PLANT VERSUS ZOMBIES

4 Min læsning

Jeg har spillet mere Plant Versus Zombies end jeg har sovet denne uge- tror jeg. Vi taler her om et vanvittigt begavet og underholdende spil, som man bare skal prøve. Gæsteblogger Maria Bendixen har skrevet om spillet.

God fornøjelse

Christiane

Af Maria Bendixen

Zombier elsker hjerner. Klamme, varme og ildelugtende hjerner. Deres mission er at spise sig vej ind til hjernerne, og du skal forhindre dem i det. Reglerne er helt enkle – her er tale om et tower defense spil (du skal passe på noget red.), med masser af personlighed og charme.

Plants vs. Zombies adskiller sig fra andre tower defense spil netop på at være originalt, da det tænker tower defense genren på en ny og anderledes måde. Det gør det ved at designe et surrealistisk tegneserieunivers, hvor det er planter, der dræber zombier. Dette univers gør spillet unikt og sjovt at spille.

Spillet er udviklet af PopCap Games som også står bag andre gode spil, bl.a Zuma og Bejeweled. Til dato er det Plants vs. Zombies, som er deres hurtigst sælgende spil og nåede på den første uge op på 300.000 downloads, hvor det var tilgængeligt på App Store.

Som gamer skal du holde øje med flere ting: passe din græsplæne, indsamle sole fra solsikkerne, indsamle mønter og plante våben og skjold på plænen som skal dræbe zombierne inden de når frem til dit hus. Netop denne del af spillet vil måske appellere til det kvindelig organiserings-gen og stimulere nogle af de andre organizing freaks (der må være andre end mig), som synes det er meget fint, når alting står på række og er sat i systemer. Man skal med andre ord multitaske: have overblik, lægge strategi og organisere.

Banerne varierer i sit design og har nye temaer for hvert level du går videre i spillet. Det er en fryd for øjet og skaber interesse for spillet, da du bliver udfordret med nye zombier, nye planter og højere sværhedsgrad.

Zombierne er karikerede på en måde, der understreger, hvor bizarre de er som væsner. Ahem, jo …væsner. De veksler i hastighed og har forskellige features og skal derfor bekæmpes individuelt og med det helt rigtige våben. Alt imens zombierne gnasker og smasker i de nyplantede våben, giver baggrundsmusikken, i form af dejlig, hypnotiserende klavermusik, spillet en sarkastisk og meget hyggelig atmosfære.

For at dræbe de insisterende zombier får du forskellige planter, der enten kan dræbe eller forsvare. Man starter med et begrænset udbud af planter, men scorer flere og flere i løbet af spillet. Brændende jalapenos, eksploderende kirsebærbomber, majskobler der kaster med smørklatter og sure, magtfulde squash er bare nogle af de absurd underholdende og kreative planter, der findes. Hver med deres helt særlige offensive eller defensive karakteristika. Dit forhold til planter, frugt og grønt vil muligvis ændre sig efter du har spillet dette spil.

Designet af både planter, zombier og indslagene fra Crazy Dave gør spillet meget humoristisk. Crazy Dave er skør, men han er din ven og nabo. Han har adgang til en shop, hvor du kan handle dig frem til flere hjælpemidler. Han taler et rasende uforståeligt sprog dog oversat med sjove, skæve vendinger i en taleboble, der giver nyttige informationer undervejs.

Som mange andre tower defense spil er dette også vanedannende, da det sært nok er meget tilfredsstillende at dræbe zombier. Så vær forberedt på at spille hele aftenen, natten, morgenen…og så forfra igen. Virkelig? Ja. Hvorfor? Fordi det er sjovt!

Spillet tiltrækker både hardcore og casual gamere, hvilket også var tanken bag spillet. Udviklerne ville skabe et spil, der fangede de hardcore gamere ved at implementere stærke strategiske elementer, men samtidig holde det på et niveau, hvor det er simpelt og ikke nødvendigt at gå gennem en masse tutorials. Spillet har fået særlig god kritik og været nomineret til flere spilawards både for game design og gameplay. Det var desuden udvalgt til et af de bedste spil i 2009 af Gamezebo, netop for sin casual stil.

Plants vs. Zombies har rigtig meget at byde på og findes heldigvis til mange forskellige platforme. Det kan spilles på XBLA, iPad, iPhone, Mac, PC og Nintendo DS. Afhængigt af hvilken platform det spilles på, findes der minispil og ekstraspil som du kan unlocke og en Zen Garden, hvor du kan give dine planter masser af kærlighed. Du kan prøve det gratis her.

Spiller du Plants versus Zombies? Hvorfor synes du det holder?

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

19 − eighteen =

2 Comments
 • Iben Louise Birkkjær
  februar 25, 2011

  Ja, NU spiller jeg det da :) Jeg har downloaded det til min PC og pludselig var der gået en halv time!

  Jeg forsøgte også, at hente det til min iPhone, men her blev jeg stoppet af, at programmet fylder så meget, at det skal hentes på Wifi eller via computeren. Et lille minus der.

  Men ellers et sjovt spil, med et gameplay, der er til at forstå. Jeg kan godt li’ at jeg, som spiller, løbende bliver introduceret til de forskellige elementers funktioner frem for at skulle læse en lang instruktions-manual først, som jeg alligevel ikke kan huske.

  Hav en fremragende weekend :)

  Med venlig hilsen
  Iben Louise Birkkjær
  Visuel Oplevelses Guide

 • Plants vs Zombie 2
  juli 2, 2013

  You actually make it seem so easy with your presentation but
  I find this topic to be actually something which I think I would never understand.
  It seems too complicated and very broad for me. I’m looking forward for your next post, I will try to get the hang of it!