Samsung vil bruge din finger som øretelefon

2 Min læsning

TipTalk fra Samsung sender vibrationer gennem dit skelet, arm og finger, som bliver forvandlet til forståelig lyd i dit øre. Samsung ser især chancer for den utraditionelle øretelefon i omgivelser med meget støj.

samsung finger i øret 1

Selvom den måske kan se lidt bøvet ud, kan Samsungs nye TipTalk meget vel blive fremtidens måde at tale i mobiltelefon på.

Man skal ikke længere tage sin smartphone op til hovedet. Man skal heller ikke tage øretelefoner, headsets eller hovedtelefoner på. Nej – man stikker såmænd bare en finger i øret.

Teknologien bag TipTalk er som sådan ikke ny, men det er første gang, man ser den anvendt til en øretelefon – og den håndbevægelse, vi ellers mest forbinder med ”er du rigtig klog?”

Samsung udnytter, at man kan sende vibrationer gennem den menneskelige krops knogler. Når de når til øret, kan de forvandles til lyd, stemmer og musik.

Bone-teknologien har vi f.eks. set anvendt i højttalere, der kan lægges omkring halsen som en sjal – eller i briller, hvor lyden sendes gennem stellet og hen til bærerens øre.

Samsungs udfordringer med TipTalk ligger på to fronter:

Dels er en smartphone som regel ikke anbragt, hvor den kan vibrere ind i en knogle.

Dels er vores håndflade og det ydre øre forholdsvis blød og kødfyldt, så det er svært at sende lyd igennem den vej.

De mennesker, der har prøvekørt Samsungs TipTalk – f.eks. i forbindelse med CES-messen i Las Vegas for nylig – klagede da også næsten alle over, at volumen ikke var særlig høj. Og man kunne jo svært dreje op for sin pengefinger, når den sad i ens øre.

Ikke desto mindre har Samsung fået teknologien til at fungere, og folk begynder så småt at forstå fremtiden og mulighederne i TipTalk.

Samsung ser f.eks. TipTalk som oplagt til at tale i telefon i støjende omgivelser, hvor man nærmest skal råbe i dag. På fabrikker, byggepladser, i cafeer, busser, toge og ved koncerter.

I sin første prøve-version anvender Samsung et smartwatch og en lille ekstra armbånd, som formidler vibrationerne og dermed lyden fra brugerens håndled, ud i fingeren og ind i øret…

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

two × two =

No Comments Yet.