Sony Xperia Z3- stor og lille og noget smart til håndleddet

3 Min læsning

Af @christianevejlo

Sony, Samsung og Apple er 3 helt store mobilproducenter. Hver især har de 1 ultimativ flagskibs smartphone (og andre mindre) og de 3 superhelte Samsung’s Galaxy S5, Apples iPhone 5S og Sony’s Xperia Z3 konkurrerer hele tiden om at være først med nye funktioner, design, skærm, størrelse og batteri.

Ganske kort tid efter at Samsung  præsenterede deres nye Galaxy Note med S-pennen,(også populær men ikke som Galaxy S5 ), den kurvede Galaxy Edge (kommer næppe til Danmark), det opdaterede Galaxy Gear smartwatch og det overraskende skridt ind i virtual reality med Galaxy Gear VR stod Sony’s CEO Kazuo Hirai også på scenen til IFA i Berlin. Og han havde ikke én men to nye og opdaterede version af Sony’s Xperia med i ærmet. 

Xperia Z3 har en stor skærm på 5,2″, afrundet aluminiumsramme og hærdet glas. Den er slank med sine 7,3 mm-  10 % tyndere end sin forgænger- og vejer kun 152 gram. Og så er den selvfølgelig som tidligere modeller støv- og vandtæt ned til halvanden meter. Kameraet trækker på teknologi fra Sony’s Cybershot og Handycam produkter og lander på over 20 megapixel. Og som noget ret unikt for en smartphone løber batteriet ikke tør på en halv dag. Sony påstår faktisk det kan holde hele to dage.  Xperia Z3 fås i hvid, sort, kobber og sølvgrøn.

Xperia Z3 and Xperia Z3 Compact_PIC_20x30

Xperia Z3 Compact er med sine blot 8,6 mm og 129 gram den mere handy lillesøster skabt til betjening med én hånd. Den har en afrundet “Liquid Reflection”-ramme samt hærdet glas. Og det særlige for en mindre model er at Xperia Z3 Compact faktisk trods sin lille størrelse praktisk talt lever op til den store version på de tekniske specifikationer. Det er fedt, at Sony ikke tænker at dem, der gerne vil have en mindre telefon også er villige til at gå på kompromis med specs. Compact fås i hvid, sort, orange og grøn. Vejl. pris for Xperia Z3 er 4.999,- kr. og for Xperia Z3 Compact er den 3.899,- kr.

Z3 Xperia telefonerne kan nok få Playstation fans til at løfte øjenbrynene. De er nemlig de første smartphones i verden med PS4 Remote Play, som gør det muligt at koble PlayStation 4 på og styre den fra mobilen. Er tv’et i hjemmet optaget, kan man via den trådløse internetforbindelse koble sin Xperia Z3 eller Xperia Z3 Compact til PlayStation 4 og fortsætte med at spille trådløst på mobilskærmen. PS4 Remote Play lanceres i november.

Det forlød også at “Life Space UX” nu kommer til Europa. “Life Space UX” er en helt ny tilgang til brugeroplevelse og produktskabelse, som udnytter brugerens omgivelser og dagligdag med en helt ny og mere naturlig brug af indhold til følge.

Xperia Z3 and Xperia Z3 Compact bliver efter planen lanceret i Danmark til efteråret.

Smartwear

Sony rykker også hårdt på SmartWear-produkter og bruger forskellige sensorer, der sporer dine aktiviteter, som for eksempel antal skridt i løbet af en dag, bevægelser rundt i byen og sovemønstre.

Sony Mobile_SmartWatch_3_20x30

SmartWatch 3 understøtter “Android Wear” fra Google som organiserer brugerens information og viser automatisk personligt udformede anbefalinger. Det kan fx. være tips baseret på interesse, flyinformation, vejrforandringer eller beskeder fra venner. Sony bevæger sig også hen mod ambient computing ved at holde øje med “følelsesmæssige” bevægelser i form af billeder, musik, opkald, beskeder og andre værdifulde minder. Her kan “Lifelog”-appen angiveligt visualisere din dag for dig og give tips til, hvordan du kan få det sjovere og være mere effektiv. Alt styres simpelt via stemme-kommandoer. , og det har indbygget GPS og 4 GB lagerplads. Uret leverer informationer og tjenester baseret på aktiviteter og fjernadgang til kommunikation og underholdning, som for eksempel musik – selv når man er væk fra sin smartphone.

Så er der sportstrackeren “SmartBand Talk”, som er udstyret med et buet e-paper-display, som altid er tændt, så man kan tage håndfrie opkald og lave talekommandoer.

Sony Mobile_SmartBand_Talk_White_30x30

De intuitive talekommandoer gør det muligt at tjekke  Lifelog-status med et hurtigt kig på håndleddet. “SmartWatch 3” og “SmartBand Talk” vil være tilgængelige verden over dette efterår.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

nineteen − sixteen =

No Comments Yet.