Ny feature: Facebook lytter med i rummet du sidder i

2 Min læsning

Af Christiane Vejlø

Ny Facebook feature bruger smartphone mikrofonen til at lytte med på din musik, så dine venner kan få en statusopdatering, som afslører, at du lige nu lytter til “Dét hammer hammer fedt”. Er det hammer hammer fedt?

Shazam er en smart og efterhånden ret gammel app, som fungerer på den måde at man kan identificere et stykke musik, der spiller i radioen ved at trykke på en knap, som får app’en til at lytte. Facebooks nyeste (snage eller service- alt efter hvordan man ser det) feature fungerer på samme måde. Er den slået til bruger den din telefons mikrofon til konstant at lytte til alt der foregår i det rum, du befinder dig i. Hvorfor?  For simpelthen at give dig mulighed for hurtigt at dele det program, du ser i fjernsynet eller det musik du lytter til. Facebook går hårdt efter at vinde second screen kampen mod Twitter.

a-new-optional-way-to-share-and-discover-music-tv-and-movies_2-e1400689223922

Er det musik kan dine venner få 30 sekunders smagsprøve på nummeret. Er det en tvprogram fortæller Facebook, hvilken episode i hvilke sæson du ser.

Featuren er opt in, og når den er slået til vil du se en lille markering på din skærm . Og du kan efterhånden på Facebook give udtryk for alt du foretager dig.

a-new-optional-way-to-share-and-discover-music-tv-and-movies_3

Facebook siger, at de ikke gemmer optagelserne, og at de ikke kan lytte efter hvad du taler om. Den her særlige lyttefeature bliver tilgængelig til både Android og iPhone indenfor de næste par uger. Men hvad tænker du? Er du tryg ved at Facebook skal lytte med på dit liv? Er det smart og tidsbesparende at Facebook er på forkant så du bare skal trykke “del”?

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 + nineteen =

5 Comments
 • Annika
  maj 22, 2014

  Er så træt af alt det gejl FB kan… stik mig bare mine venners indlæg, grupper jeg er medlem af og de ‘chats’ jeg har gang i – i én app – men alle de nye ‘features’ er spild for mig…
  Så enten er jeg på ren mobilbrowser, eller også en anden app.

 • ChokoladeStine
  juni 2, 2014

  Jeg spekulerer på, om ikke det kommer til at sluge en masse strøm fra mobilen?

 • Rokkr Apk
  august 22, 2021

  Tak fordi du deler. Din artikel er meget god

 • zukenny
  marts 2, 2022

  This is a really great gaming app I d have played with the utmost respect. I will also recommend the super entertaining gaming app mobizen mod apk that I’m using

 • Spotify Premium apk
  marts 25, 2022

  Jeg vidste ikke, at facebook havde denne funktion.