SÅDAN FÅR DU DEN ULTIMATIVE TV-STUE

7 Min læsning

Af Christiane Vejlø Elektronista, og Claus Bülow Christensen, TomorrowsNextMedia

Vil du have adgang til alle de nye film direkte fra USA? Slippe for at vente på at de bedste tv-serier kommer til Danmark?  Vil du have et udvalg af over 50.000 film og tv-serier – på din fladskærm, på din PC, på din mobil, på din iPad- lige når det passer dig? Vi har lavet en guide til Den Ultimative TV-Stue!

Elektronista har sammen med Claus Büllow Christensen og TomorrowsNextMedia bygget Den Ultimative TV-Stue. Det vidunderlige set up  kører nu upåklageligt på 14 dag i Christiane’s stue. Vi måtte lave ninjatricks over atlanten og selv samle puslespillet , da der endnu ikke findes et dansk tilbud, der matcher de amerikanske tjenester bare til sokkeholderne.

Det er ikke helt nemt at få adgang til den slags underholdningslækkerier, men vi har lavet en guide og hvis du har en nørdet fætter eller selv mod på at kaste dig over opgaven, så er det besværet værd. Tænk engang, du slipper for at zappe dig gennem dårlige tvprogrammer nogensinde igen!

Vi skal ikke bilde dig ind, at det er ligetil at sætte op og installere. Det kan tage noget tid, at få det hele til at virke, og du kan også starte med en light udgave, som f.eks. den lille fikse AppleTV boks til iTunes US butikken og Netflix. Men skal du have det optimale, så anbefaler vi at sætte tid og penge af til vores samlede opskrift.

Se videoen hvor Christiane tager dig med gennem hele forløbet og læs resten af how-to guiden til Den Ultimative TV-Stue herunder.

DEN ULTIMATIVE TV-STUE

Den nye digitale medieverden er i flot HD kvalitet med Dolby 5.1 lyd, billigere end du er vant til, og 100% lovligt. Du får bedre service og renere samvittighed. Og får du ikke nok i denne guide. Så klik dig ind på ToNeMeNews.dk hvor Claus Bülow Christensen har lavet en ekstra detaljeret guide.

1. FIND EN AMERIKANSK ADRESSE

Du skal bruge en amerikansk adresse og en særskilt (gerne .com) e-mail adresse til formålet. Du kan finde en tilfældig adresse i USA fra f.eks. Google Maps eller bruge en adresse, du kender i USA. Det er ikke ulovligt, men lidt snyd. Det værste der kan ske er, at din konto bliver lukket. Men ingen har nogensinde hørt om, at det skulle være sket. Det element af ”snyd”, der er ved at gøre dette, opvejes af, at du faktisk betaler til medieindustrien for dit kommende forbrug.

Om password: Et rigtig godt råd – brug den samme e-mail adresse, den samme adresse i USA, og det samme password hver gang du opretter en konto til en tjeneste i USA. Skriv dem ned et sikkert sted.

2. HVILKE BOKSE SKAL DU BRUGE…

Vi har testet rigtig mange medieløsninger, men er mest tilfredse med den kombinationen af Apples Mac mini og Apple TV boks. Hvis du vil følge vores anbefaling, skal du have adgang til følgende:

AppleTV boks

Fiks lille (og faktisk pæn) boks, der giver adgang til Apples amerikanske iTunes butik som film og tv man ikke kan købe på den danske iTunes. AppleTV boksen præsenterer både iTunes, Netflix og Youtube med vanlig lækker Apple grafik og nem navigation. Desuden gør boksen det muligt, at vise dine egne film og billeder fra f.eks. en iPhone og iPad direkte på fladskærmen. Alt hvad du har på din iPhone, iPod, iPad eller din PC kan du streame over dit wi-fi netværk til fladskærmen via AppleTV boksens Airplay system.

