Ny designertelefon fra Philip Starck og Xiaomi ånder Apple i nakken

2 Min læsning

iPhone 7 er en god telefon. Sådan er det bare. Den er brugervenlig, den er hurtig og den er pæn. Designet har altid spillet en væsentlig rolle for Apple, men der er ikke sket noget væsentligt på den front noget tid. Vi går lidt og venter på en designopdatering som måske kommer i forbindelse med iPhonens 10 års jubilæum næste år. Men har Apple hvilet for længe? Bliver de nu overhalet indenfor i coolness, design og innovation? Og så endda af et kinesisk mærke som er kommet til tops ved at kopierer Apples produkter?

edged-elephone-smartphone-640x399

Xiaomi er en kæmpe stor kinesisk mobilproducent, og det har aldrig været nogen hemmelighed, at firmaet har mere end skelet til Apple, når de har designet deres MiPhone eller MiPad. Xiaomis CEO har endda kopieret Steve Jobs med stort rullekrave og “one more thing” kommentarer til deres keynote events.

Xiomi er kæmpestor i Kina og voksende i Vesten. Men de mangler måske liiige det nyk der skal til, for at kravle til toppen af ønskelisten. Og det kunne muligvis godt være det nyeste designtiltag gør en forskel.

Xiaomi har nemlig hyret den kendte franske designer Philip Starck (især kendt for møbler og designerkøkkenudstyr) til at stå bag looket på deres nye Mi Mix. Og det er der tilsynelandende kommet noget ret godt ud af. En telefon som kommer tæt på at holde en ren glasskærm i hånden. Et godt bud på fremtidens telefon.

Mi Mix skiller sig ud ved at have glas helt ud til kanten af telefonen. Noget jeg umiddelbart kun har set hos Samsungs Galaxy Edge, som dog kun har det på den ene side. På Mi Mix går glasset til kanten hele vejen rundt undtagen i bunden, hvilket giver et større næsten tabletlignende billede (6.4″), selvom telefonen ikke er større end iPhone 7 Plus. Hjørnerne en en smule rundede, og det kan jeg godt lide. Så virker hardwaren ikke så hård.

xiaomi-mi-mix

Kroppen på telefonen er lavet af et glaseret keramisk materiale. Godt nok er det næsten ligeså skrøbeligt som glas (som iPhone bruger). Men til gengæld er det virkelig smukt og ridser ikke så let. Kameraet på bagsiden stikker ikke ud som på iPhone, men det skulle alligevel med sine 16Mp levere ekstremt gode billeder. Som så også ser godt ud på den store brugerflade.

xiaomi-mi-mix-phone-7

Frontkameraet er bygget ind i skærmen så man slet ikke kan se det, og det holder 5Mp. Xiaomo Mi Mix er (selvfølgelig en Android) telefon med det nyeste software. Den bliver lanceret i Kina, men med den opmærksomhed den får lige nu internationalt kunne man være heldig at den også kommer til Europa. Jeg vil ihvertfald gerne have fingrene i den.

Og det nørdede…

Snapdragon 821
6 GB RAM
256 GB opbevaringsplads
4000 mAh batteri
16 MP kamera

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

sixteen − 2 =

No Comments Yet.