Toppen af Android – Sony Xperia Z2

3 Min læsning

Af Anne Mette Beck

Vi har knap fået armene ned af begejstring over både Xperia Z1 og Z1 Compact, før Sony præsenterede Xperia Z2. Vi har haft fingrene i den.

Alt godt samlet i én telefon

Begejstringen vil altså ingen ende tage. Xperia Z2 er uden tvivl en fremragende telefon. Vi har tidligere kigget på både X1’eren og Z1 Compact.

xperia-z2

Xperia Z2 ligner sin forgænger Z1 til forveksling, men der er alligevel sket en hel del forbedringer. På det ydre er den blevet en smule slankere, en smule længere og har tabt sig 7 gram. Skærmen er gået fra 5″ til 5,2″, så det er altså en ordentlig drønnert, man skal slæbe rundt på.

Kameraet er det samme hardware – 20,7 megapixels og tager enormt gode billeder. Der følger en masse forskellige funktioner med, for eksempel defokusering af baggrund, der let kan få dig til at føle dig helt fotograf-agtig.

Billede taget med Xperia Z2. Jeg følte mig meget fotograf-agtig bagefter.
Billede taget med Xperia Z2. Jeg følte mig meget fotograf-agtig bagefter.

Det ligner en Sony-telefon

Xperia-serien må siges at have markeret sig med sit designsprog. Telefonen ligner sine forgængere og sin fætter Xperia Z2 Tablet, og det er altså lidt lækkert, at Sony holder sig på det spor.

X2 er naturligvis vandtæt, hvilket altså er meget handy. Se bare billedet her, som altså ikke er iscenesat til ære for denne test. Alle indgange gemmer sig bag små låger, hvilket kan være lidt irriterende at have dinglende, når man lader telefonen op.

ups

Batteriet klarer alt

Z2 kommer med et kæmpe batteri på 3200 mAh, som det aldrig lykkedes mig at dræne i løbet af en dag. Derudover har telefonen også en lang række strømstyringsindstillinger til at spare på strømmen, når man er ved at løbe tør.

Det går lynende stærkt

Der har været masser af plads i den store telefon til at spække den med lækker hardware. Den er topegnet til lidt mere avancerede spil end Angry Birds, samt til at streame serier. Ganske almindelig surf på nettet er også en fornøjelse med 4G på telefonen.

Alverdens tilbehør

Xperia Z2 snakker sammen med alle mulige andre sjove ting. Udover at kunne koble den til alverdens trådløse ting med NFC og Bluetooth, har Sony fundet på lækre støjreducerende in-ear høretelefoner og deres eget Smartband, der sammen med app’en Lifelog tracker nærmest alt, hvad du foretager dig i løbet af en dag.

Dommen

Jeg er altså svært begejstret for Xperia Z2. Den er lækker at holde, lækker at bruge og bliver ved med at være lækker hele dagen, med det hårdføre batteri. Den tager også lækre billeder, som man kan se på den lækre skærm.

Dog synes jeg, at telefoner bliver for store, når vi kommer op omkring de 5″. Den er på ingen måder lille og handy, og det at man har glas på både for- og bagside gør, at den føles tung og i risikogruppen for at blive tabt ofte, fordi den er ret glat.

Er man derimod til store skærme og gerne vil have en telefon med en ordentlig basse af et kamera i og fuld fart på internettet med 4G, så er Xperia Z2 sagen.

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

four × 4 =

1 Comment
  • Annika
    juni 14, 2014

    En af de ting jeg er glad for er tilbage med Xperia, er muligheden for direkte at smide en mobilsnor/keyhanger i den :) (har udendørs aktiviteter hvor mobilen bruges 80%+ af tiden)