Tinder for unge?

2 Min læsning

Af Milos Jørgensen – Ungdomsreporter

En app kaldet ”Mød nye mennesker med Hot or Not” er på top 30. i app store, men hvad er det, og er det præcis ligesom Tinder?

Hot-or-Not-Logo-Big

Godt nok tillader Tinder også unge, men alligevel har en Tinder-lignende app sneget sig ind på top 30 i Apples appstore.

Appen Mød nye mennesker med Hot or Not, også kaldet Hot or Not, fungerer kort sagt ligesom Tinder, men er Hot or Not fokuserer mere på det unge publikum, blandt andet da de lavede Vine-kampagner, hvor de fik kendte vinere til at lave små videoer om appen. (Vine er en applikation, hvor man kan lave og se 6 sekunders lange videoer.)

Bare lige hurtigt, hvad er det?

hot or not 4

Ligesom Tinder går det ud på at bedømme hinanden som enten HOT eller NOT i form at et hjerte eller kryds-piktogram. Når du åbner appen bliver du straks mødt af et billede af enten en pige eller dreng. Herefter er der to store knapper, hvor du enten kan trykke på et stort HJERTE eller et stort X. Trykker du på X betyder du, at du ikke har lyst til at skrive med personen og så kommer der en nye profil frem, hvor du igen skal vælge HJERTE eller X – ligesom Tinder.

Vælger du HJERTE husker appen, at du gerne vil vide mere om den person. Hvis den anden person også hjerter dig, vil I få besked, og I vil kunne skrive sammen. Hvis du hjerter en person, vil personen kun få det af vide, hvis personen også hjerter dig – som du kender det fra Tinder! Efter du har hjertet en person er det bare videre til det næste billede.

hot or not 3

Hvis personen ligner en, som du gerne vil vide mere om, kan du, ved at scrolle ned, se hvilken by personen befinder sig i, hvilke interesser personen har, en selvbiografi, personens alder og til sidst hvilket sprog som han/hun taler. Hvis du har forbundet med Facebook, vil du også kunne se jeres fælles venner.

I modsætning til Tinder er det ikke et krav, at du forbinder til Facebook. Hot or Not kræver i stedet, at du verificerer dig med dit telefonnummer.

 

 

Med sikkerhed for øje

hot or not2

I og med at denne app er særligt henvendt til unge, har skaberne bag naturligvis et stort ansvar. Derfor har de lavet en række sikkerhedsforanstaltninger, som skal sikre brugerne. For eksempel kan unge i alderen 13 til 17 ikke skrive eller se profiler på nogle over 17 år. Ligeledes hvis man er 18 år eller derover kan man ikke se profiler eller billeder på nogle, som er yngre end en selv.

Men som på ethvert andet socialt medie findes der falske brugere, så det er en god idé at være kritisk, hvis du finder et ’match’. Især i applikationer rettet mod unge.

 

Appen er gratis og fås til Android og iOS.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 × 2 =

No Comments Yet.