Spillekonsol (vi valgte Playstation 3)

Hvis du alligevel har en Playstation, så fungerer den fortrinligt sammen med Netflix. P.t. kan man også kun se Netflix film med amerikanske undertekster via Playstation 3, det findes ikke på AppleTV boksen.

Mac mini

Mac Mini er Apples mini computer, der nemt kan tilsluttes din fladskærm. Den fungerer som en almindelig computer og giver nem adgang til webtjenester og internet-TV. F.eks. populære amerikanske TV-shows med tjenesten Hulu, browser versionen af Netflix og Boxee applikationen. Mac Mini’en kommer også til at fungere som den ultimative tv-boks sammen med et digitalt tv-signal fra enten en antenne eller f.eks. et YouSee digitalt kabel-tv stik i væggen.

HDHomerun tuner

For at få kabeltvkanalerne ind på Mac Mini’en skal vi bruge en tuner. Vi har valgt en HDHomerun. Dette er en dobbelttuner, der tilsluttes dit netværk og skaber to tv-modtagere i Macmini’en. Du vil kunne se et program, mens du optager et andet, optage to programmer samtidig, se en optagelse mens du optager op til to programmer samtidig. Dejlig fleksibel tv-tjeneste.

iPad 2

Der findes flere tablets på markedet, men iPad’en er stadig den førende og da den spiller godt sammen med de øvrige Apple produkter i stuen, har vi valgt at bruge denne til Den Ultimative TV-Stue. Den fungerer som et perfekt transportabelt tv, og en skøn filmafspiller, når man er på farten.

.

3. LAD BOKSENE TRO DE STÅR I USA

Unblock-us.com hjælper dig med at bilde dine  medieapparater ind, at de befinder sig i USA. Det kan gøres på flere måder, og vi anbefaler tjenesten unblock-us.com. De har glimrende beskrivelser af, hvordan de forskellige bokse sættes op til at tro, at de befinder sig i USA. Unblock-us.com koster ca. 225 kroner for et års abonnement.

.

4. OPRET INDHOLDSABONNEMENTER

Start med Netflix, og det anbefales at gøre det fra en computer (vi valgte en Mac mini), som du har sat op med Unblock-US.com. Gå ind på netflix.com, hvor du kan bruge et dansk kreditkort. Første måned er gratis, og dernæst koster det p.t. $7,95 om måneden, men så har du også adgang til ca. 50.000 film og tv-serier. Netflix streaming service har ikke de nyeste film, men der er rigtig mange gode spillefilm, dokumentar og børneprogrammer.

Skaf dig et iTunes gavekort til den amerikanske iTunes. Danske kan IKKE bruge til en amerikansk konto. Gavekortene kan købes i USA, på Ebay eller f.eks. ved at blive ven med Michael Sayre på Facebook, han har mange glade kunder i Danmark.

Når du har en amerikansk adresse og et gavekort til iTunes US store, er du klar til at oprette en iTunes US konto som lader dig leje og købe film til din AppleTV boks, iTunes, iPad, iPhone etc. Når du opretter kontoen, skal du IKKE udfylde kreditkort informationerne, men i stedet Redeem koden fra dit i iTunes US gift certificate. Herefter betaler du automatisk for hver film du vælger.

Hulu.com er amerikansk kabel-tv med korte reklamer, som du selv kan vælge. Til gengæld har du adgang til næsten alt tv fra USA før det finder vej til Danmark. F.eks. Glee, The Daily Show, Gordon Ramseys Kitchen Nightmares, Greys Hvide Verden ect. Hulu er gratis men Hulu+ er en betalingstjeneste som kan betales med et amerikansk kreditkort.

Boxee laver ikke kun TV-bokse men også gratis software, der yderligere gør Macmini’en til et perfekt mediecenter. Boxee er særlig god, hvis man allerede har en større film- og musiksamling liggende. Boxee har også en smart bookmark knap, som du kan trykke på, hvis du vil gemme en interessant video fra f.eks. Youtube til senere. Du kan downloade en Boxee app til din iPad og på den måde få adgang til det hele på farten.

