SKINNY JEANS OG TO STYRESYSTEMER I ÈN SKÆRM- NYE TABLETS FRA SAMSUNG

2 Min læsning

Af Christiane Vejlø

Tabs, Tabs, Tabs! Selvfølgelig rykker Samsung også på tablets. Samsung laver både Windows og Android produkter og holder dem adskildt i serierne Galaxy (Android) og Ativ (Windows). Her er to af de nye Samsung Windows tablets som Elektronista blev præsenteret for til Samsung Premiere eventen i London. Den ene er en let men stor tablet som burde være god at arbejde på. Den anden er en bastard af en tablet/notebook som burde være effektiv som almindelig laptop men med den ekstra tabletfunktion og den fleksible skærm også egnet til underholdning. Hvilke en passer dig? Eller er du til noget helt andet?

ATIV Tab 3 – Windows tablet i skinny jeans

Christiane holder Ativ Tab 3 i London
Christiane holder Ativ Tab 3 i London

ATIV Tab er en tablet som næsten kan gøre det ud for en PC. Der er temmelig meget processorkapacitet samlet på ikke så meget plads. ATIV Tab 3 supertynd- faktisk den tyndeste Windows tablet på markedet. Lige så tynd som en smartphone, 10.1″ i skærmstørrelse (relativt stor) og vejer 550 gram (relativt lidt). ATIV Tab 3 er til dig der gerne vil have et handy produkt til rejsen. Men også et produkt som performer f.eks. i businesssammenhænge, hvis du vel at mærke er til Windows. Tastatur klikkes nemt af og på.

Ativ-Tab-3-London
Begejstret koreaner taler om Ativ Tab3 i London Foto: Elektronista

Ativ tab 3 kommer med en interaktiv pen, S Pen, som også findes i GALAXY Note-serien. Så kan du tegne og tage noter hvis du er typen der gerne vil have noget i hånden og en analog fornemmelse. Batteriet kan klare op til 10 timers brug. Ativ Tab 3 kommer til efteråret 2013 og vil koste ca. 5300 kr.

 

ATIV Q – Tablet med både Windows og Android

AtivQ-Samsung-Flexible
Ativ Q på scenen i London. Foto: Elektronista

Samsung påstår at ATIV Q er fire enheder i en.  Tablet, laptop med fuldt tastatur, 180 grader vinklet tastatur og BÅDE mulighed for Android og Windows. Du kan nemlig anvende Android-apps på den, selvom den er baseret på Windows 8.

Dual-OS-Samsung-Windows-Android
Er det Windows eller Android? Ativ Q kan faktisk begge dele! Foto: Elektronista

Du styrer ATIV Q med tastaturet eller slider det ind under skærmen og bruger S Pen.

ATIV Q vejer 1,29 kg og er dermed lettere end f.eks. en Macbook Air. Den kommer med en 13,3 tommer stor skærm som helt sikkert vil være god at se underholdning på med 3 gange fuld HD i opløsning. Samsung Ativ Q kommer i efteråret 2013 til en ganske høj vejledende pris på 13.000 kr.

Sidesync
Sidesync mellem devices. Foto:Elektronista

Nu også med SideSync: Hvis du allerede er Android smartphone bruger kan du bruge funktionen SideSync til at forbinde din Android-telefon til din ATIV Tab 3 eller ATIV Q. Via funktionen drag & drop flytter du helt enkelt filer mellem enhederne. Og eftersom du kan bruge alle dine Android apps på den, er det også muligt at spille spil og arbejde i storformat.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

4 × five =

No Comments Yet.