Spar kassen på din elektronikforsikring

3 Min læsning

Du kender måske til scenariet. Du har travlt og er på vej ud af døren, da du kommer til at skubbe din helt nye Macbook på gulvet. Til din skræk ser du, at skærmen er smadret. Måske har du selv måtte betale en mindre formue for at få den repareret, hvis ikke du lige havde en elektronikforsikring, der kunne dække. For langt de fleste vil det kunne betale sig at have en elektronikforsikring, der dækker, hvis skærmen på din telefon smadrer, du spilder kaffe på computeren, eller køleskabet går i udu.

Hvor kan jeg få elektronikforsikring?

1. Du kan tilkøbe den, når du køber produktet hos forhandleren.
2. Du kan vælge at tilkøbe elektronikforsikring over din indboforsikring.

Men kan det betale sig at købe det hos forhandleren? Der er nemlig mange danskere, der begår den fejl at købe en individuel forsikring til alt deres elektronik i stedet for at vælge en pakkeløsning, som man ofte kan tilkøbe til din indboforsikring.

Dansk Supermarked går ind på markedet

For nylig har Dansk Supermarked valgt at gå ind på markedet sammen med selskabet Husets Elektronikforsikring. Deres produkt er en slags elektronikforsikringsabonnement til 99 kroner om måneden. I denne forbindelse har Elektronista allieret sig med sammenligningsportalen Samlino.dk, som kigget på, om det bedst kan svare sig at købe elektronikforsikring ved en forhandler, hos Husets Elektronikforsikring eller som tilkøbsforsikring hos et forsikringsselskab.

Der blev sat en cases op med fire forskellige adresser. En enlig på 37 år. Derefter hentede Samlino.dk priserne for en indboforsikring inklusiv elektronikforsikring og sammenlignede prisen for tilkøbsforsikringen med priser fra forhandlere af elektronik.

Elektronikforsikringen skal enten dække en MacBook 13” 128GB, en iPhone 7 32GB eller et Samsung TV til omkring 7.000 kr.

Hvad viser analysen?

Som tabellerne forneden viser, er det altid billigere at benytte sig af en tilkøbsforsikring fremfor at købe en elektronikforsikring ved en forhandler af hardwaren eller som abonnement. Ved Alka kan du forsikre din hardware for helt ned til 390 kroner om året med en gennemsnitlig pris på 563 kroner om året blandt alle forsikringsselskaber.

Ved forhandlerne er den billigste 1.713 kroner om året, med en forsikring på kun tre produkter, hvorimod en elektronikforsikring ved et forsikringsselskab forsikrer alt elektronik i husstanden. Gennemsnitsprisen for elektronikforsikring ved en forhandler er i gennemsnit 2.000 kroner. Fordelen ved at købe en elektronikforsikring ved en forhandler er dog, at der i de fleste tilfælde ikke er nogen selvrisiko, hvor der er selvrisiko ved alle 8 selskaber.

Årlig pris på elektronikforsikring hos forhandler
SelskabLøbetidSelvrisikoGennemsnitlig årlig pris på forsikring
Elgiganten3 år tv, 2 år PC, 1 år mobil0 kr.1.569 kr.
Computersalg.dk4 år tv, 2 år PC, 1 år mobil0 kr.1.599 kr.
Power.dk4 år tv, 2 år PC, 1 år mobil0 kr.1.799 kr.
Computer City3 år tv, 2 år PC, 1 år mobil390 kr.1.859 kr.
Pris på elektronikforsikring fra Husets Elektronikforsikring
SelvriskoLøbetidMånedlig prisÅrlig pris
0 kr.4 år tv, 3 år PC, 2 år mobil99 kr.1.188 kr.
Pris for elektronikforsikring
(Indboforsikring til enlig)
SelskabSelvrisiko på elektronikGennemsnitlig årlig pris
Alka1.000,00 kr.389,99 kr.
Tryg1.056,00 kr.411,50 kr.
IF-skadeforsikring500,00 kr.451,75 kr.
Topdanmark1.171,00 kr.487,75 kr.
GF Forsikring970,00 kr.564,50 kr.
Gjensidige Forsikring1.000,00 kr.690,00 kr.
Nykredit1.000,00 kr.690,00 kr.
Codan1.161,00 kr.819,00 kr.
Gennemsnitlige pris 563,06 kr.

Det vil dog for de fleste være belejligt at kunne samle alle sine forsikringer ét sted. Som adm. direktør for Samlino.dk, Kristian Pitzner-Jørgensen udtrykker: “De fleste forsikringsselskaber giver i dag en mulighed for at tilkøbe elektronikforsikring til sin indboforsikring. Det gør det muligt at samle sine forsikringer til sin elektronik i en forsikring, fremfor at skulle forsikre alle produkterne enkeltvis. Samme mulighed giver Husets Forsikring dig nu, dog til en højere gennemsnitlig pris”

Undersøg altid markedet for at spare så mange penge som muligt. Besparelse på din forsikring giver dig penge i hånden til at opdatere din elektronik – uden frygt for at ødelægge det.

Sponsoreret af Samlino.dk

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

4 + fourteen =

No Comments Yet.