EyeTV er en software, der gør en Mac computer til den ultimative tv-boks. Vi har testet mange bokse, og denne kombination slår alle tv-bokse, man kan få i Danmark. Installeret på en Macmini giver EyeTV totalt baghjul til satellit modtagere fra f.eks. Canal Digital og Viasat og YouSee’s tv boks. Med EyeTV på Mac Mini kan du streame video ud fra din husstand til en PC, smartphone eller tablet lige meget hvor du er. Så kan du se både optagede programmer og live tv hjemme fra. Prøv f.eks. at oprette smart guides, som fortæller boksen den skal optage alle film med Jack Nicholson eller alle afsnit af Venner.

EyeTV Apps til iPad og iPhone

Når Mac Mini’en er sat op med EyeTV kan både live-TV og optagede programmer ses og hånteres via EyeTV apps på både iPad og iPhone. Brug det som et transportabelt TV i hjemmet eller tag hele din TV-pakke med dig i tasken og hyg dig på farten.

For at fodre din Macmini med digitale tv-signaler gennem HDHomerun tuneren, skal du have et digitalt signal. Hvis du har en god stueantenne i et vindue, eller en gammel antenne på loftet, kan du hente de syv gratis danske tv-kanaler ned fra luften uden det koster dig noget som helst. Har du et digital signal i antennedåsen i væggen fra f.eks. YouSee eller Stofa, får du endnu flere kanaler, og endnu mere glæde af dit tv-abonnement.

.

DEN HURTIGE TJEKLISTE

Bokse

MacMini som tv-boks

AppleTV boks

Playstation 3 – Med Netflix

HDHomerun tuner

Software

EyeTV

EyeTV Apps til iPad og iPhone

Boxee

Indholdsabonnementer

US account – iTunes

US account – Netflix

Digital tv, YouSee

Hulu

Unblock-us.com

Fede gratis tjenester

Hulu

BBC iPlayer

Den Ultimative TV-Stue er et dynamisk projekt, der hele tiden udvikler sig i takt med at nye tjenester som kommer til.

Er der nogle tjenester eller produkter du mener vi har overset? Så lad os endelig vide det i kommentarfeltet herunder. Skriv også gerne hvordan du selv har bygget en Ultimativ TV-Stue.

Vil du have en dybere introduktion til Den Ultimative TV-Stue og indsigt i fremtidens digitale livsstil kan du kontakte Christiane Vejlø på cv@elektronistamag.com

Ønsker du hjælp til at sætte Den Ultimative TV-Stue op hos dig selv eller rådgivning om digital distribution kan du kontakte Claus Bülow Christensen og TomorrowsNextMedia på claus@toneme.dk

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

9 − eight =

21 Comments
 • Karina
  august 19, 2011

  Hej Christiane
  Hvor er jeg glad for at jeg er på jeres inbox liste, samt medlem af jeres facebook side!
  Efter at have læst dit indlæg på TomorrowsNextMedia, har jeg nu oprettet konto hos Netflix, Hulu og Pandora. Og det hele fungerer meget bedre end forventet! Hvor er det bare lækkert!
  Ikke så lækkert som det kunne være, da jeg stadig hænger på mit ældgamle skrummel af et fjernsyn, som ikke kommer i nærheden af at ligne den elektronik, som jeg bruger alle andre steder. Men, jeg spinker og sparer, og håber at jeg snart får råd til både fladskærm og Apple tv, så jeg ikke er nødt til at se filmene/ serierne på min 13″ mac. Mon ikke det også lykkes :D
  Det jeg gerne vil sige er, at uden Elektronista, havde jeg ikke fundet disse ting, da min omgangskreds desv. ikke er lige så nørdet som jeg -det er altid mig der introducerer de nye ting for dem ;)
  Så ja, Christiane, du gør en forskel på teknikområdet! Du åbner en fantastisk verden for mig, og sikkert for mange andre også.
  Mange hilsner Karina

