Spilguide: Japansk rollespil, nyt Mario Kart og filosofisk sci-fi

8 Min læsning

Uanset om du er til japansk rollespil med teenagere og dæmoner, robotter med kunstig intelligens eller bare gerne vil spille noget klassisk Mario Kart, så er her tre fantastiske spil, du kan kaste dig ud i.

Sublimt rollespil er et overflødighedshorn af stil, charme og attitude

Persona 5 fås til Playstation 4

Persona-serien er gennem de sidste tyve år gået fra at være en lille bitte niche-serie, bedst kendt for dets surrealistiske afbildning af teenagelivet i Japan, til i dag at være en kultserie med nogle meget dedikerede fans. Med dette femte spil kan få dets helt store mainstream-gennembrud.

Serien blander traditionelle dyder fra gammeldags rollespil – hvor du angriber, så angriber modstanderen og sådan fortsætter det, men hvor Persona er traditionelt, så er det også vanvittigt unikt. Du kan foreksempel overtale dæmoner du møder til ikke at slås mod dig, men i stedet få dem til at kæmpe ved din side mod andre fjender. Men det der virkelig gør Persona til noget specielt er, at det at kæmpe mod dæmoner faktisk ikke udgør størstedelen af spillet. Det er i stedet det sammenhold du har med dine venner, du drager på eventyr med, som er spillets sande kerne.

I Persona 5 spiller du som en skoleelev i Tokyo, der pludselig bliver hevet ind i en overnaturlig kamp mellem det gode og det onde. For at redde verden må du og dine skolekammerater forhindre onde mennesker i at udføre deres onde gerninger. Det gør I ved at bryde ind i folks sind, stjæle deres dybeste, mørke, hemmeligheder, og når det sker, vil de blive så overvældet, at de vil tilstå deres forbrydelser over for politiet.

Du er kort sagt en del af en superhelte-gruppe af teenagere, der stjæler folks drømme og samtidig skal passe skolen. For selvom du skal redde verden fra dæmoner og monstre ved at bryde ind i folks sind, så er der også en eksamen til november, du skal huske at forberede dig på, bøger du skal læse, og undervisning du skal deltage i. Persona 5 er delt mere eller mindre 50/50 mellem kampen mod det overnaturlige og den daglige sociale interaktion, du har med dine skolekammerater. Hvem er dem du vælger at bruge tid på efter skole, bestemmer hvilke venskaber du vil udvikle (de venskaber udløser også nye kræfter i den overnaturlige verden), hvilke historier du får fortalt, og de små sidehistorier ændrer sig afhængigt af, hvem du bliver bedste venner med.

Blandingen af at have bedste venner og redde verden giver Persona 5 en helt unik identitet. Det giver også spillet plads til at fortælle en virkelig fantastisk historie, fordi der er de små personlige fortællinger mellem dig og vennerne, som sker en regnfuld tirsdag eftermiddag (spillet foregår henover ét helt år) i det lokale shoppingcenter, og så er der de store eventyr, hvor du redder skolen fra en underviser, der mishandler eleverne.

Fortællingen i Persona 5 støttes op om et meget gennemtænkt spil. For når du bevæger dig i den overnaturlige verden og kæmper mod dæmoner, så foregår det ved, at du indsamler dine egne dæmoner (personaer), som du kan træne, smelte sammen med andre personaer, så du skaber nye, stærkere, væsener og bruger dem i kampe. Det skaber et virkelig godt flow, hvor du hele tiden tænker både i, hvordan du kan træne dine nuværende personaer, men også hvordan du kan smelte dem sammen med andre og mulighederne i det.

Persona 5 er et eminent spil på alle fronter. Historien er medrivende, personerne du møder er fascinerende, kampene er sjove, og spillet har så meget charme, stil og attitude, at det næsten drypper ud af fjernsynet. Uanset om du elsker rollespil eller aldrig nogensinde har prøvet dem før, så er Persoan 5 er det perfekte spil at bruge hele din sommer på.

Elektronista anbefaler til

  • Dig der vil have et stilrent og genialt rollespil

 

Det bedste Mario Kart nogensinde

Mario Kart 8 Deluxe fås til Nintendo Switch

Selve spillet ‘Mario Kart 8’ er ikke noget nyt. Det originale spil udkom tilbage i 2014 på Wii U, men selvom det var et fantastisk Mario Kart, så blev det aldrig nogen enorm succes, fordi Wii U-maskinen i sig selv ikke ligefrem var en kæmpe succes. Hvilket var en skam, for Mario Kart 8 var et fantastisk spil, der tog alt det, som har gjort alle de andre spil i serien til så store succeser og skruet op for det hele. Der var et enormt udvalg af baner, som alle var sjove at køre rundt på med en masse variation i, hvordan de så ud og føltes. Der var både go-karts og motorcykler, hvor du endda kunne skifte forskellige dele ud på dit køretøj, så du kunne tilpasse det til præcis den måde, du vil køre på. Det var kort sagt et fantastisk spil, som desværre ikke fik nok opmærksomhed.

