Ny sensor gør autostolen mere sikker

2 Min læsning

Som forældre er det af højeste prioritet, at sikkerheden er i top, når vi kører i bil med vores børn, men det kan være lidt af en jungle at finde den bedste og sikreste autostol på et marked med mange forskellige spillere.
En ny model adskiller sig dog ved at indeholde et monitoreringssystem, som gør køreturen med det lille barn endnu mere sikker – og så løser den tre konkrete problemer.

Monitoreringssystemet hedder SENSORSAFE, er udviklet af mærket CYBEX og består af en clips på selen i autostolen, der er koblet op til en app, der via lyd og notifikationer adviserer forældrene, hvis én af følgende ting sker:

  • Barnet har spændt sin egen sele op.
  • Barnet har det for varmt og der er risiko for overophedning.
  • Barnet har siddet i autostolen i så lang tid, at det har brug for en pause.

I følge en undersøgelse CYBEX henviser til, sker det ret ofte, at et barn spænder sin egen sele op, uden at forældrene opdager det, og det udgør selvsagt en betydelig risiko, hvis barnet ikke er spændt rigtig fast.
Med sensoren bliver forældrene adviseret og kan køre ind til siden og fastspænde barnet igen.

At et barn får det for varmt i bilen, har du måske som forældre oplevet en del gange. Det sker ofte, hvis barnet falder i søvn, men som fører af bilen – og i særdeleshed hvis man kører alene, er det ikke så lige til at holde øje med barnet og dets kropstemperatur.

Lange køreture med små børn er ikke så hensigtmæssige, og flere eksperter har sat klare intervaller for, hvor lang tid et lille barn kan sidde i en autostol. Som forældre kan man nogen gange glemme tiden, hvorfor det er yderst kærkomment med en hold-pause-alarm.

Udover ovenstående, så indeholder appen, koblet op med sensoren, også to andre væsentlige funktioner:

Installationstjekliste, der guider forældre til at montere autostolen korrekt. Undersøgelser har vist, at mange autostole monteres forkert og således ikke er sikre.

Barn efterladt-kontrol, der sikrer, at barnet ikke glemmes i bilen. Med tanke på de forfærdelige hændelser, der har fundet sted forskellige steder i verden, hvor små børn er blevet glemt i biler, er denne funktion utrolig vigtig. Hvis barnet er efterladt fastspændt i bilen, alarmeres føreren gennem appen, og hvis der ikke reageres, alarmeres en selvvalgt nærmeste pårørende.

Sensorsafe kan ikke tilkøbes alene og sættes på en i forvejen købt autostol, men er udviklet til modellerne Cloud-Z og Cirona-Z, begge fra Cybex, samt autostole fra mærket GB Vaya. Køber man en af disse, kan sensoren dog tilkøbes for ca. 500 kr.

Vil du høre mere om teknologien, kan du finde forhandlerliste og flere informationer her.


15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

10 + 10 =

1 Comment
  • Karsten
    maj 3, 2019

    Jeg læste en artikel for noget tid siden, hvor en redder udtalte at en seddel bagpå autostolen med barnets navn, fødelsdato og evt. sygdomme, alegier m.m. kan være vigtig information, hvis der er sket en ulykke.