  • christiane
   august 19, 2011

   Hej Karina
   Tusind tak for din søde kommentar. Jeg er rigtig glad for at du kan bruge guiden! Jeg bliver ganske rørt over at høre at Elektronista kan medvirke til at flytte grænserne og skabe endnu mere teknologiglæde hos vores læsere. Det er jo det vi så gerne vil.
   Teknologi er jo fedt og sjovt og lækkert og gør jo bare livet lidt mere fedt.
   Godt at have dig med!
   Turn it on
   Christiane

 • Anders Djurhuus
  august 20, 2011

  Hej Christiane

  Superfed artikel/video :-) Det er et lækkert setup :-)

  Hvis ikke man har så mange penge, kan jeg anbefale, at “hacke” sin Apple TV2 boks, med Firecore. Så kan den køre XBMC (Den mediaplayer Boxee er bygget over), Den kan streame fra Hulu og Netflix osv og den kan afspille indholdet fra iTunes osv.

  Ikke helt så “snazzy” som dit setup, men en hel del billigere :-) Og kun med 1 hdmi kabel…

  Jeg kan også anbefale en af f.eks. Logitechs Harmony remotes, til at styre alle enhederne. Min styrer både min PS3, min ATV2 og min HomeTrio modtager fra TDC – og selvf. fjernsynet osv…

  Det er fedt at læse, at jeg ikke er den eneste, der roder med denne slags ting, og jeg er supermisundelig på den MacMini, du har fået koblet på systemet :-)

  HUSK!: Vi må aldrig gå ned på gear :-)

  /Anders

 • Jon
  september 1, 2011

  Hi, fint artikel! Vil lige høre hvad du optager på? Er der en ekstern HDD eller bruger du en ældre mac mini? En gennemgang af hvad de forskellig elementer koster vil også være rart.
  vh
  Jon

  • christiane
   september 1, 2011

   Hej Jon
   Det er en spritny Mac Mini. Jeg er ret sikker på at Claus Bülow fra ToNeMe.dk har lavet en pris guide. Linket til hans site er i artiklen. Prøv at se om den ikke ligger der.

   Bedste hilsner
   Christiane :-)

 • Jon
  september 1, 2011

  Tak for hurtigt svar Christiane! Jeg havde overset linket :o) Men I begge to mangler at nævner hvad i optager på….?
  mvh
  Jonathan

 • Jon
  september 1, 2011

  ups, kan nu se at den ny mac mini HAR HDD, det er optisk drev de har droppet :o)

 • Morten
  september 30, 2011

  Appendix til Anders’ kommentar ovenfor som er super. Hvis du netop jailbreaker AppleTV og kører fx XBMC og gennem denne Icefilms så har du adgang til alverdens film, tv serier, dokumentarer mv.
  Spritnye som gamle – direkte streamet. On demand. Gratis!

  Hvis du derudover kører en Slingbox, fx HD Pro udgaven, ind over så har du din TV-pakke med på farten altid på iPhone/iPad/computer i GOD kvalitet.

  Dette setup vurderer jeg til at være en “næsten” komplet løsning (dvs, kan ikke optage tv men har du fx en YouSee Plus boks så er det løst for danske kanalers vedkommende).

  Dette setup koster dig som engangsbeløb under kr. 3000 og UDEN månedlige abonnementer fra Netflix, Hulu Plus mv.

  Mit virker fantastisk i hvert fald :-)

  Tak for god inspiration – keep trucking!