Med udgivelsen af Nintendo Switch prøver Nintendo igen at give rampelyset til en ny og forbedret udgave af Mario Kart 8. Spillet tager alt det originale indhold fra det første spil og tilføjer alle de ekstra udvidelser, der blev udgivet hen over de sidste par år (som er en masse nye baner og figurer).

Men ‘Deluxe’-udgaven er ikke bare alt det eksisterende indhold til Mario Kart 8, der er også en helt ny måde at spille Mario Kart på i form af ‘Battle Mode. Her har du fem balloner installeret på din gokart, og i stedet for at køre ræs og se hvem der kommer først over målstregen, gælder det om at holde sig i live længst tid og få skudt de andres balloner af ved hjælp af seriens mange våben, hvor alt lige fra bananskræller til lyn kan blive brugt til at få fjernet deres balloner. Den nye ‘Battle Mode’ er supersjov og fungerer rigtig godt, når man sidder fire mennesker i sofaen og hygger sig.

Selvom der ikke var noget nyt at finde i Mario Kart 8 Deluxe, så ville det stadigvæk være en fantastisk oplevelse. Alle spillets baner er voldsomt kreative, og Nintendo har finpudset det, der gør Mario Kart så sjovt og unikt blandt alle bilspillene derude, at det i sig selv ville være nok til at retfærdiggøre et køb. Men tilføjelsen af ‘Battle Mode’, alt ekstraindholdet og endnu bedre grafik på Nintendo Switch gør at det bliver den bedste udgave af Mario Kart 8, der findes. Det er en sand klassiker, som man kommer til at trække frem mange år frem i tiden.

Elektronista anbefaler til

  • Alle der nogensinde har haft det sjovt med Mario Kart

 

Filosofi og dræberrobotter i skøn forening

Nier: Automata fås til Playstation 4 og PC

Første gang du spiller Nier, bliver du formentlig ret overvældet. Spillets første time er mere hæsblæsende og har et højere tempo end de fleste andre spil. Det spilder ikke tiden med meget snak, ihvertfald ikke i starten. I stedet er der en eksplosiv intro, der introducerer dig til en verden, hvor jorden blev invaderet af rumvæsener og menneskeheden måtte flygte til månen. For at vinde deres hjem tilbage sender menneskene robotter tilbage til jorden for at kæmpe mod rumvæsenerne og fjerne truslen.

For at vinde jorden tilbage skal du som robotten 2B løbe rundt i ødelagte byer og kæmpe mod fjenden. Det betyder selvfølgelig, at du skal tæske en masse fjender med våben, men der er også et langt dybere lag i Nier: Automata, som omhandler 2B, og den hær af robotter som menneskerne bruger i krigen. For robotterne tænker også selv, men de er ikke selvstændige i menneskernes øjne, selvom de har individuelle tanker. Det skaber en masse filosofiske diskussioner om, hvornår man er et individ, og hvad det egentlig betyder.

Når Nier ikke har travlt med at snakke om, hvad der gør os menneskelige og citere den ene filosof efter den anden, så er det et solidt actionspil, hvor du i rollen som robotten 2B skal igennem hæsblæsende action med lette rollespilselementer, når du opgraderer våben og installerer nyt software i dine kropsdele, så du kan lave nye angreb.

Actiondelen i Nier kan blive ret hæsblæsende. Du skal forudsige, hvornår dine modstandere angriber og så undgå deres angreb, da det åbner op for at udføre voldsommere modangreb. Det er spillets kerne – angrib, undvig og modangreb. Den bliver løbende udvidet med mere komplekse elementer, jo længere du kommer ind i spillet, og jo flere fjender spillet smider efter dig. Men graden af udfordring sker i et tempo, hvor du hele tiden kan være med, og spillets historie er samtidig med til at skubbe dig dybere og dybere ind i Niers fascinerende univers. Selvom den filosofiske fortælling om menneskelighed, kunstig intelligens, og hvad der egentlig foregår i Niers univers, fylder en hel del, så er der også mere end rigeligt med action til at tilfredsstille selv de mest hungrende actionfans.

Nier er vitterlig et unikt spil, som på overfladen bare ligner et actionspil, men hurtigt viser sig at handle om så meget mere end bare at tæske robotter. Nier har en helt unik historie, og actionen er hektisk på en måde, der aldrig bliver så overvældende, at det er umuligt at følge med. Som spiller har du det totale overblik over, hvad der sker, mens dem der står på sidelinjen og kigger på, vil have svært ved at følge med.

Netop det indkapsler NIer: Automata mere end noget andet. Uanset om det er spillets action eller historien om, “Hvad udgør et menneske”, så er det et spil, hvor den der sidder og spiller det fanger alt, hvad der sker, mens alle andre vil stå måbende og overvældet ved siden af.

Elektronista anbefaler til

  • Dig der vil have et actionspil med en af de mest unikke historier du længe kommer til at opleve

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

five × four =

No Comments Yet.