Digitale persienner i eksklusivt design

3 Min læsning

De smarte, danskudviklede persienner har bedre funktionalitet og lækkert design – og så kan de betjenes via en fjernbetjening og en app på telefonen.

Persiennerne Copenhagen Blinds leverer ikke bare solafskærmning, men også mørklægning. Selve lamellerne hviler på tværsnore, og fordi der ikke er huller igennem lamellerne, så undgår man det sollys, der ellers kommer igennem netop her. Funktionelt er det en meget bedre løsning end traditionelle persienner.

Copenhagen Blinds - lameller

I bunden af persiennen sidder der ikke en stor aflang klods som på andre persienner. En persienne skal have vægt i bunden for at virke, men løsningen her er visuelt lettere end sædvanligt. Under lamellerne sidder i stedet to små skiver, der ikke fylder, men opfylder de funktionelle krav til vægt.

Målet har været en lettere persienne, både visuelt og betjeningsmæssigt.

App’en kommer med funktioner, der minder om dem Philips Hue benytter. Automatikken kan indstilles til tid og scenarier.

Tidsindstillingen er en klassisk tænd-/sluk-funktion med faste tidspunkter og dage i ugens løb.

Scenarierne er bestemte type situationer, hvor man har en fast indstilling på persiennerne, men vælger den manuelt i app’en. Det er for at undgå, at man bruger en masse tid på at genskabe en perfekt indstilling til fx at se TV om eftermiddagen eller skygge for solen uden at miste udsigten. Persiennerne kan styres fra din telefon, uanset hvor i verden du er.

persienner wall-controller

Der findes selvfølgelig en fysisk måde at ændre persiennernes stilling på, men den sidder ikke på persiennen selv. Det er en stor knap, der kan sættes på væggen. Har man brug for at kunne justere ovre fra sofaen, så snupper man bare selve enheden ud af vægophænget, hvor den ellers hænger fast ved hjælp af en magnet. Knapppen lades op via usb-stik og købes særskilt.

Art Andersen Copenhagen, som er firmaet bag persiennerne, er på vej med en solsensor, så automatikken kan knyttes til måling af direkte sol. Sensoren forventes at være på markedet til sommer.

Persiennerne bliver opladet via et USB-kabel med tilslutning i den ene ende af topcylinderen. Batteriet er indbygget og på 3 timers opladning holder det i mindst et halvt år. Persiennerne giver selvfølgelig selv besked via app’en, når de har behov for en opladning.

Du kan se en lille film om, hvordan det virker her >>

Persiennens lameller er supernemme at tage ud, hvis der er en der skal skiftes, eller du vil gøre dem rene. Er den helt gal, kan du sågar lige bøje lamellerne og putte dem i opvaskemaskinen. Det kan de sagtens holde til.

Persiennerne fås i hvid, sort og sølvfarvet og bliver lavet på mål, så de passer til vinduesrammens størrelse.

 

Læs mere om design til det intelligente hjem:

https://www.elektronista.dk/featured/ikea-klar-intelligent-belysning

https://www.elektronista.dk/digital-kultur/genial-og-smuk-fremtidstermostat

 

https://www.elektronista.dk/trends/5-brugte-ting-intelligente-hjem

 

https://www.elektronista.dk/digital-kultur/gaester-i-dit-digitale-hjem

 

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

nineteen − two =

1 Comment