‘Plante’ måler den luft, du indånder

2 Min læsning

Ibebot har udviklet et lille måleapparat, som vil pynte på de fleste skriveborde eller reoler. Den ligner en ægte, grøn plante, men tjekker via din smartphone, om den luft, du indånder, er ren.

Langt de fleste har heldigvis (nogenlunde) ren luft at indånde. Alligevel kan det være interessant for mange at undersøge luftkvaliteten, hvor du opholder dig – måtte det være derhjemme eller på arbejdspladsen.

Den nye AirQuality Smart Air Monitoring Plant fra Ibebot er den hidtil mest elegante luftmåler, jeg er blevet præsenteret for. Det elektroniske måleapparat er forklædt som en lille, grøn plante og kan løbende tjekke temperatur, fugtighed, CO2-forurening af mængden af små flygtige partikler i luften – de såkaldte VOCs, der helst ikke må lande i for stort antal nede i vores lunger.

Resultaterne sender den grønne gadget trådløst via Bluetooth til en smartphone, hvor man har installeret en tilhørende app. Man kan løbende se luftkvaliteten i real-time, eller man kan lade app’en opsamle data i et bestemt tidsrum og så få informationerne vist som et grafisk forløb.

Jeg skal ikke kunne sige noget om AirQuality nyhedens nøjagtighed, men ideen er god og forklædning som en lille grøn plante genial. Betjeningen skal være lige så nem som at åbne et vindue, hvilket jo også kan være nødvendigt, hvis AirQuality melder om dårlig luft i lokalet. Medmindre man bor ud til en vildt trafikeret gade, hvor man hellere vil holde luften ude end invitere den ind.

Man kan i øjeblikket forudbestille den smarte luftmåler via iværksætter portalen Indiegogo til priser fra 45 USD – det er knap 300  kroner….

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

14 − thirteen =

No Comments Yet.