OPENNOTE- NOTEVÆRKTØJ TIL WINDOWSBRUGERE

2 Min læsning

Af  Rasmus Bøgelund Christiansen

Mangler du et værktøj til noter og brainstorms? OneNote er et Windows program, hvor du kan skrive, tegne, indklippe billeder eller tekst fra nettet, highlighte og lave alt fra huskelister til notestagning på uddannelsen.

OneNote er ”et stort stykke papir”, hvor man kan placere tekst og billeder hvor man vil. Man kan skrive et afsnit, derefter flytte det rundt på siden som man lyster. Man kan altså helt selv bestemme, hvordan ens notesbog skal indrettes, som man ville kunne, hvis man havde den liggende på skrivebordet. Man behøver ikke engang at gemme notesbogen – Det klarer den selv.

OneNote giver mulighed for at samle både tekst, , billeder, lyd- og videooptagelser i en digital notesbog. Ved at få samlet det hele ét sted, kan man på en overskuelig måde organisere sit liv ét sted fra. Hvis man vil bruge OneNote sammen med andre, kan man dele sin notesbog og alle den deles med, kan arbejde i notesbogen samtidig.

 

 

Hvis man vil spare tid, kan man hente en af de mange skabeloner der ligger frit tilgængeligt på Microsofts hjemmeside. Der kan man finde alt fra nodesider, til allerede indrettet notesbøger til personlig- eller arbejdsbrug.

OneNote er tilgængelig på samtlige mobile platforme, så man har altid mulighed for at læse eller redigere sine dokumenter, uanset om man er hjemme, på arbejde eller på studiet. Alle ens notesbøger kan synkroniseres med ens hotmailaccount og med det samme blive smidt op i skyen, hvorefter man kan åbne sine notesbøger på alle computere via OneNote Web App’en.

Der findes selvfølgelig mange alternativer til OneNote såsom Evernote, dog skal det siges at funktionaliteten ikke er nær så god i programmer som Evernote, og sammenlignet med OneNote vil Evernote virke som en kedelig udgave af Word.

På nuværende tidspunkt  er det Windowsbrugerne, der har glæde af OneNote på computeren. Macbrugerne kan dog bruge OneNote til iPhone og iPad. Det skal dog siges at funktionaliteten på PC helt klart er den bedste.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

11 + 19 =

No Comments Yet.