Kongen af støjdæmpende høretelefoner

3 Min læsning

Elektronistas Gitte Søby har investeret i et par SONY MDR 1000X-høretelefoner, og hun er ret begejstret. De er forrygende til støjdæmpning og er de perfekte høretelefoner til dig, der arbejder i storrumskontor og har brug for fokus.

Selv den evindelige helikopterstøj over Nørrebro forsvinder, når støjdæmpningen er slået til. Den klarer motorstøj og smalltalk i bus og tog, også selvom du ikke har sat musik på. Et storrumskontor er småting i sammenligning og her skaber de et lydmæssigt enmandskontor. Skønt for folk, der let bliver distraherede eller stressede.

Jeg er meget emsig med komfort, når det gælder høretelefoner. Jeg ville ønske, at mine ører var indrettet til de små trådløse ørepropper, men det er de altså ikke. Hvis du ikke har det samme problem, så tag et kig på anmeldelsen af Sonys trådløse in-ear høredutter og se om de er noget for dig.

Når jeg taler om komfort, så betyder det, at høretelefonerne skal være virkeligt behagelige at have på. De må ikke veje for meget, for så trykker de oven på hovedet, de må ikke klemme mine ører og polstringen skal være superblød. Samtidig skal de være trådløse, så jeg ikke kommer i karambolage med kablet, mens jeg skriver. Alt det lever SONY MDR 1000X fuldstændig op til.

SONY MDR 1000XDer er to steder, du kan betjene høretelefonerne.

På venstre høretelefon er der, ud over input-hul, tre knapper: Power, NC (Noise Cancelling) og Ambient Sound.

På den højre styrer du musik og telefonopkald på en touch-flade. Det er også her mikrofonen befinder sig.

SONY har været så flinke at lave en minivejledning til, hvordan du bruger touch-fladen. Den har de lagt i transportæsken, der følger med.

Dobbelt-tap er start/stop og besvar opkald/læg på. Lyd op og ned er lodrette bevægelser; hop til næste/forrige nummer er vandrette bevægelser. Det er virkelig nemt at vænne sig til.

Kommer der en kollega forbi og lige vil sige noget, så holder du bare højre hånd op for høretelefonen, så tænder mikrofonen, musikken slukker, og du kan høre, hvad hun siger.

Det kræver lidt mere tilvænning at betjene knapperne på venstre hørebøf. Især det med ikke at komme til at trykke på dem ved en fejl, hvis man lige hurtigt vil tage høretelefonerne af eller rette på dem. På den konto har jeg fået slukket for både power og noise cancelling en del i starten, men det går over, når man har lært det rette greb.

En særligt fed feature ved noise cancelling-knappen er, at når man holder knappen inde, så optimerer høretelefonerne støjdæmpningen til de omgivelser, du er i, og den måde høretelefonerne sidder på dit hoved. Det er de 10 sekunder værd.

Når power er tændt, kan man trykke en enkelt gang på power-knappen og få at vide, hvordan batteriniveauet er. Så behøver det ikke komme helt bag på en, når de trænger til en opladning. Batterilevetiden er angivet til 20 timer.

Høretelefonerne taler i øvrigt til en. Der er lidt elevatorstemme over det, men det betyder, at man får umiddelbar feedback på brug af knapperne. Her ville man ellers let kunne komme i tvivl om, hvad det er for en setting, man har gang i, fordi der ikke er en visuel reference. Det virker.

For de rumligt mindre intelligente (som mig) er vejledningen i boksen også en illustration, der hjælper dig til at få foldet hørebøfferne, så de kan være i æsken. Er man bedre begavet i den retning, så er det altså bare et stykke pap, der kan tages ud.

SONY MDR 1000X fås i sort og beige. Vejledende pris er 2.399 kr.

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

seven + thirteen =

2 Comments
 • Jes Filtenborg Søndergaard
  november 24, 2017

  Når du nu giver disse hørebøffer titlen som Kongen af støjdæmpende høretelefoner går jeg ud fra at du også har testet de andre, som f.eks. Bose Quiet Comfort 35 i samme liga. Man skal vel have noget at sammenligne med?

  • Gitte Søby
   december 9, 2017

   Hej Jes
   Jeg har ikke selv lavet sammenligningen, men bruger ordet “kongen” på baggrund af reviews fra de store tech-sites.
   Mvh Gitte