Smart urne forvandler afdøde til et nyt træ

2 Min læsning

Bios Incube er verdens første app-styrede “rugemaskine” til en plante, der skal vokse fra et afdøds menneskes aske i en trådløs urne.

bios urne 1

Alle ting skal være ”smarte” i denne tid – telefoner, tv, ure, køleskabe, løbesko – ja, selv undertøj. Så er det vel også nærliggende, at mange menneskers sidste hvilested – urnen – også kommer med i det smarte selskab.

Bios Incube er verdens første app-styrede ”rugemaskine” til et nyt træ, som skal vokse ud fra et afdød menneskes aske i en urne. I sin markedsføring går de spanske opfindere af den smarte urne mest efter bymennesker – og dem, der vil have en synlig forbindelse til deres afdøde slægtninge via et ”personligt” træ.

Urnen indeholder en sensor og automatisk plantevander, der holder forbindelse via et trådløst WiFi-netværk til den efterladtes smartphone.

Bios-urnen er fremstillet af 100 % nedbrydeligt materiale, og den er delt i to: Den afdødes aske lægges i den nedre sektion, mens den øvre fyldes med speciel muldjord og kimen til det træ, som skal være mindet efter den afdøde.

Allerøverst sidder en lille kunststofsæske, der måler jordens temperatur, fugtighed og andre forhold, der kan påvirke træets vækst.

Æsken sørger også for automatisk vanding af det lillebitte træ, hvis man husker at fylde den øverste del af urnen med vand, inden den lukkes.

Alle disse detaljer sendes trådløst til en app på den efterladtes smartphone. Her kan de se den præcise placering af urnen (via GPS), holde øje med vandstanden og følge træets første vækst.

App’en kommer også til at indeholde god plads til billeder, video og tekster om den afdøde person, der nu – som sin sidste opgave – er med til at føde et nyt levende træ.

bios urne 3

Indtil videre har fabrikanten i Barcelona solgt over 60.000 smarte urner til kunder verden over. Nu skal urnen sættes i storproduktion, og derfor har Bios Incube uden problemer skrabet den ønskede kapital sammen via iværksætterportalen Kickstarter.

Her kan interesserede også forudbestille en urne for 450 euro – ca. 3.400 kroner. Den vil blive leveret portofrit i maj….

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

four × four =

No Comments Yet.