Spilappbefaling – Et smukt, forvirrende og vanedannende kunstværk

2 Min læsning

Kunstværker behøver ikke være kedelige. I det vanvittigt smukke Monument Valley bliver de til herlige gåder.

MonumentValleyElektronista Få fat i tænkehatten og gør klar til en rigtig hjernevrider af en app. Monument Valley kræver, at du kan tænke i tre dimensioner, og det udfordrer din logiske- og rummeligesans på herlige og overraskende måder.

iPad_01I spillet skal du guide en lille figur gennem det ene snørklede landskab efter det andet. Her skal alting drejes, justeres og pilles ved for at finde vej igennem spillets smukke og næsten zen-agtige baner. Det er lige så afslappende, som det kan være udfordrende.

Hele spillet er bygget op omkring optiske illusioner, så hvad du ser kan din figur gå på. Det betyder, at hvis der er et hul i en bro, men der et andet sted er et bro-lignende stykke på banen kan du rotere billedet så hullet og stykket overlapper. Det skaber en illusion af en komplet bro ud fra din synsvinkel, og det er i spillets univers nok til, at din figur nu kan krydse broen.

Sådan fortsætter det. Første med simple og snedige forhindringer, til de sidste baner i spillet, hvor det er lige før man bliver svimmel når man skal rumme de mange roteringer og visuelle muligheder som spillet byder på.

Det er en herlig hjernetwister, der aldrig straffer dig for at eksperimentere når ideer skal afprøves. Der er ingen tidsbegrænsning på banerne, og du kan ikke “tabe”. Og fik vi nævnt, at spillet er voldsomt smukt.

iPad_03

Er du til spil, hvor det er ok at tage sig tid til tingene og eksperimentere med løsninger. Så er Monument Valley den helt rigtige app til en stille sommeraften.

Fås til både iOS og Android til små 25 kroner.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

5 × 5 =

No Comments Yet.