Sådan bruger du forstyr ikke funktionen til iPhone

2 Min læsning

Af Christiane Vejlø

I takt med at flere og flere apps, tjenester og sociale kontakter finder vej til vores smartphone bliver den summende, ringende, bippende skærm også mere og mere forstyrrende. Du har helt sikkert engang imellem brug for 1 time eller to hvor ingen forstyrrer dig, men hvis du synes det er for voldsomt at slukke din iPhone helt, så er funktionen “Forstyr ikke” et godt alternativ.

Mon Richard Gere havde Forstyr ikke på sin kilotunge mobiltelefon?
Mon Richard Gere havde Forstyr ikke på sin kilotunge mobiltelefon?

Forstyr ikke finder du under indstillinger på iPhone. Den virker ganske kort ved at lade opkald gå direkte til svaren og ved  at lade sms beskeder gå direkte ind i beskeder uden først at poppe forstyrrende op på skærmen. Heller ikke notifikationer fra dine apps vil give lyd fra sig, når Forstyr ikke er slået til.

“Forstyr ikke” er praktisk hvis du:

  • bruger din telefon som vækkeur, men ikke vil risikere at vågne, hvis en sms tikker ind om natten
  • har brug for 1 times koncentreret arbejde, hvor hverken opkald eller beskeder må forstyrre dig
  • vil have fred og ro for hele familien ved middagsbordet

Gå ind i indstillinger
Tryk på “Forstyr ikke”

Herefter kan du vælge mellem Manuel og Planlagt. Vælger du Manuel vil opkald og notifikationer du modtager, mens din telefon er låst være lydløse. Du kan se Forstyr ikke er slået til, når der vises et måne symbol i statuslinjen øverst.

Du kan også vælge “Planlagt” og selv vælge den tidsperiode, hvor du ikke vil forstyrres. Det kan f.eks. være under et møde, mens du går en tur, på en date, hvis du skal have noget arbejde for hånden eller om natten.

Du har herefter muligheden for at vælge særlige telefonnumre som ikke skal blokeres af Forstyr ikke funktionen. Det kan være dine børn, dine forældre, dine bedste venner eller et særligt vigtigt opkald du venter.

Du har også mulighed for at slå funktionen “Gentagende opkald” til. Den sørger automatisk for, at ringer f.eks. din kæreste insisterende 2 gange indenfor 3 minutter, så vil det andet opkald gå igennem. Det kan så både være et plus og et minus. Den kan du altså også vælge ikke at slå til.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

seventeen + five =

1 Comment
  • Susanne
    marts 28, 2014

    Er aldrig rigtig blevet klog på den funktion, så det var dejligt med en beskrivelse – tak:)