Test: En smartphone der kan klare mere end en halv uge uden opladning?

4 Min læsning

Nokias nyeste telefon lover et batteri der holder tre dage. Vi tester om det nu faktisk også passer.

Jeg oplader min telefon cirka tre gange om dagen. Én fuld opladning og så to små klat-opladninger i løbet af dagen, så jeg kan være sikker på at der er strøm nok til alt fra podcasts, surfe på nettet og se en video på YouTube.

Derfor var interessen stor, da Nokia sendte deres Nokia G21 på markedet med lovningen om et kæmpe stort batteri, der ikke behøvede tre opladninger om dagen.

Faktisk lover Nokia en ret vild ting: Vi har lavet en telefon, hvis batteri kan holde i tre dage under normal brug.

Hvad Nokia så ikke skriver er, at det er en sandhed med modifikationer. Vi har taget Nokias telefon med det enorme batteri under en vingerne, og prøver ikke at lade den op i 72 timer. Her er hvordan tre dage med Nokia G21 udfoldede sig:

Dag 1 – Fuld strøm og fuld fart på Android

Vi starter mandag morgen med 100% strøm og fuld fart over feltet. Nokias telefon bruger styresystemet Android One, som er en modificeret udgave af styresystemet, på samme måde som foreksempel Samsung eller OnePlus bruger Androids fundament og selv bygger videre på det med deres egne idéer.

Masser af strøm og farvel til opladeren

Fordelen ved Android One er dog, at det er direkte støttet af Google og du er garanteret mindst tre års opdateringer. Noget der tidligere har været et kæmpe problem med Android-telefoner der maks har fået to, og nogle tilfælde kun ét, års opdateringer fra dagen du købte den.

Men udover den lille forskel fra andre Android telefoner, så føles den præcis som alle de andre telefoner du kan få på markedet. Alle de sædvanlige apps blev hentet ned. Lige fra Instagram, Snapchat og over til spillet “Threes”. Og afsted startede dagen med fuldt batteri og drømmen ikke om at oplade telefonen før onsdag aften.

Dag 2 – Morgenstund har guld i mund og 20% batteri tilbage

Tirsdag morgen er batteriet nede på cirka 20% og der er en begyndende frygt for, at jeg ikke når helt i mål med projektet. Her er min batterikurve efter 39 timer uden opladning:

Det kræver ikke meget hovedregning at se, at det nok ikke bliver nemt at få telefonen til at holde de sidste 33 timer. Der skal enten skrues ned for mit daglige forbrug af apps, eller også skal der mere drastiske ting på bordet.

Men for at alt ikke skal drukne i batteriet, så er det værd at snakke om hvordan det faktisk føles at bruge telefonen. Nokia G21 er en gigantisk telefon, den føles næsten overvældende at holde i hånden og der er rigeligt med skærm at glo på.

Desværre så betyder den fysisk store telefon mest af alt, at der er blevet brugt plads til et kæmpe batteri og ikke et godt kamerasystem. For billederne som Nokia G21 tager er ikke specielt imponerende, og slet ikke hvis du kommer fra en nyere Apple eller Samsung telefon.

Dag 3 – Farvel Instagram og hej til “Battery Saver Mode”

Det er den tredje og sidste dag. Batteriet er ved at nå den lave ende efter at vi startede tirsdag med 20%. Da vi passerer forbi de 15% foreslår telefonen, at aktivere “Battery Saver Mode”, hvilket er hvad der skal til hvis vi faktisk skal klare os i tre dage uden at lade op.

At sætte telefonen i sparetilstand kommer dog ikke uden kompromisser. Store dele af telefonen bliver lukket ned, og du kan kun bruge maksimalt fem udvalgte apps. Resten bliver pakket væk, så de ikke kan bruges. Samtidig bliver telefonen gjort langsommere, skærmen mørkere og alle tricks bliver aktiveret for at telefonen ikke løber tør for strøm.

“Super-strømbesparer” aktiveres og du kan nu kun bruge tre udvalgte apps udover SMS, telefon op kontakter.

Resultatet er, at vi faktisk kom i mål med at bruge telefonen i tre dage uden at lade op. Batteriet var dog nede på 1% da vi krydsede grænsen. Den sidste dag i “Battery Saver Mode” var noget af en kompromis, og absolut ikke en ideel måde at tilbringe tid med telefonen. Alting føles langsomt og det er hverken rart eller indbydende at bruge telefonen.

Stort batteri, billig pris, en hel del kompromisser

Er Nokia G21 så en god telefon? Ja og nej. Den har et helt enormt batteri, der giver ro i sindet hvis du skulle glemme at lade den op. Men det er en fysisk stor telefon, lavet af plastik og den er til tider sløv at bruge selv når det bare gælder dagligdags-apps som Snapchat og browseren.

Det er ikke en telefon for alle. Det er for dig der virkelig værdsætter et stort batteri, og er villig til at gå på kompromis med en masse ting for at få det store batteri.

Nokia G21 koster 1490kr.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

nine − 7 =

No Comments Yet.