STILFULD BACK UP AF DET DU IKKE MÅ MISTE

1 Min læsning

Af Christiane Vejlø

Back up, back up, back up. Hvis du også har prøvet at miste noget vigtigt fordi en computer brød sammen, blev stjålet eller druknede i en kop kaffe, så er det (forhåbentlig) en sætning som er mejslet ind i dit hovedet. Nogle af os skal bare lære på den hårde måde.

Buffalo-MiniStation-Slim-tyndEn ekstern harddisk lyder måske ikke som den mest sexede gadget. At backe op føles omtrendt lige så hot som at købe forsikringer, men tag endelig ikke fejl. Princippet er det samme, du lovpriser konceptet den dag, du får brug for det. Buffalo er et af de mærker som har specialiseret sig i at lave effektive, hurtige og nu endda også ret pæne eksterne harddiske. Buffalo MiniStation Slim er faktisk verdens tyndeste af slagsen. Den vejer kun 140 gram og meget nem at gemme væk enten i tasken eller i en skuffe.  Den lille opbevaringsboks kommer i farverne rød, sølv og sort holder op til 500 GB af data. Et perfekt sted at sikre dine vigtigste filer og billeder. Pris ca. 650 kr. Se f.eks. Pricerunner.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

5 + 20 =

4 Comments
 • Christina Prangsgaard Carstensen
  april 5, 2013

  Hej Elektronista:)
  En ekstern harddisk kan jo også gå i stykker, blive væk, eller falde i toilettet (!), så hvad med at gemme sine dokumenter, fotos, etc. i “skyen”? Jeg ved ikke, om det er et emne i har skrevet om tidligere – eller om det evt. var et emne i kunne tage op?
  Jeg benytter i dag Dropbox, Google Drive – men kunne godt tænke mig en overordnet guide og flere tips/tricks:)

  I øvrigt tak for en super blog og et godt magasin (glæder mig til det næste)

  Med venlig hilsen
  Christina

 • christiane
  april 5, 2013

  Hej Christina
  Tak! Det glæder mig at du er glad for bloggen. :-)
  Og du har helt ret. En harddisk kan gå i stykker. Og Cloud er også en god måde at gemme dokumenter på. Man skal bare huske, at f.eks. dropbox ikke er en backup med mindre man betaler for det. Hvis du f.eks. får slettet filer fra din computer forsvinder de også fra din dropbox. Så hvis din computer bliver stjålet og alle mapper slettet så ryger de også fra Dropbox :-) Men man kan altså købe sig til at den gemmer et spejl af filerne.
  Bedste hilsner
  Christiane

 • Henrik
  april 9, 2013

  Backup er vel nærmest en hel videnskab. Der findes efterhånden mange løsninger, men det handler om hvor meget data man har og hvor tit der skal laves backup.
  En ekstern harddisk er dog for langt de fleste en meget skidt løsning.

  1. det kræver meget disciplin, at lave backup på en ekstern harddisk, langt de fleste glemmer det simplethen og vupti er der gået 2 mdr. eller mere.
  2. hvis man får indbrud, der opstår brand tjahh så ryger ens eksterne harddisk nok også.
  3. hvis man har flere computere i hjemmet, bliver en backup på en ekstern
  harddisk hurtig temmelig uoverskuelig.

  Personligt syntes jeg at problemet med dropbox er at det er dyrt og hastigheden er dårlig. har dog kun prøvet den gratis version, så ved ikke om hastigheden ændre sig når man betaler.
  Men der findes jo i dag et hav af løsninger i skyen så det skulle være muligt at finde en der kan tilfredsstille ens behov.

 • Christian
  oktober 31, 2014

  Hej Alle,

  Det er bestemt en jungle og mange cloud baseret løsninger laver ikke rigtig backup, men synkroniserer filer istedet mellem enheder. Bliver en fil beskadiget kommer den ud på alle enhederne…
  En ekstern harddisk er som Henrik skriver, en ret usikker løsning, da der kan ske mange ting med sådan en sag.

  En sikker og billig dansk løsning kunne være :
  http://www.backupplus.dk

  der er en gratis demo konto på 14 dage, så man kan teste hvordan det virker.