Robotten der slår op med Tinder-dates for dig- Kynisme eller service?

4 Min læsning

En af de ting, online daters bruger mest tid på, er at afvikle forhold, før de overhovedet er begyndt. Når det tager under et sekund at vise minimal interesse med et højre-swipe, eller et “hva så? nyder du vejret?”, så kan listen af potentielle dates hurtigt hobe sig op. Det er med datingapps ofte kvantitet frem for kvalitet, og efter en enkelt date eller måske blot efter kort ordveksling, kan det stå ret tydeligt for i hvertfald én af parterne, at relationen ikke holder vand, og at yderligere korrespondance sådan set blot er spild af begge parters tid.

Hvad gør man så? Man kan selvfølgelig bare lade være med at svare og bare håbe på, den anden forstår sådan en lille én. En gruppe 20-23 årige mænd, jeg fornylig holdte foredrag for, fortalte, at det var deres mest benyttede afviklingsmetode på Tinder. Med den hurtige digitale dating er der nemlig fulgt det hurtige digitale breakup. Det tager ingen tid og kræfter at matche med en potentiel partner i cyberspace, hvorfor skal det så tage tid at unmatche? At komme hurtigt videre, når det er tydeligt relationen har nået en blindgyde?

Kvinde-mobil-musik-Elektronista

Almindelig høflighed og anstændighed bliver her ofte tilsidesat for konfliktskyhed og et behov for at lukke et andet menneske ned som et website, man ikke længere gider se på. 80% af 18-33 årige online-daters har prøvet det og sikkert også pænt mange uden for lige den gruppe. Fænomenet har et navn. Ghosting. Man forsvinder simpelthen uden varsel og uden forklaring. Som et spøgelse. Man svarer ikke beskeder, opkald eller mails. Man har stukket halen mellem benene og udnytter, at de digitale platforme gør det noget nemmere at ignorere et andet menneske, end når man sidder ansigt til ansigt.

Men hvad er alternativet? Og hvad gør man,  når den anden ikke er lige er villig til at lade relationen glide ubemærket ud i glemslen? Man modtager måske forslag om nye dates, får komplimenter, overvældes af antallet af beskeder, man ikke orker at svare på, fordi interessen simpelthen ikke er der. Måske bliver man endda chikaneret. Dette dilemma er et uundgåeligt faktum ved online dating og har sådan set været det, siden dating.dk først åbnede et domæne i dansk cyberspace. Nu er der bare flere online datingmuligheder og antallet af korrespondancer og relationer, der ikke bliver til noget, stiger dermed.

Men er det virkelig så nødvendigt at tage “snakken” med et menneske, man jo nærmest ikke kender? “It is not you it’s me”. “Jeg har ikke tid”. “Im just not that into you”“Du er sød, men jeg er et andet sted”. Det virker næsten for voldsomt, når det jo ikke drejer sig om at afslutte et forhold, men om at afslutte en samtale, som ikke er blevet til et forhold.

Jeg foreslog de unge mænd om lidt hjælp til selve afviklingen måske ville være en service, de gerne ville have Tinder tilbød? Et automatsvar. En sød lille forudfabrikeret sætning eller kærlig emoji, som blidt kunne lukke korrespondancen og kommunikere “det slutter her” uden at sige det med ord. Den service ville de unge mænd utrolig gerne se introduceret.

Og den her uge fandt jeg den så. Eller noget der ligner. For den findes! App’en der elegant tager hele afviklingsprocessen på vegne af dig. Den kører simpelthen korrespondancen og foreslår den anden part et møde, svarer din app f.eks. “desværre har simpelthen ikke tid lige nu”, eller “det er bare mig alene hjemme med min “pizza emoji” i aften”. Så er intentionen, at den anden på et tidspunkt ser vinket med vognstangen. Ellers trækker den de tunge skyts og skriver f.eks. “see you never”.

Servicen hedder Ghostbot og kommer med en app, der hedder Burner. En app som genererer midlertidige telefonnumre, hvis du ikke ønsker at f.eks. en date eller sælger kan gemme dit rigtige nummer. Eller hvis du ikke ønsker at kunne identificeres i forhold til det, du skriver. Burner-folkene arbejdede sammen med bot-eksperterne i Voxable og forfatter Peter Miriani for at skabe autentiske svar. Som f.eks. en tommelfinger ned-emoji, hvis afsenderen foreslår et booty call.

Det forlyder, at break up bot’en her ikke består Turing testen foreløbigt. Men at folk dog alligevel prøver at vinde dens sympati. Hvilket aldrig vil lykkes, da den er en robot programmeret til at afvikle, den der henvender sig.

Er du klar til at outsource disciplinen -at lukke relationer ned via en robotassistent? Og hvad synes du, de digitale muligheder har af fordele og ulemper, når det gælder jagten på kvalitetsdates og kærlighed?

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

19 + ten =

No Comments Yet.