Nyt på lydsiden fra danske Libratone

3 Min læsning

Minimalisme, det rene, det klassiske og det enkle er populært i skandinaviske hjem. Og man behøver ikke længere at acceptere store, grimme højtalere for at få god lyd. Elektronista har kigget nærmere på nye produkter fra Libratone.

LIBRATONE BT 4.0 FAMILY_hi res

Af: Cille Bjerring Larsen

Dansk design stormer frem på mange fronter, og ifølge danske Libratone er det slut med at skulle vælge mellem lyd og design. I stedet for at skabe højtalere, som den æstetisk fokuserede kan udholde designet af, og den nørdede kan acceptere lyden af, forsøger de lave produkter, som placerer sig midt imellem. Ved et arrangement i København for nylig fik Elektronista mulighed for at lytte, mærke og connecte til de nye modeller.

Med den nyeste Bluetooth 4.0 teknologi har de eksisterende Zipp og Loop fået nyt liv. I samme ombæring er en ny soundbar ved navn Diva kommet til produktfamilien. Hvor neutralt navnet Diva er i forhold til at appellere til begge køn kan så måske diskuteres.

I følge den danske virksomhed selv har de store forventninger til salget i den nærmeste fremtid og fortæller til Elektronista, at de ser sig selv stå stærkt mod konkurrenter som B&O, Geneva og Sonos.

Alle produkterne fra Libratone har det til fælles, at de kan forvandle sig til at gå i et med dine gule hay-puder eller med din grå uldsofa. Med et cover med lynlås kan farven på alle Libratones højtalere skiftes og passe ind eller skille sig ud. Produktet købes i en farve og med et ekstra cover ved køb. Dernæst kan covers købes ved siden af til priser fra 379-1399 kr.

I forhold til at forbinde med din mobile enhed, så understøttes alle højtalere af Libratones egen app, men også af en lang række andre apps som Spotify, airplay, og HTC connect m.fl. Du forbinder til wifi og kan nemt afspille venner og gæsters playlist via NFC.

Zipp ligner lidt en køkkenrulle, når du lige ser den. Det er måske i sig selv ikke specielt flatterende, men alligevel går den fint i ét med andet indhold i hjemmet. Både strop og cover kan skiftes, og højtaleren kan tages med rundt og med ud. Den er lille og bærbar og fyldt med power og balanceret lyd. Den koster 2.799,- med Bluetooth 4.0.

ZIPP BT 4.0_SALTY GREY_ENVIRONMENT_hi res

Loop er, hvad man kunne kalde den mest ‘bløde’ højtaler i familien. Den runde form gør den mildere i udtrykket end for eksempel live, som er den firkantede model. Coveret kan ligeledes udskiftes og den kan stå på de medfølgende ben eller hænges op. Prisen med Bluetooth 4.0 teknologi er 3.399 kr.

LOOP_BT 4.0_ENVIRONMENT_low res

 

Diva er det nyeste skud på stammen. Denne soundbar er diskret og æstetisk udformet og alligevel kraftfuld. Den har 225W digital forstærkning, indbygget subwoofer og fullroom-lyd. Diva koster 5.995 kr.

DIVA_Environment_CLOSE-UP_hi res

Libratone kan blandt andet købes gennem Apples forhandlere, i Illums Bolighus og gennem deres egen webshop. De fortalte Elektronista, at de arbejder på at komme bredere ud, og at de både ser deres produkter i en blanding af livsstilsforretninger og hos elektronikforhandlere.

Hvilken model ville du foretrække at have i dit hjem?

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

two × four =

No Comments Yet.