Spilanbefalinger: Tre spil fra april du ikke må gå glip af

4 Min læsning

Af Mikkel Winther

Sommeren er på vej, men inden vi alle skal ud i haverne for at slappe af, skal de sidste mørke nætter nydes med et par gode computerspil. Vi har samlet de tre bedste fra april måned til dig.

Elektronista Yoshis New Island

Smukt kridttegnet spil er perfekt til de mindste 

(Yoshi’s New Island fås til Nintendo 3DS)

Den lille grønne dinosaur fra Super Mario-spillene får nu endelig sin plads i solen med Yoshi’s New Island. Et spil, der er ved at sprænges af charme, og glade toner, der får alle til at smile bredt.

Selve spillet minder i høj grad om de klassiske Super Mario-spil, hvor man løber fra venstre mod højre, hopper på fjender og samler point. Men Yoshi er lidt anderledes end den velkendte blikkenslager. Hans lange tunge gør nemlig, at han kan sluge fjender og forvandle dem til æg, som han så kan skyde med.

YoshiNewIsland1

Det giver en ekstra lille kant på den klassiske formel, og udover det åbner det for nogle sjove opgaver, hvor det gælder om at være kreativ med æg-kastningen. Det giver spillet en del mere dybde og plads til at være eksperimenterende i måden du spiller spillet på. For du bestemmer selv, om du er mere til at hoppe på modstanderne, eller om du vil kaste æg efter dem.

Selvom Yoshi’s New Island har en masse forskellige elementer i sig, så er spillet ikke synderligt svært. Hvilket på ingen måde er en negativ ting. Det er et perfekt bud på et spil til de yngste i huset, da det aldrig bliver frustrerende, og er meget generøst med at give spilleren en ekstra chance, hvis det hele skulle gå galt.

I sidste ende så er Yoshi’s New Island langt mere fokuseret på at være sjovt og hyggeligt, fremfor svært og frustrerende. Noget som alt for få spil er.

Elektronista anbefaler til 
– De mindste i familien der skal prøve kræfter med computerspil

Geniet og advokaten på heksejagt

Professor Layton vs. Phoenix Wright fås til Nintendo 3DS)

il-professor-layton-vs-phoenix-wright-ace-attorney-cover

Den populære serie om Professor Layton og hans mange gådefokuserede eventyr har været en enorm succes på Nintendos håndholdte maskiner de sidste mange år. Ligeledes har fortællingen om den snedige advokat Phoenix Wright fået stor succes på Nintendos maskiner, og senest også iOS. Sidstnævnte serie har nærmest opnået kultstatus i Japan, hvor det er blevet til en tegnefilm og senest også en musical.

Nu tørner de to kult-serier sammen i et eventyr, der blander alle aspekterne fra begge spil i en stor bombe af gåder, retssager og mystik. Spillet handler om både Professor Layton og Phoenix Wright, der forvilder sig ind i en forhekset by ved navn Labyrinthia.

image_63745_thumb_wide610

Byen styres med hård hånd af “Historiefortælleren”, der med sin pen kan få alt, hvad han skriver, til at blive virkeligt. Gennem sine historier har han skabt heksejagte i byen, hvilket pludselig involverer både Layton og Phoenix, da deres venner bliver anklaget for at være hekse.

Med anklagerne hængende over hovedet gælder det om at løse mordgåder som den kække duo, undersøge det ene gerningssted efter det andet, løse gåder og til sidst samle alle trådene for at vinde retssagen, der beviser vennernes uskyld. Og måske samtidig også finde ud af hvem “Historiefortælleren” er, og om magi overhovedet findes?

Er du til klassiske hovedbrud krydret med mysterier og lidt retssager, er her en stærk og heftig oplevelse, der kommer til at sluge en masse af din tid.

Elektronista anbefaler til:
– Alle med hang til et godt mysterie

13 år gammel klassiker holder også i HD

(Final Fantasy X & X2 HD Remaster fås til Playstation 3 og PS Vita)

ffx2hd_2
Final Fantasy er en serie forbundet med mange minder. Serien har eksisteret mere eller mindre siden konsolspil indtog stuer verden over for mere end 25 år siden. I dag kigger serien mod afsnit 15 i en serie, hvor hvert spil er et nyt eventyr uden relation til de gamle. Det er blevet til mange universer, fortællinger og eventyr siden dengang. Med så mange spil er der unægteligt nogen af dem, som fans elsker højere end andre. Blandt dem er den gamle Playstation 2-klassiker Final Fantasy X, der var det første spil i serien til den dengang imponerende Playstation 2. I dag betragtes det som et af seriens absolutte højdepunkter.

final-fantasy-x-hd-blitzball

Nostalgi kan der tjenes penge på, og derfor er Final Fantasy X og dens efterfølger X-2 blevet samlet i en lækker pakke og genudgivet i fuld HD til både Playstation 3 og PS Vita. Spillene er indholdsmæssigt præcis magen til de oprindelige udgivelser, hvor der fokuseres ligeligt mellem at fortælle historien om knægten Tidus, der møder den pilgrimsrejsende pige Yuna, og deres eventyr sammen – og så fokus på at lade dig styre et hold af eventyrlystne mennesker, der kæmper mod monstre og skal bære verdens skæbne på deres skuldre.

I spillets tur-baserede kampe, hvor du og fjenden skiftes til at angribe, gælder det om at tænke strategisk. Om at koordinere hele holdets kræfter og tæske monstrene.

Selvom Final Fantasy X er mere end et årti gammelt, så er spillet stadigvæk i dag voldsomt sjovt og spændende, hvilket blot er med til at understrege, at det virkelig er en moderne klassiker, som ikke må undgåes.

Elektronista anbefaler til:
– Dig der gerne vil vide, hvorfor alle elsker Final Fantasy

Det var alt for denne måned. Men vi vil selvfølgelig rigtig gerne høre fra dig! Hvad spiller du? Og er der nogle spil, du særligt glæder dig til? Fortæl os det, eller stil et spørgsmål i kommentarfeltet!

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 × 5 =

No Comments Yet.