Podcast #326 Lange arme og løsninger til fremtiden

3 Min læsning

Vi kan som internetbrugere sidde i ly af skærmen og sende hatespeech, shitstorms, fake news og hævnporno afsted uden tanke for ofrene og ofte uden konsekvens for os selv. Teknologigiganterne laver teknologi som gør os afhængige, så vi har svært ved at få næsen ud af mobiltelefonen, selv når børnene kalder. Og i vores iver for at deltage i et stort gratis, digitalt tivoli er vi helt indforstået med at vi sælger os selv og vores private data i en faustisk byttehandel. Teknologien kommer med mange fantastiske muligheder, men det er på tide vi uddanner os i at navigere som dannede mennesker i det digitale landskab.

Christiane Vejlø har forfatterne til bogen “Hvordan bliver vi digitalt dannede?” Vincent Hendricks og Camilla Mehlsen i studiet.

LYT TIL PROGRAMMET ELLER ABONNER PÅ ELEKTRONISTA I DIN YNDLINGSPODCAST-APP

Shownotes

Vincent Hendricks er Professor i filosofi og leder af Center for Information og Bobblestudier ved København Universitet. Camilla Mehlsen er leder af projektet Digital Uddannelse og forfatter til flere bøger om digital dannelse og unges digitale liv. Begge er  forfattere til bogen Hvordan bliver vi digitalt dannede?

Enten – Eller af Søren Kirkegaard

Cogito ergo sum sagde René Descartes

Vincent Hendricks: Digital valgkamp skal aktivere din vrede, angst og forargelse

Allerede i 1971 udtalte nobelpristageren i økonomi Herbert Simon sig profetisk om informationstidsalderen:
” … i en informationsrig verden betyder rigdommen af information knapheden af noget andet: En knaphed af hvad det end er information forbruger. Hvad information forbruger er oplagt: Den forbruger modtagernes opmærksomhed.”

Snapstreaks 

A Declaration of the Independence of Cyberspace af  John Perry Barlow 

“We have no elected government, nor are we likely to have one, so I address you with no greater authority than that with which liberty itself always speaks. I declare the global social space we are building to be naturally independent of the tyrannies you seek to impose on us. You have no moral right to rule us nor do you possess any methods of enforcement we have true reason to fear.”

Mobilproducenterne bryster sig af hvor gode deres telefoners kameraer er. Apple har kørt kæmpe billboard kampagner med fotos taget af en iPhone. Men nu har Samsung snydt. De har brugt et stockphoto taget med DSLR til at reklamere for Galaxy A8s kamera.

Den nye, gamle Playstation Classic

Det hele går så stærkt nu om dage. Computerspil er realistiske, grafikken er fantastisk, dialogen til tider nærmest sofistikeret. Nogle gange kan man bare savne de gode gamle dage, hvor det hele var lidt mere simpelt (og grimt). Playstation Classic er lige den tidsmaskine, vi har brug for lige nu.

Ugens Appbefaling

Christiane anbefaler dig at lytte til Lone Franks podcast Ingen elsker Lone Frank i Radio 24syvs nye app med navnet 23syv. Og hun mediterer med appen Headspace

Camilla anbefaler Tesla app

Vincent anbefaler Document signing app  (DocuSign)

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

sixteen − five =

No Comments Yet.