Nyt fra fitBit-fronten

5 Min læsning

Fitbit behøver vist ikke nærmere introduktion, men det gør til gengæld de nye modeller, som kommer slut 2014 start 2015. En blanding af det simple, som vi kender fra Fitbit Flex, til det mere avancerede er blandt det nye kuld. Elektronista har kigget nærmere på de nye modeller.

ChargeBlue_3Q_Front_FloorsIcon_72DPI

 

Af: Cille Bjerring Larsen

Nogle sagde, at det var en fase, mens andre så fremtiden i at lade alt fra motionister til sportsfolk tracke deres aktivitet og performance. Fitbit var en af dem, og da de lancerede de første modeller, var de ikke kun nogle af de første på markedet, men er sidenhen også blevet de største. Og som markedsleder i den hurtigst voksende varekategori følger der et ansvar om fornyelse og udvikling.

Fitbit Charge
Udover de traditionelle trackingfunktioner har Charge OLED display og autotracking, som betyder, at du ikke skal fortælle din tracker, at du går i seng – det mærker den selv. Skærmen har nummer-visning, så du kan se, hvem der ringer, når din telefon er lydløs eller ligger i tasken. Remmen har fået en ny tekstur og en forbedret lukning. Efter sigende skulle denne model have op til 7 dages levetid inden den igen skal oplades. Uret fås i sort og skifer og senere også i blå og bordeaux og koster 999,95,-

ChargeBurgundy_Back_Ortho_Flat_72DPI

Fitbit Charge HR
Storebroren til Charge er Charge HR, der med ekstra funktioner som Peakzoner og guide til fastholdelse af puls, lader dig tracke og måle endnu mere på din performance. Uret er en kende større end Charge og har en lidt anden tekstur samt det man ville betegne som en almindelig lås og minder derfor også mere om et ur end Charge. Uret måler din hjerterytme gennem pulsfunktionen på bagsiden og sender impulser ud gennem lys og måler blodgennemstrømningen i dit håndled. Metoden er udviklet gennem 3 år af FitBit og kaldes PurePulse. Den bruger lidt mere krudt på denne del, og derfor er batteriet på denne model med en holdbarhed på 5 dage, inden det skal oplades. Det er en smule større end lillebroren og fås i sort og blomme og senere også i blå og mandarin. Denne model kommer til at koste 1.199,95.-

Charge_HR_Plum_3Q_Front_HR_72DPI

Fitbit Surge
Er det største og mest avancerede af de tre modeller. Den ligner mest af alt et smartwatch og har da også enkelte smartwatchfunktioner såsom nummervisning, tekstmeddelelser og musikkontrol, men er en traditionel FitBit, fortæller Peter Groom, salgsansvarlig i Nordeuropa. Derudover har det GPS, LCD touchskærm, mulighed for avanceret tracking af aktiviteter og mulighed for at vælge mellem mange forskellige typer af sportsgrene, der kan trackes. Samt automatisk tracking af søvn. FitBit siger selv, at dette er versionen til elitesportudøveren og maratonløberen. Modellen er væsentlig større, men kan alligevel holde strøm i op til 7 dage, afhængigt af brug. Modellen fås i sort og snart i blå og mandarin og koster 1.999,95.

Surge_3QTR_Black_Clock_Digital_Ambient_72dpi

Gammel vin på nye flasker?
Hvad kan det nye kuld, som andre ikke kan? Godt spørgsmål! Spørger man Peter Groom, fortæller han, at tilgangen til, hvordan man tracker sin aktivitet, er en af de store forskelle. Hvor mange andre har deres egen app tilknyttet som den eneste mulighed, samarbejder FitBit med mange af de apps, du bruger i forvejen. Peter forklarer at one size does not fit all, og at forskellige typer mennesker med forskellige aktivitetsgrad har brug for forskellige løsninger. For FitBit handler det om at skabe en lyst til at træne, og at træning skal være nemt – i hvert fald i forhold til at måle og blive motiveret.

Tag dog ikke fejl; FitBit er ligesom enhver anden virksomhed kun eksisterende, hvis de formår at tjene penge, og så skal der sælges nogle fitnesstrackere. Peter fortæller, at han ser FitBits største konkurrenter være fx Jawbone og Polar, men skønner, at markedet generelt er på vej op, og at der i 2017 er 20 milliarder, der ejer en fitnesstracker af en eller anden art.

