Tinder- hotteste dating app i 2014?

3 Min læsning

Af Christiane Vejlø

Tinder er en effektivt og sjov dating app som hjælper dig med at finde eller komme i kontakt med romantiske emner lige i nærheden. Men hvordan virker den og er den noget for dig? Elektronista giver dig insideren på den nye app. 

tinder-app

Elektronista har været i DR2Dagen for at fortælle om den hotte dating app Tinder som ifølge Tinder selv nu har 60.000 danske profiler. Se indslaget her (ca. minut 8.05) eller ved at klikke på billedet herunder.

Tinder-app-danmark

Danske datingsites som Dating.dk og Elitedaters.dk er nærmest dinosaurer på internettet. Online dating er efterhånden helt  accepteret som endnu en måde at finde kærligheden på, men nu finder vi også vores udkårne gennem andre sociale medier som Facebook og Twitter. Internettet er med andre ord gået hen og blevet bare endnu et helt almindeligt sted, hvor vi kan møde folk vi godt kan lide og måske endda har lyst til at kysse på. App’s med særlige nichétjenester er blevet nyttige værktøjer, hvis vi ønsker at søge aktivt.

En af de romantiske app’s du skal holde øje med er Tinder. Dens store styrke er en meget hurtig set up proces. Tinder hiver simpelthen både foto, info og fornavn ind fra din Facebook profil. Herefter giver den dig et udvalg af potentielle partnere i nærheden. Profilbilleder dukker op på din skærm, og så swiper du til den ene side hvis du “liker” en person og den anden hvis han eller hun ikke lige er noget. Liker to personer hinanden får de automatisk besked og kan så evt. chatte eller sætte et møde op. Nogle ville kalde det iskoldt andre effektivt og overskueligt. Lektor institut for psykologi ved KU Jesper Herup Dammeyer fortæller at Tinder på mange måder minder om den oplevelse vi har når vi møder mennesker hurtigt i en bar.

tinder_phone

Tinder er smart fordi den bruger din geografiske position, hvilket selvfølgelig også betyder, at du kan få dig en hurtig date, hvis du er i en anden by eller i udlandet. Tinder kunne også blive en nyttig hjælper hvis du på festival eller skiferie og har fået øjenkontakt med en sød potentiel date du ikke lige tør gå hen til. Det kræver selvfølgelig den person også er på Tinder.

At Tinder er så tæt forbundet med Facebook betyder også at du lynhurtigt kan se om du og din potentielle date har venner til fælles. Det kan jo være det trækker enten op eller ned i bedømmelsessituationen.

Ulemper: Man kunne argumentere for at det med Tinder går lige lidt for stærkt og handler mere om kvantitet end kvalitet. Du ved ikke mere om personen end alder, fornavn og billede, så du kan sagtens trække en nitte.

Fordele: Du er hurtigt igang. Skal ikke bruge tid på hverken at skrive eller læse lange profiltekster. Du vurderer intuitivt (som på en bar) om emnet er noget eller ej, og du får ikke henvendelser fra profiler, du ikke er interesseret i. Der er med andre ord heller ingen afvisninger.

Tinder findes til både iPhone og Android og er gratis. Hvis du har prøvet Tinder så lad os vide i kommentarfeltet hvad du synes.

Tinder – #ItStartsHere from Tinder on Vimeo.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 + seventeen =

8 Comments
 • Adrian
  marts 4, 2014

  Reminds me of this one

  http://tinderpickups.weebly.com

 • Linette Jensen
  marts 22, 2014

  Det er en super app, så skal man ikke forklare hvorfor man ikke vil skrive med folk hvis de ikke tiltrækker dig ;)

 • Carsten May
  marts 25, 2014

  Hej jeg hedder Carsten er 60 år,bor i Ruds-Vedby,jeg har 2 voksne børn og 6 børnebørn som jeg holder meget af.
  Jeg er pensionist og holder meget af at rejse,rejser 2-3 gange om året sydpå,
  Spanien /Tyrkiet og Grækenland er mine foretrukne steder.

  K.H. Carsten May

 • Kathrine Jensen
  marts 28, 2014

  Hvornår startede Tinder op?

 • Signe
  april 23, 2014

  Jeg kan simpelthen ikke ændre aldersøgningen til ældre end min egen alder.. Nogen der kan forklare mig hvordan man gør?

  • Rasmus
   maj 10, 2014

   Under instillinger skal du trække i linjen og justerer alderen du ønsker :)

   Hilsen : Holmefaar

 • Anne Deppe
  maj 14, 2014

  Jeg har prøvet Tinder, og jeg har skrevet 10 grunde til hvorfor man skal holde sig LANGT væk fra Tinder, de kommer her:

  http://annedeppe.com/blog/derfor-skal-du-holde-dig-langt-vk-fra-tinder

  God fornøjelse :)

 • Lany
  juli 30, 2015

  Hej jeg hedder Lany er 55 år,bor i Ruds-Vedby,jeg har 2 voksne børn og 4 børnebørn som jeg holder meget af. http://www.chatdk.com gratis chat sider for voksne