Playstation vil (igen) være festens midtpunkt

4 Min læsning

Husker du SingStar? Buzz? De glade dage, hvor din Playstation var festcentralen over dem alle? Nu prøver Sony at genskabe magien med et helt nyt initiativ og selvfølgelig et helt nyt SingStar.

I gamle dage var Sony synonym med festspil. Der var alt fra SingStar til quizspillet ‘Buzz!’ Uanset hvad var du til, så kunne Playstation levere noget underholdende og anderledes på markedet. Men det er mange år siden, at Sony har fokuseret Playstaton i retningen af fest og underholdning. Siden lanceringen af Playstation 4 i 2014 har der været stor fokus på at gøre de hardcore gamere glade, og ikke mange andre har været inviteret til festen.

Det prøver Sony nu at ændre på med deres nye initiativ PlayLink. PlayLink-spil er bygget til at være sociale oplevelser, hvor du spiller med dine venner eller familie. PlayLink-spil er også designet til at være meget nemme at komme igang med, så alle kan være med, uanset hvor mange computerspil, de har prøvet.

Intet ekstra udstyr, bare din telefon

Den store forskel fra de gamle dage, hvor du skulle ud og købe en masse mikrofoner eller andre plastikdimser, er, at med PlayLink skal du i stedet bare hente apps.

Hvert spil har dets egen app, som du henter, og så via dit trådløse netværk snakker din telefon/tabet sammen med din Playstation, og så er du med i spillet. Fordi det er en unik app til hvert spil, så kan de alle sammen være radikalt anderledes fra hinanden. I spillet ‘Hidden Agenda’ kan du i app’en læse en masse baggrundsinformationer på de mennesker, du ser i spillet, mens du i ‘That’s You’ tager billeder af jer selv, maler på dem og bedømmer hinandens kunstværker.

Det kræver selvfølgelig, at alle deltagere har en telefon eller tablet ved hånden, men processen er ret elegant udført, og det er nemt at komme igang med.

PlayLink kommer til at fylde en del i 2018

Sony satser stort på PlayLink, og i år har de allerede udgivet fire spil, der gør brug af funktionen, og til næste år kommer endnu en bølge af spil. Deriblandt et danskudviklet festspil, der hedder ‘Frantics’

 

Tre sjove PlayLink spil

Hidden Agenda – mordgåder i fællesskab

Hidden Agenda er lidt ligesom en interaktiv film. Spillet varer cirka to timer, og hen over de to timer følger du en FBI-agent, der skal prøve at fange en seriemorder, og undervejs skal der tages en masse beslutninger under tidspres. De beslutninger skal du, og dem du spiller med, nå frem til en fælles beslutning ved at sidde og diskutere det sammen. Du kan dog smide et trumfkort og selv bestemme, hvad der skal ske og låse resten af selskabet ude af én beslutning.

Det skaber en god dynamik, hvor du kan styre historien i en bestemt retning eller tage kontrol over situationen, hvis du er uenig med alle de andre om, hvor jagten på seriemorderen skal tage jer hen. Da spillet handler om at løse en mordgåde, egner det sig ikke specielt godt til at blive spillet igennem mange gange, men som sjov underholdning en mørk aften er det helt perfekt. Det fungerer dog bedst hvis i er fire, som spiller sammen.

Hidden Agenda koster 130,-

 

 

SingStar Celebration – Syng med din telefon

SingStar er en festklassiker uden lige, og den nyeste udgave er endnu nemmere at komme igang med, for nu er det slut med at have plastikmikrofoner over det hele. I stedet foregår det hele via din telefon, og du synger i stedet direkte ind i telefonen.

Udover skiftet fra mikrofoner til telefoner, så føles det hele som klassisk SingStar. Du kan enten synge alene eller i en duet med en ven, og I får point efter, hvor gode i er. Der er ingen store innovationer i SingStar Celebration, men det er et solidt festspil, især hvis du har savnet en moderne version af SingStar.

Der er i alt 30 forskellige sange med i pakken, og du kommer igennem alt fra Britney Spears til Adelle.

SingStar Celebration koster 129,-.

 

 

Knowledge is Power – Hvem er stuens klogeste?

Hvis du hverken er til mordgåder eller sang, er ‘Knowledge is Power’ en sjov måde at bruge en aften med venner eller familie. Her gælder det om at være hurtigst på aftrækkeren, når der skal svares på spørgsmål inden for mange forskellige emner.

Du skal dog ikke bare svare på spørgsmålene alene, du kan nemlig se, hvad de andre deltagere også svarer, imens uret tæller ned. Så der opstår undervejs et rigtig sjovt socialt element, hvor du enten er meget sikker på, at du har det rigtige svar eller kommer i tvivl, fordi alle andre har svaret noget helt andet end dig. Hver quiz tager cirka en halv time, så det er ganske overskueligt at komme igang med at spille og blive færdige i løbet af en aften.

Knowledge is Power koster 129,-

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

nine + nine =

No Comments Yet.