2 måneder senere – hvorfor er det nu jeg gør det her
Elektronista fik efter en presseevent en snak med Peter Groom og spurgte ham, hvad Fitbit gør for at undgå, at deres fitnesstrackere kun er sjove den første tid og derefter ender i skuffen. Hertil fortæller han, at en ting, de har gjort for at forlænge levetiden på fitnesstrackerne, er at tilføje elementer, som gør dig afhængig. Funktioner som gør dit liv nemmere og som ikke kan undværes, når de først er blevet en vane. Han nævner vis-nummer-funktionen, den automatiske tracker og den forlængede batteritid som tiltag. der skal holde uret på armen i længere tid, inden det går i glemmebogen.

Dernæst fremhæver han muligheden for at tilkoble andre apps. Her spurgte vi ham, hvor godt FitBits egen app klarer sig, når det handler om at tracke indtag af mad og drikke. En af de ting, der kan være irriterende at indtaste, er nemlig fødevarer. Men at måle indtag vs forbrænding kan være nøglen til at forstå vægttab eller vægtforøgelse, og hvis det bliver for besværligt at indtaste, så giver vi simpelthen bare op.

Han fortæller, at løsningen fra FitBit er at anvende en app, som har flere varer i databasen end FitBits egen. FitBit fokuserer på et fysisk og teknologisk produkt og viger gerne på app-delen for at give en fuldendt og nem helhedsoplevelse for brugeren.

Vi spurgte til sidst Peter, om han mener, at mange giver op, fordi de simpelthen ikke forstår at læse deres resultater og analysere på de resultater de ser på skærmen? Vi spurgte ligeledes, om man som udbyder bør gøre mere for at komme med tips til forbedring af livsstil. Hertil sagde han, at FitBits tilgang er at gøre data overskuelig ved at sende statistikker ud hver uge, men at de holder sig fra at rådgive og ikke vil diktere hvad folk skal eller ikke skal.

De 3 nye modeller er på trapperne. Fitbit Charge, opfølgeren til det populære Flex er allerede ude i nov/dec 2014. Fitbit Charge HR og Fitbit Surge kommer i starten af det nye år til at assistere med nytårsfortsæt om vægttab og sundere livsstil.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

19 − one =

30 Comments
 • Sofie
  november 20, 2014

  Jeg var inde at se dem begge for nogle uger siden, og de ser spændende ud. Jeg ærgrer mig stadig over, at fitbit force blev trukket tilbage fra markedet, allerede før, det ankom til Danmark, – den havde jeg virkeligt glædet mig til!
  For mig er det vigtigste søvntracking, og pulsmåleren et ekstra plus i den sammenhæng for at se, hvornår i løbet af dagen, jeg fx stresser.
  Og så er det jo et sjovt legetøj!

 • Ulla
  november 24, 2014

  hej
  Kan man ikke få manualen på dansk

  • Fitbit Danmark
   januar 6, 2015

   Hej Ulla

   Hvis du sender mig din email skal jeg sende dig en dansk manual. Hvilken tracker har du?

   • Susanne Pedersen
    februar 6, 2015

    Dansk manual på fitbit charge kunne jeg godt tænke mig

    • Fitbit Danmark
     februar 9, 2015

     Hej Susanne

     Hvad er din mail? Så skal jeg sende dig en med det samme.

     De bedste hilsner
     Fitbit Danmark

 • Kirsten
  november 24, 2014

  Jeg ville ønske det var lidt nemmere at købe en ny oplader ledning. Tabte min da jeg pakkede min nye fitbit Flex op. Det tager lang tid at skaffe en ny.

 • Susanne Pedersen
  februar 6, 2015

  Dansk brugsanvisning på fitbit charge kunne jeg godt tænke mig

 • Maria Lisette
  marts 24, 2015

  Jeg overvejer at købe en surge, da jeg gerne vil have fitbits funktioner og kunne tracke kalorieforbrug og samtidigt have et helt almindeligt ur….

  Er det overkill at købe surge, eller kan jeg mon nøjes med charge HR?

  • Cille Bjerring
   april 27, 2015

   Hej Maria,

   det er et svært spørgsmål du stiller og jeg ville endda selv have svært ved at tage stilling. Du skal jo vurdere hvad du du skal bruge det til, motionistaktivitet, maratonløb eller noget helt tredje. På den ene side er der noget forskel i pris, men på den anden side er det surt at købe et med absolut minimums funktioner af hvad du ønsker og så skulle ud og opgradere indenfor kort tid. Hvis det er til alm motionistforbrug ville jeg nok mene at mindre end Surge kunne gøre det, men hvis det er designet du går efter så synes jeg du skal vælge ud fra det.

