Tingenes internet flytter ind på hoteller

2 Min læsning

Fra næste år bliver det muligt at styre hele sit hotelophold fra sin smartphone, hvis man bor på Hilton. Lige fra booking online, automatisk indtjekning uden stop i receptionen, oplåsning af døren per app til fjernstyring af en masse ting i hotelværelset – fx tv, varme, lys og airconditioning.

Der er ikke noget nyt i, at man kan få apps til at booke hotelværelser. Heller ikke, at flere hotelkæders apps gør det muligt at bestille morgenvækning eller reservere plads i restauranten direkte fra din smartphone. Enkelte hoteller har sågar indført, at du kan åbne og låse din værelsesdør ved hjælp af en mobil-app.

Så hvad bliver mon det næste?

Kig ind hos Hilton-kæden næste år og husk at tage mobilen med. Den vil nemlig også kunne bruges til at tænde og slukke lyset på hotelværelset, fjernstyre tv’et, dreje op og ned for varmen og meget andet. Desuden kan du – inden du vælger rum – se billeder af værelset, et diagram af indretningen osv.

Du kan også tjekke ind direkte fra mobilen, så du sparer ventetiden ved receptionsdisken med de altid venligt smilende mennesker i uniform, der siger ”hvad kan jeg hjælpe dem med?”

Endelig har den nye Hilton ”Connected Room” app en praktisk hukommelse. Er du stamgæst på hotellet, vil app’en automatisk have indstillet air conditioning, rumtemperatur og dine favoritkanaler på tv – så alt står klar, når du træder ind ad døren.

Fra næste år tilbyder Hilton hotellerne, at deres kunder kan ordne alt fra booking af rum, indtjekning, dørlåse og til fjernstyring af hotelværelsets faciliteter direkte fra deres smartphone.

Hilton har allerede en app, men den kan meget mindre end den nye. Den skal give hotelkædens gæster samme oplevelse, som de (måske) allerede har i deres moderne hjem, hvor alle apparater inklusive garageports-åbneren er forbundet via ”tingenes internet” (IOT)

Dog er Hilton endnu ikke klar til at lade sin Connected Room app styre af gæsternes stemme. Det er ellers den mest populære feature ved de forskellige nye styresystemer til boligen. Både Amazon, Apple, Google og Microsoft bruger højtalere med indbyggede mikrofoner som ”indgang” til nettet.

Hilton har med succes prøvekørt den nye app på et hotel i Memphis Tennessee. Derfor bliver de spændende teknologiske muligheder rullet ud til en snes andre hoteller inden nytår og til alle Hiltons hoteller i USA i løbet af 2018.

Til sidst – hvad gør Hilton-gæster uden smartphone så, når de ankommer på hoteller med den nye high-tech betjening af værelserne? Skal de skynde sig at flytte til en anden hotelkæde med knap så avancerede faciliteter?

Hvis den slags mennesker findes – altså dem uden mobil – vil de i hotel-receptionen blive udstyret med et nøglekort til at åbne værelsesdøren og en trådløs fjernbetjening, der kan udføre en del af de ønskede funktioner på værelset….

 

 

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

five + 11 =

No Comments Yet.