Overvåg dig selv

3 Min læsning

Af Anne Mette Beck

Jeg har holdt øje med mig selv i to uger med et Sony Smartband og app’en Lifelog.

Med et Smartband om armen og Lifelog app’en på mobilen, kan du holde øje med næsten alt du foretager dig i løbet af en dag. Næsten.

smartband-smartphone-and-lifelog

Smartband’et holder egentlig bare en lille hvid dims, der er hjernen bag det hele. Den holder øje med dine bevægelser og kan vibrere, når du får notifikationer, eller når din telefon ringer. Smartband’et kan også bruges til at styre musikken på din telefon.

Den egentlig værdi bor i app’en Lifelog. Lifelog registrerer hvor du er, så du kan se, hvor du har bevæget dig rundt i løbet af en dag. Den registrerer alt hvad du laver på din telefon – hvornår du tager billeder, hvornår og hvor længe du har hørt musik, spillet spil, været på sociale medier. Alt!

lifelogapp

Du kan også sætte mål, for eksempel for hvor mange skridt du vil tage på en dag eller hvor mange timer du gerne vil sove om natten. Du kan også få dit Smartband til at vække dig om morgenen indenfor et bestemt tidsrum om morgenen, når du slumrer. Det er en overraskende rar måde at blive vækket ved at noget vibrerer på dit håndled, fremfor en eller anden pludselig og hysterisk alarm fra din telefon.

Efter to uger med et Smartband har jeg indset at:

  • .. jeg går utrolig lidt – jeg håber virkelig det er fordi, den ikke kan forstå, når jeg cykler
  • .. jeg tager mange billeder (når jeg har en telefon med et godt kamera)
  • .. jeg sjældent sover mere end syv timer om natten. Til gengæld vågner jeg af mig selv om morgen
  • .. jeg faktisk ikke bruger SÅ meget tid på sociale medier.. trods alt..
  • .. at jeg vil have et smartwatch! For sådan en som mig, der altid har telefonen på lydløs eller fået den gemt bag en hynde i sofaen, er det perfekt at få notifikationer på mit håndled. En vibration er egentlig nok, men det ville være endnu bedre at kunne se om det er en mail, sms eller notifikation. Derfor vil et smartwatch være mere end velkommen på mit håndled!

I starten var det meget sjovt at holde øje med, hvor meget der blev registreret af forskellige ting i app’en, og at jeg kunne se, at jeg havde bevæget mig fra min pind på mit kontor og over i kantinen.

Men efter den første uges tid blev app’en egentlig ret sekundær, og Smartband’et erstattede min vane med hele tiden at glo på min telefon for at se om der mon var sket noget nyt. Ingen vibration – intet nyt.

smartbandfarver

Smartband’et har gjort mig SÅ klar til at få et smartwatch, da det er virkelig bekvemt ikke at skulle slæbe rundt på sin mobil for at få notifikationer om nyt.

Sony’s Smartband inklusive hjerne koster cirka 600 kroner. Lifelog app’en er ganske gratis og kan hentes til Android her.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

19 − 2 =

No Comments Yet.