 • Rune P
  december 27, 2011

  Netflix

  Jeg har købt AppleTv, vpn adgang via Overplay, og har desuden oprettet en konto hos Netflix. Men når jeg vil betale med mit kreditkort, skal jeg skrive Zip-kode, og til trods for at jeg har fundet en zip i Canada og bruger Montreal som min vpn “by” vil den ikke godkende det…
  Nogen forslag?
  Mvh. Rune

 • Dan Rasmussen
  januar 6, 2012

  Har nøjagtig det samme problem. Det er som om Netflix checker at zip nr. stemmer med kredit kortet. Er der nogen der har en løsning på det problem?

  M.v.h.
  Dan

 • Rune P
  januar 12, 2012

  Nej Dan, vi er sgu på den! pisse ærgerligt at jeg har købt VPN adgang for et helt år, og smidt 600,- i vasken!
  Andre der kender til måder at betale med et amerikansk kort??

 • Michael
  januar 16, 2012

  Hej Christiane, du bør lige opdatere din gode guide med at AppleTV godt kan vise undertekster på Netflix efter den er blevet opdateret til IOS 5. Så kan du også bruge den til at vise BBC iPlayer streamet fra iPad2, og ITV Player, ABC Player 4oD Catch Up, Viaplay og NBC. Mulighederne er mange. Man kan også bruge Air Video app til at streame fra Mac til iPad/iPhone og derfra til AppleTV hvis man f.eks. ikke lige har sin 27″ iMac stående i stuen. :-)

  • christiane
   januar 16, 2012

   God pointe. Sidder faktisk og arbejder på en artikel kun om Apple tv så tips meget velkomne :-)
   Christiane

 • Ian Johannesen
  januar 31, 2012

  Faktisk så er jeg mere glad for BeeVPN – hvor man får både VPN til laptop/iPad/etc – og samme feature som med Unblock-us – blot billigere hos dem (se deres guide på http://dk.remake.beevpn.com/essentielle/appletv til AppleTV’et) – og det virker suverænt, bruger det hver dag :)

  /Ian

 • Thomas Bidstrup
  marts 9, 2012

  Det er muligt at åbne en account hos Hulu plus men dansk Mastercard/Visa.
  Dog skal du gøre det gennem Paypal, bare husk den vigtige adresse i USA, når du opretter kontoen hos Paypal.

  takker for en glimrende gennemgang af det hele.
  En på opperen for jeres side

 • Kim Bach
  juni 18, 2012

  Er det lovligt?

  • christiane
   juni 19, 2012

   Hej Kim
   Jeg har talt med en del advokater netop for at være sikker på at det er lovligt. Og jeg har ikke mødt nogen der mente det var ulovligt. Der bliver betalt for indholdet via helt lovlige tjenester. Så ja- det er lovligt :-)
   Bedste hilsner
   Christiane

 • Henrik
  januar 16, 2013

  Man behøver ikke oprette en amerikansk netflix konto, man kan sagtens bruge en dansk.
  Når man ændre land via VPN, tror Netflix at man er ude at rejse og viser dette lands katalog.
  Man spare selvfølgelig lidt penge ved at oprette en amerikansk, da abonnementet kun koster 8$ derovre. Det må være spørgsmålet om man gider besværet for at spare de penge.

 • Matias
  marts 25, 2015

  Got

 • Matias
  marts 25, 2015

  Got*

 • Karla Pe
  december 12, 2016

  Me encanta ver contenido vía streaming, lo disfruto mucho. Me gustaría hacer una recomendación sobre una serie que vi hace unos días y me encantó. La nueva serie de HBO Latin América, Magnifica 70 se desarrolla a lo largo de la dictadura militar en Brasil, donde no se podían tocar temas tabú. Encontre vários datos sobre la série Magnifica 70 sobre su segunda temproada: http://ar.hbomax.tv/movie/TTL607353/Magnífica-70-02-Eps-01 La serie se sitúa en un periodo del cine en Sao Paolo que se llamó Boca de Lixio, donde hacían un cine autosustentable e independiente con varios tipos de películas, como poéticas, dramáticas, políticas y también unas que se llaman de porno cómicas, pero no todas salían a la luz.