   Det var ikke rigtig noget konkret svar, men nogle af de overvejelser jeg selv ville gøre mig.
   Jeg håber du finder den rigtige løsning for dig.

   /Cille

 • Helle
  april 18, 2015

  Hej
  Jeg kunne godt tænke mig en dansk manual til fitbit charge hr.
  Blirup@get2net.dk

  • Cille Bjerring
   april 27, 2015

   Hej Helle,

   Hej Bjarne,

   Jeg arbejder på at finde en dansk manual, fortsættelse følger

   /Cille

 • Rikke
  april 22, 2015

  Hej. Jeg har investeret i et flex armbånd. Jeg ville høre om man kan få manual på dansk, og ville gerne høre om den kan bruges i udlandet. Hvordan virker det. Skal man betale for det eller tæller armbånd mens man går og når man så er tilbage på hotel kan man tilslutte wii fii ????

  • Cille Bjerring
   april 27, 2015

   Hej Rikke,

   ja armbåndet tæller bare og så sender det data til appen så snart du tænder for din bluetooth, som er det der får dine enheder til at snakke sammen.
   Jeg arbejder på at finde en dansk manual.

   /Cille

 • Bjarne Hensrik
  april 23, 2015

  Hej, vil gerne modtage dk manual til Fitbit Charge HR. Pfh tak

  • Cille Bjerring
   april 27, 2015

   Hej Bjarne,

   Jeg arbejder på at finde en dansk manual, fortsættelse følger

   /Cille

 • marie louise
  maj 27, 2015

  Jeg kunne godt bruge en dansk brugsanvisning til fitbit charge

  • Cille Bjerring
   juni 2, 2015

   Hej Marie Louise og alle jer andre der har efterspurgt en manual til jeres Fitbit.

   Jeg har fundet frem til at der desværre ikke findes en dansk manual til Fitbit Charge, Charge HR og Surge. Men kan se at der er hjælp at hente på Fitbits danske facebookside, hvor der kan stilles spørgsmål. Det er mit bedste bud på en løsning.

   Held og lykke og god selftracking :-)
   /Cille

 • Lissi pedersen
  november 2, 2015

  Mangler manual på dansk til Fitbit Change HR
  /Lissi

  • Cille Bjerring
   december 1, 2015

   Hej Lissi

   Jeg kan desværre ikke hjælpe dig med en dansk manual, men prøv at skrive til Fitbit på deres facebook side.

   /Cille

 • Lone
  december 1, 2015

  Kære Cille Bjerring

  Jeg har lige købt Fitbit Change HR, men mangler en manual på dansk og vil derfor høre om det er muligt at få en tilsendt.

  Med venlig hilsen

  Lone Kjærgaard
  Email: lonekjrgaard@yahoo.com

  • Cille Bjerring
   december 1, 2015

   Hej Lone,

   Jeg kan desværre ikke hjælpe dig med en dansk manual, men prøv at skrive til Fitbit på deres facebook side.

   /Cille

 • kk
  april 29, 2016

  Hej
  Har set, at der findes en DANSK manual til Fitbit Surge HR
  Er det korrekt??
  SKal man kontakte Fitbit Danmark og er der nogen, der kender
  deres mailadresse??

 • Bettina Trebbien
  juni 9, 2016

  kan man købe en ny oplader ledning ?

 • Hanne Jensen
  september 20, 2016

  Hvor kan man downloade en dansk manual på Fitbit charge hr?

 • yvonne Bolther
  november 21, 2016

  Ønsker en manual til fitbit charge HR. Kan det passe at den skal lades op hver anden dag?

 • Mona
  januar 24, 2017

  hej
  er der en dansk manual til fitbit one ?

 • Mona Lyckegaard
  januar 24, 2017

  Hej

  er det muligt at få en dansk manual til fitbit one ?

  hilsen Mona

 • ´Jutta Oldenburg Christiansen
  februar 20, 2017

  Hej jeg

 • Jutta Oldenburg Christiansen
  februar 20, 2017

  Hovsa… Prøver igen.

  Findes der en dansk manual til fitbit one

  Vh Jutta

 • Aage Møller
  april 18, 2017

  Muligt med en fibit surge manual på dansk?