Philippe Starck sætter hat på lampen

1 Min læsning

Af Leif Bomberg

Chapo har en skæg ny måde at skifte lampeskærm på. Lampen kan samtidig oplade en smartphone.

chapo lampe 2

Den franske topdesigner Philippe Starck er kendt for sine lidt skæve ideer, og at sætte hat på en lampe er da ikke helt almindeligt.

Starck er formentlig blevet inspireret af gamle film ffra midten af sidste århundrede, hvor gentlemen kastede deres hatte hen på alt, de kunne hænge på – knager, guldlamper, stumtjenere osv.

Chapo er Starcks hyldest til dengang rigtige mænd bar hat – en elegant bordlampe af poleret aluminium med en x-formet top, der giver hatten god hvile som lampeskærm.

Lyskilden er en nedadvendt 8 watts LED-pære med en lysspreder foran.

philippe starck chapo lampe 1

Man kan tænde og slukke eller øge og dæmpe lyset ved hjælp af et touch-panel på lampens fod, der tillige indeholder en USB-port til opladning af f.eks. en smartphone eller tablet, man lægger ved siden af Chapo.

Hatten følger ikke med ved købet af Philippe Starcks Chapo lampe. Den må man selv bidrage med – enten som fast lampeskærm, man lægger på Chapo – eller i flyvende udgave, når man kommer ind ad døren.

Chapo koster 495 USD – knap 3.000 kroner….

http://usa.flos.com/Flos/table-lamps/Chapo

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

15 − five =

No Comments Yet.