Observer og The Legend of Zelda- To spil du skal prøve

5 Min læsning

Uanset om du til er sværd og magi, eller dyster sci-fi så er der noget for dig at finde i vores gaming-guide der giver dig to fantastiske spil som får dig til at glemme alt om, at sommerferien er slut.

Overset kapitel i legendarisk spilserie får en ny chance på Nintendo Switch

Spilserien ‘The Legend of Zelda’ er de sidste par år mest af alt associeret med titlen ‘Breath of the Wild’ der udkom for fire år siden sammen med den populære Nintendo Switch. Et spil der var et af de mest skelsættende, prisvindende og elskede spil som firmaet Nintendo nogensinde har udgivet.

Men før at vi kom til ‘Breath of the Wild’ og dets banebrydende oplevelse, så var der en forgænger for ti år siden i form af ‘The Legend of Zelda: Skyward Sword’ til Nintendo Wii (du husker måske mest Wii Sports til den) som banede vejen for fremtiden. ‘Skyward Sword’ er nemlig en glemt perle i Zelda-seriens 25 år lange historie.

Nu får ‘Skyward Sword’ dog chancen for, at blive anerkendt som det fantastiske eventyr det egentlig er. I spillet hopper du i skoene på helten “Link”, der bor i en by oppe i skyerne langt væk fra verden nedenfor der er fyldt med monstre og andre forfærdelige ting. En forsvunden barndomsven, og et talende sværd, tvinger ham dog ned til overfladen og det bliver hurtigt starten et storslået eventyr.

Rejsen som Link foretager sig igennem spillet er medrivende og helt fantastisk. Du besøger det ene mere farverige, kreative og spændende sted efter det andet i jagten på din ven. Og uanset hvor du kigger hen har spillet noget interessant at byde på, og i den henseende er det meget svært at mærke dets alder.

‘The Legend of Zelda: Skyward Sword’ er et spil som for langt de fleste vil være en helt frisk oplevelse på trods af dets alder. Det udkom nemlig på et tidspunkt i Nintendo Wiis levetid, hvor de fleste havde pakket den væk. Og for nogle vil det være nemt at se, at det er et ti år gammelt spil mens andre ikke vil registrere nogle af de mange aldrende idéer som spillet byder på.

Hvis du hører til den sidste gruppe, eller kan acceptere at spillet kan føles lidt langsomt af og til, så er der et spil fyldt til randen med kreative og spændende idéer der ligger og venter på dig. Den første time eller to kan være ret langsom, men når først ‘Skyward Sword’ kommer op i gear og du bliver fortrolig med måden som spillet fungerer på, så er der et storslået eventyr med unikke figurer og gåder der bare ligger og venter på dig.

Du kommer til at elske ‘The Legend of Zelda: Skyward Sword HD’ hvis:

  • Du blev smask forelsket i ‘Breath of the Wild’ og vil se seriens andre eventyr
  • Du vil have et episk spil med sværd, trolddom og massevis af unikke verdener at besøge

The Legend of Zelda: Skyward Sword HD fås til Nintendo Switch og er set til 385,- kr.

‘Observer’ er et sublimt sci-fi detektivspil som vækker din indre Sherlock Holmes og samtidig skræmmer livet af dig

‘Observer: System Redux’ kan bedst beskrives som sci-fi Sherlock Holms møder Blade Runner, tilsat en lille smule gyserfilm. Det er en helt unik blanding af idéer og resultatet af et uforglemmeligt spil, der fra første øjeblik tryllebinder dig med dets stemning og unikke verden.

Spillet åbner med at du træder ind i de udtrådte sko, der tilhører den hårdkogte detektiv Daniel, der for længst er blevet klar til sin pension og generelt er træt af livet. Han sidder en regnvåd aften i sin politivogn og pludselig får en besked fra sin forsvundne søn. Beskeden fører ham ind i en mørk og hærget etageejendom, hvor du blive nødt til at løse en række mord og finde frem til sandheden om hvor din søn befinder sig. Alt imens du bliver suget ind i et virvar af bizarre oplevelser, der får dig til at tvivle på om alting omkring dig nu også er virkeligt.

Som den garvede detektiv du er, så handler en stor del af ‘Observer’ om at du skal løse mordgåder og kæde begivenheder sammen. Det gør du typisk ved at undersøge forskellige områder for spor, uanset om det er blodige fodtrin eller en computer du skal hacke. Men når det ikke er nok, så kan du også hacke dig ind i den afdødes hjerne og opleve en bizar genfortolkning af deres sidste øjeblikke. Alt sammen i jagten på sandheden og et skridt tættere på hvor din søn er.

Det hele er præsenteret i en neonfyldt æstetik, med regnvåde gader og et spil der stolt bærer rundt på dets Blade Runner inspiration med retro-futuristisk teknologi hvor end du kigger. Det bliver dog på vidunderlig vis også blandet sammen med moderne Augmented Reality teknologi der flyder rundt i gader og stræder, hvor det næsten er umuligt at se fortorvet fordi det er plastret til med et grønt AR-filter og alle bygninger er fyldt med reklamer.

Alt sammen danner det rammen om et spil, hvor ethvert visuelt element gør dig usikker på om det faktisk er sandheden du kigger på. For er det lig foran dig faktisk ægte, eller er det en teknologisk illusion bygget til at lede dig i den forkerte retning. For samtidig med det visuelle overflødighedshorn som du finder i spillet er de mange mordgåder og efterforskninger helt fantastiske. De grusomme mordscener du løber ind i er med at understrege det forfærdelige liv alle er fanget i, og samtidig giver det grobunden med en medrivende detektivhistorie, der er svær at slippe når den først får sine klør i dig.

‘Observer: System Redux’ er den perfekte modsætning til de lyse sommernætter. Det er regnvådt, dystert, fyldt med mord og får dig til at trække gardinerne op og lukke solen ind så det hele ikke bliver alt for mørkt.

Hvis du leder efter et spil, hvor det at være en detektiv er det bærende element alt imens du bliver taget ind i en personlig historie om tab og frygt, så er ‘Observer: System Redux’ spillet du ikke må gå glip af.

Du kommer til at elske ‘Observer: System Redux’ hvis:

  • Du vil have et spil hvor du opfører dig som en detektiv og ikke skyder vildt omkring dig
  • Vil have et spil der får dig til tænke, små filosofere og drypper af Blade Runner-stemning

Observer: System Redux fås til Playstation 5, Playstation 4, Xbox One, Xbox Series S / X og PC.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

10 + two =

No Comments Yet.