Skal du have nyt Apple tv? Eye candy til streamingfans

2 Min læsning

Hvad enten du har en gammel Apple tv-model under skærmen eller slet ingen, så er der god grund til at overveje at investere i den nye Apple tv-boks i 4K-kvalitet. 

Du behøver ikke vide, hvad 4K betyder (4 gange bedre end HD) andet end, at det betyder en fantastisk flot, skarpt billede i høj opløsning.

Hvis du sidder med den første generation af Apple tv, vil det her være en kæmpe forbedring. Især fordi du slet ikke har prøvet at have en appstore på din boks. Og der er flere og flere lækre og brugbare apps til Apple tv. Personligt har jeg alle de gode streamingtjenester. HBO Nordic, Netflix, Viaplay, TV2 Play DR TV (nej, vi ser slet ikke flowtv). Ud over det bruger jeg Youtube Bloomberg, podcasts, et par gode spil, som nærmest har betydet, min datter ikke gider Xbox mere, et par meditationsapps, yoga og træningsapps og så lige et par versioner af den klassiske pejseapp (som er rigtig god og “lun” her i den kolde tid).

Kvaliteten af billedet i den nye Apple tv 4K-boks er kraftigt forbedret. Stærkere farver, skarpere billeder. Man kan især se det i de flotte screen savers, som ikke længere er søde isbjørne eller Golden Gate Bridge, men bybilleder, hvor trafikken er fascinerende tydelig ned til mindste detalje.

Oplevelsen af film bliver bedst, hvis man vælger i mappen med film i 4K-kvalitet (må jeg have lov at anbefale Wonder Woman?). Hvis man vælger en HD-film, som også findes i 4K, bliver den automatisk opdateret til den bedste version. Heldigvis til samme pris. Indhold fra andre tjenester som f.eks. Netflix vil også kunne ses i 4K på Apple tv-boksen, hvis det altså foreligger i den høje kvalitet på den oprindelige tjeneste.

En fin lille bonus er den nye fjernbetjening, som gør navigationen lidt lettere. Flere vil også have opdaget, at sidder man med en iPhone i hånden, mens man taster på Apple tv, så får man muligheden for at taste (lidt nemmere) via iPhone.

Prisen for Apple TV 4K starter ved 1499 kr. for 32 GB og 1699 kr. for 64 GB.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

14 + eighteen =

2 Comments
  • Michael
    oktober 31, 2017

    Du burde måske nævne i din “anmeldelse”, at det ikke alene er nødvendigt med et 4K-fjernsyn, for overhovedet at få glæde af den gode billedekvalitet, frem for den tidligere model AppleTV 4, men at det også skal være et TV med god HDR-kvalitet, da det er HDR-delen og ikke den forhøjede opløsning der giver den allerbedste kvalitet:)

  • Karsten K
    november 6, 2017

    Helt enig med Michael