Supercomputer hjælper dig med at købe de rigtige julegaver

2 Min læsning

En skæg ny smartphone-app til IBM’s enorme Watson-computer tager temperaturen på de mest trendy gaveideer på markedet. Spørg den elektroniske superhjerne, og den vil svare, hvad man bør købe – og hvorfor.

IBM SUPERCOMPUTER JUL 1

En af verdens stærkeste computere er kommet i julehumør og vil gerne hjælpe smartphone-brugere over hele verden med den svære opgave at vælge julegaverne rigtigt.

IBMs Watson supercomputer er allerede berømt for at være verdens bedste til Jeopardy. Nu vil den også være berømt, respekteret og elsket for at rådgive om de helt rigtige gaver.

IBM har derfor lanceret en gratis app – Watson Trend – som holder et vågent øje med trendy gaver og legetøj.

Spørger man app’en til gode gaveideer i kategorier som f.eks. forbrugerelektronik, sundhed eller legetøj, vil Watson svare med en række forslag.

ibm watson 2

Watson ved nemlig gennem sin analyse af over 200 millioner internetsider, hvilke produkter der er de mest populære her op til jul.

Watson overvåger i den forbindelse diskussioner på sociale medier, blogs, kommentarer, bedømmelser og anmeldelser af produkter over hele kloden.

Men ikke nok med det – Watson kan også rådgive om et bestemt produkt vil være populært igennem længere tid eller bare er en døgnflue, som gavemodtageren sikkert også hurtigt bliver træt af.

Watson kan sågar vise historien bag trenden. Her forklarer supercomputeren i detaljer, hvorfor den mener, at et bestemt produkt vil være særligt populært her op til jul – eller selvfølgelig også hvorfor ikke.

I første omgang findes Watson Trend app’en kun til Apple iPhone/iPad. App’en kan downloades gratis her.

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

7 + 9 =

No Comments Yet.