TELIA OG TELENOR DELER NETVÆRK-OG HVORFOR DET BETYDER NOGET FOR DIG

2 Min læsning

Elektronista har netop været til pressemøde med toppen af telebranchen. To store konkurrenter er gået sammen om at dele deres netværk. De vil skabe “Danmarks bedste netværk”. Telenor (aka Sonofon i gamle dage) og Telia (ja dem med dildo-logoet. Historien som breakede på Elektronista og rejste norden rundt).

De to topdirektører står hjerteligt ved hinandens side, men lover at de fortsat vil konkurrere på kundeservice, produkter og prissætning. Lidt ligesom Politiken og Jyllands Posten som jo også arbejder sammen på andre områder. (Telenors direktør ligner iøvrigt overraskende meget Hugh Jackman– måske det tætteste på Hollywood glamour i den danske telebranchen).

Men hvad betyder et kedeligt telebranche samarbejde så for dig som forbruger? Forhåbentlig betyder det at du får bedre dækning, hvis du er kunde hos ét af de to selskaber. De vil dele deres netværk og i øvrigt gå sammen om at rejse flere master og give kunderne højere hastigheder. “75% af danskerne vil få højere hastigheder end de har oplevet før”. Fint nok, men kan vi få nogle tal på? Desværre ikke i denne omgang.

Samarbejdet vil betyde øget pres på 3 og TDC. TDC som jo ellers indtil nu nok har haft den bredeste dækning, og 3 som har den højeste (altså højeste hastigheder). Pressemøde blev iøvrigt holdt i en kælder på Hotel Phoenix, hvor der iøvrigt var utrolig dårlig 3 dækning. Er det mon et varsel? Er 3 som ellers har slået sig op som netværkskongen nu truet på den position?

Når de to konkurrenter nu ikke længere parallelt skal rende rundt og sætte master op de samme steder, så siger det selvfølgelig sig selv, at de kommer til at spare en masse penge på initiativet. Og fire store netværksplayers i lille Danmark var måske også for meget til at det kunne holde i længden. “Vi er begge her for at blive. Ingen vil trække sig” lyder det fra de to teletubbies, og så er det jo meget godt at få venindering på og gøre partnerskabet officielt ved en lille presseceremoni.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

20 − five =

No Comments Yet.