Spilguide: Tre spil der kan få dig igennem de næste par ugers coronakrise

5 Min læsning

Der er stadig mange dage tilbage før, vi alle bliver sluppet ud af vores huse igen. Så hyg dig med disse tre fænomenale spil.

Ori and the Will of the Wisps er et fænomenalt eventyrspil uden sidestykke

Det er svært at få armene ned over spillet ‘Ori and the Will of the Wisps‘. Det er et spil som fra start til slut er medrivende og fænomenalt udført.

I spillet tager du kontrol over det lille lysende væsen Ori, der skal udforske et mørkt land som har mistet dets livsenergi. Det hele bliver præsenteret som et smukt fortalt eventyr, hvor der bliver brugt få ord og i stedet bliver de visuelle virkemidler taget i brug for at levere den smukke fantasiverden.

Ori er ikke bare et utroligt smukt spil, med vidunderligt håndtegnede områder. Det er også et spil, hvor du får en spiloplevelse i absolut særklasse. 

Alle elementer af spillet føles gennemtænkte og gennemarbejdede. Selv noget så simpelt som at bevæge Ori henover skærmen fra venstre mod højre føles fantastisk. Og det bliver kun bedre og bedre, når spillet langsomt folder dets mange geniale idéer ud.

Du får løbende adgang til en masse nye måder at bevæge dig igennem spillets univers, og det formår hele tiden at overraske dig med nye idéer og udfordringer. Specielt fordi, at for hver ny evne du får i spillet, kan du udforske nye områder og besøge gamle steder for at finde endnu flere hemmeligheder, og det giver spillet mange timers underholdning for dem der vil se alt hvad det har at byde på.

Ori and the Will of the Wisps er en født klassiker. Det har en spændende historie, det er smukt at se på og det er underholdende fra start til slut med dets medrivende udfordringer og hektiske kampe.

Du kommer til at elske Ori and the Will of the Wisps hvis:

  • Du elsker spil fyldt med hemmeligheder
  • Leder efter en spil der kan holde dig tryllebundet fra start til slut

Ori and the Will of the Wisps fås til Xbox One og PC. Spillet koster 299,-

Fuld skrue på heavy metal og blodig action i Doom: Eternal

Spilserien Doom er en af de ældste der findes. Serien om rumsoldaten der bekæmper dæmoner fra helvede, lagde fundamentet for hele genren vi i dag kender som First Person Shooters, hvor spil som Call of Duty og Overwatch hører til.

Derfor er der en tung arv at løfte, når et nyt spil i Doom-serien melder sin ankomst. For det er ikke bare “endnu et skydespil”, men selveste genrens fader der er kommet tilbage.

I stedet for at skubbe genren i nye retninger, så søger det seneste Doom spil faktisk tilbage mod gamle dage. Doom: Eternal tager nemlig et meget bevidst skridt tilbage i fortiden. Det føles på mange måder som en naturlig forlængelse af spildesign anno 1994.

Det kan lyde som en fornærmelse, men i stedet føles Doom: Eternal som et destilleret produkt, hvor alt unødvendigt er kogt fra og tilbage er der kun kernen af det som gjorde Doom til et fænomen: Kampen mod dæmoner fra helvede.

Doom: Eternal er et ekstremt krævende spil. De første par timer kan føles enormt overvældende, da spillet har mange forskellige, og komplekse, systemer det smider i hovedet på dig næsten uden varsel.

Der er en masse at holde styr på, og spillet forlanger din komplette opmærksomhed fra første øjeblik. Ikke bare fordi tempoet er altid skruet op på “max” når du spiller, men også fordi spillet er særdeles udfordrende takket være dets miks af farlige dæmoner og det enormt høje tempo spillet foregår i.

Doom: Eternal er som intet andet skydespil på markedet. Det er hurtigt, brutalt og voldsomt krævende. Det sørger for at din puls hele tiden sidder oppe i halsen, fordi alting sker i et så hæsblæsende tempo.

Hvis du vil have et skydespil, der kun fokuserer på den simple kerne at bevæge sig rundt, holde aftrækkeren i bund og hele tiden kæmpe for at holde sig i live, så er Doom: Eternal spillet for dig.

Du kommer til at elske Doom: Eternal hvis:

  • Du vil have et ufortyndet actionspil
  • Du ikke er bange for, at blive særdeles udfordret og presset

Doom: Eternal fås til Xbox One, Playstation 4 og PC og er set til 399,-

Flygt fra hverdagens kaos, og nyd livet på en forladt ø sammen med geniale Animal Crossing

Har du altid drømt om at flygte fra hverdagen, leve på en ø langt væk fra alting og skylde en vaskebjørn rigtig mange penge? Det sidste er måske ikke på top ti over dine drømme, men det er alt sammen realiteten i det dybt charmerende Animal Crossing: New Horizon.

Det er svært at beskrive Animal Crossing som andet end “afslappende”. Omdrejningspunktet er den øde ø du ankommer til, og langsomt forvandler du den til en sprudlende lille landsby i takt med at nye indbyggere flytter til, du får bygget et hus og hjælper alle på øen med deres små gøremål.

Hverdagens trummerum går sin gang, mens du hver dag kan tjekke ind på øen og se hvad der sker. Det hele sker i real tid, da spillet er styret af hvad klokken er i virkeligheden. Så når klokken er 19:00 hjemme hos dig, er den det også i spillet. Det bliver særligt vigtigt når der sker bestemte begivenheder på forskellige ugedage, eller nogle fisk der kun kan fanges om natten foreksempel.

Men uanset hvor meget du spiller Animal Crossing så kan du aldrig vinde. Der er ingen verden at redde, ingen store skurke at besejre. Allerhøjst kan du betale din gæld af på det hus du fik bygget.

Ellers kan du gøre som du vil i Animal Crossing. Det minder på mange måder om The Sims, dog med meget mindre kaos og langt mere fokus på en afslappende og rolig tilgang til tingene.

Animal Crossing: New Horizon er lidt ligesom en interaktiv meditation. Alting tager den tid det tager, du kan ikke fremskynde noget og der stilles ikke rigtig nogen krav til dig som spiller. Du bor blot på din ø, og oplever livet gå sin gang imens du og alle dens indbyggere hygger jer.

Animal Crossing er flugten fra den travle hverdag, og hen til et sted hvor hvor solen altid skinner, alle er venlige og rush-hour er aflyst.

Du kommer til at elske Animal Crossing hvis:

  • Du vil have et spil, der ikke stiller nogen krav til dig
  • Du savner et spil ligesom The Sims
  • Altid har drømt om at leve i et telt på en øde ø, imens du langsomt forvandler det til en lille landsby

Animal Crossing: New Horizons fås til Nintendo Switch og er set til 379,-

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

5 + 8 =

No Comments Yet.