Samsung Galaxy S5 sætter brugeren i fokus

2 Min læsning

Af Christiane Vejlø

Det var en af de helt store lanceringer som vi gik og ventede på. Den nyeste version af hvad der måske er verdens mest populære high end Android telefon nemlig Samsung Galaxy S5. Men lever den op til forventningerne?

image002 (1)

Samsung siger selv, at de med den nye Samsung Galaxy S5 går tilbage til det grundlæggende med at levere hvad brugeren virkelig har brug for i hverdagen. Måske kom der alligevel lidt for meget fokus på alle de skøre funktioner i forgængeren Galaxy S4. Ihvertfald laver Samsung “nyttige features” med den nye flagskibstelefon.

Kameraet er vigtigt for rigtig mange smartphonebrugere og Samsung har derfor valgt at gå all in med 16 megapixel og hurtig autofokus.

Der er også god grund til at tro på at Samsung Galaxy S5 bliver en hurtig telefon. Der er optimeret i forhold til både 4G og wifi, så surf bliver hurtigt ligegyldig om man er på et trådløst netværk eller surfer gennem sin egen telefonoperatør på LTE.

Den tidligere Samsung Galaxy S4 var allerede kørt i stilling som bedste venner med Samsung Galaxy Gear smarturet. Selvom det ikke ligefrem var en elegang løsning har dog dermed også ligget i kortene, at Galaxy serien i den grad også handler om gadgets, der kan spille sammen. Galaxy Gear kom også nu i en ny forbedret og umiddelbart tyndere FIT udgave, hvilket jeg personligt med meget små håndled sætter stor pris på.

Group_Gear 2_Gear 2 Neo

Samsung satser voldsomt på selftracking med S Health 3.0 suiten med fitness tracker og apps der måler helbred, diet og hjerterytme. Det sidste ved at sætte fingeren over kameraet som måler din puls. Noget vi allerede har set eksempel på i flere apps.  Alt det skulle kunne aflæses i Gear Fit uret.

Samsung Galaxy S5 er vandafvisende, kan tåle støv, den kan åbnes (som iPhone) med en fingeraftrykslæser og den går i dvaletilstand for at spare strøm. Telefonen ligner virkelig forgængeren Galaxy S4 rigtig meget med undtagelse af noget struktur i bagsiden.

Jeg er sikker på at Samsung gør det godt med Galaxy S5, men jeg savner altså at de virkelig rykker igennem med noget lækkert design, så vi kan få et reelt alternativ til iPhonens ydre. Det er altså lidt rigeligt plastikagtig til min smag og selvom det er en dyr og god telefon, så udstråler den ikke rigtig high class.

Samsung Galaxy S5 kommer med Android 4.4 Kitkat. Den er 5.1″ stor (hvilket vil sige temmelig stor). Kommer 11 april i udvalgte lande.

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

four × five =

No Comments Yet.