Så meget kan en dygtig gamer tjene

1 Min læsning

De bedste eSport-spillere ligger endnu ikke på niveau med fodboldstjerner som Ronaldo, Messi, Neymar eller Christian Eriksen, når det gælder lønninger. Men millionær kan man sagtens blive, hvis man er dygtig med computerjoysticket.

Her i den forløbne weekend blev verdens største turnering i DOTA 2 spillet afholdt i amerikanske Seattle. Spillerne blev fulgt af flere tusinde i den sportshal, hvor arrangementet foregik – og mange flere ude på computerskærme og smartphones verden over. Ligesom store sportsbegivenheder blev DOTA2-turneringen “The International” streamet live.

Præmiesummen var på 24.787.913 US dollars. Det er over 160 millioner kroner, så det kan næppe undre, at verdens bedste DOTA 2-spillere dukkede op i Seattle.

Blandt dem var også klodens højest betalte computerspiller. Han hedder Saahil Arora og har kunstnernavnet UNiVeRsE. I 67 turneringer, som den unge indisk-amerikaner har deltaget i, har han tjent 2.826.896 USD. Det er næsten 18,4 millioner danske kroner eller et gennemsnit på 273.000 kroner pr. turnering.

Helt så langt er danske eSport-spillere ikke nået endnu, selvom flere af dem klarer sig flot internationalt. Mange af dem spiller på professionelle hold, som store klubber a la FC København eller Brøndby har overtaget. De kan nemlig godt se, at der er enorme penge i at dyrke sport på computer – og ikke kun på en fodboldbane….

Tilskuerne til den store DOTA 2 turnering var ellevilde.

 

 

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

three + 18 =

No Comments Yet.