Tag dine børn med på Techfestival – 5 ting, I skal opleve

3 Min læsning

D. 5. – 9. september 2018 afholdes den internationale Techfestival i Danmark med et tætpakket og ambitiøst program med talere fra hele verden. Techfestivalen er også om og for børn og byder på diverse aktiviteter og workshops, men også diskussioner og foredrag om børn og teknologi for de voksne. Elektronista guider til en børnevenlig festival og 5 fede aktiviteter:

Techfestivalens tætpakkede program strækker sig over 5 dage, men aktiviteterne for børn er ganske belejligt alle placeret i weekenden.

1. Madmorgen for børn.

Madlavning for børn, uden forældre. Sund og nem madlavning ud fra devicen om, at børn kan meget mere end forældrene tror. Der tages udgangspunkt i det internationale madprojekt for børn – GoCook og GoCook-mobilen, som børnene kender fra tv-udsendelserne ”Gorm & 100% din ret” sendt på DR Ultra og TV2, fra den faste madside i børneavisen Kids’ News. Der vil blive uddelt smagsprøver i slutningen af eventet, både til forældre og forbipasserende. Husk at reservere plads til dit barn og kom i god tid.

Hvor: Børnenes Madhus, Slagtehusgade 11, 1715 København

Hvornår: Lørdag d. 8. september kl. 10.00 – 12.00

Alder: 5-7 år

Se mere om arrangementet og køb adgang her.

Madmorgen for børn! Billede lånt fra Techfestival.co

 

2. Let´s code! Kom og kod med DR Ultra: Bit og Techfestival.

To timers workshop hvor dit barn vil lære at kode sit eget navn og lave et challange-spil på en BBC micro:bit sammen med DR-vært Sofie Østergaard. Der vil være battle i fortnite-danse og udvikling af kreative løsninger på hverdagsproblemer. Dit barn får sin egen BBC micro:bit og en lille goodiebag med hjem, men vigtigst af alt, fundamentet for, at ideerne til, hvad man kan skabe med BBC micro:bit, begynder at boble.

Hvor: Flæsketorvet, 1711 København

Hvornår: Lørdag d. 8. september, 12.00-14.00

Alder: 9-11 år

Se mere om arrangementet og køb adgang her.

Taler fra sidste års Techfestival. Billede lånt fra Techfestival.co

 

Arrangementer om børn, for voksne:

3. What Designing for Kids Teaches Us about Kids and Product Design in General

Dette arrangement diskuterer udfordringerne med at designe til og for børn, og de problemstilligner der her gør sig gældende. Måske er der også noget at lære om processen, der kan bruges ved designs, der henvender sig til voksne? De to aktører i denne talk er svenske Chris Lindgren, der er Research Manager hos spiludviklervirksomheden Toca Boca og danske Louise Ferslev, der er grundlægger af lommepengeappen MyMonii.

Læs mere om begivenheden her.

Hvor: Greenhouse

Hvornår: Lørdag d. 8. september, kl. 13.00-13.45

Chris Lindgren fra Toca Boca og Louise Ferslev, Mymonii. Billede lånt fra Techfestival.co

 

4. Digital Wellness for Children: Families, Friendships, and Education

Event henvendt til børn og teenagere, der undertiden står over for forældre, der ikke helt forstår sig på alt det, der sker i deres børns online-liv. Igennem en interaktiv og sjov workshop, kan I lære at være mere selektive omkring brugen af teknologi og at finde en balance i at være off- og online. Eventets talere er alle eksperter i digital wellness, strategier til at kunne balancere påvirkningen af den digitale verden og alle medlemmer af The Digital Wellness Warriors.

Find mere om begivenheden her.

Hvor: Flæsketorvet 60, Rysensteen, FT1

Hvornår: Lørdag d. 8. september, 17.30-19.00

Talk fra sidste års Techfestival. Billede lånt fra Techfestival.co

 

5. A Declaration: What We Want from Future Education

Hvis du går og er i tvivl om, hvad du skal efter gymnasiet, er dette event måske lige noget for dig. “Meetup” er for studerende og  unge med nytænkende ideer og mod på måske at bringe dem til live på en anderledes måde. Spørgsmålet om,  hvordan du kan forberede sig selv på et evigt foranderligt arbejdsmarked, der ser meget anderledes ud end nu, blot 10 år ude i fremtiden, vil blive diskuteret og belyst fra forskellige vinkler. Talerne er Camille Pollie, Head of OpenVRT og radiovært, Oscar F. Junker, vært på podcasten Curling Comeback, Shira Jeczmien, redaktør på det London-baserede Screen Shot magazine, Jeanette Kæseler Mortensen, fremtidsanalytiker og Carl Kronika, entreprenør og grundlægger af PRfirmaet Copus.

Find mere om begivenheden her.

Hvor: Founders

Hvornår: Lørdag d. 8. september, 12.00-14.30

Summit fra sidste års Techfestival. Billede lånt fra Techfestival.co

 

  

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

11 + fourteen =

No Comments Yet.