Trådløst tastatur til fedtede fastfoodfingre

2 Min læsning

Af Leif Bomberg

Kentucky Fried Chicken overrasker gang på gang med snedige kombinationer af hurtig mad og sjov elektronik.

kfc bakke 1

Den amerikanske fastfoodkæde Kentucky Fried Chicken (KFC) er ikke voldsomt udbredt i Dannevang, men burde måske være det.

Ikke nødvendigvis, fordi KFCs kyllinger er bedre end konkurrenternes burgere, men fordi KFC gang på gang viser spændende initiativer, hvor man kombinerer sine fastfoodtilbud med moderne teknologi.

Det seneste fine eksempel kommer fra Tyskland, hvor man vil hjælpe sine mange kunder med at slipe af med de fedtede fingre på deres smartphones’ skærm.

For som ”alle andre” nutildags har KFCs kunder deres smartphone med sig overalt. Også på fast food restaurant, hvor der svirrer sms’er i luften, selfies skal tages, og billeder skal udveksles.

kfc 2

KFCs løsning i det tyske er at udstyre deres serveringsbakker med et trådløst tastatur i stedet for det reklame papir, som ellers altid ligger under mad- og drikkevarer.

Tastaturet er fremstillet i kunststof og er så fleksibelt, at det kan rulles sammen. Desuden kan det vaskes af og rengøres med en våd klud. Med andre ord tager det ikke skade af fingre fyldt med fedt, olie, mayonnaise eller ketchup – og smartphoneskærmen røres slet ikke.

Det nye Tray Typer-tastatur kræver naturligvis, at man parrer det trådløst med sin smartphone. Men det kan man jo ordne, mens man alligevel står i kø foran bestillingsdisken.

Tray Typer har været del af en tysk reklamekampagne for KFC. Tastaturet blev så populært, at ikke et eneste blev efterladt i restauranten efter brug. Alle er taget ”med hjem.”

Nu ved jeg ikke, hvad produktionsprisen pr. tastatur har været for KFC, men den er formentlig nok været noget højere end det sædvanlige bakkepapir.

kfc 3

Selve den grundlæggende idé kunne imidlertid sagtens kopieres. Den er jo både god, praktisk og en redning for mobiltelefonens display.

Jeg nævnte i indledningen, at KFC flere gange har brugt teknologi intelligent i sin markedsføring.

Andre eksempler er bl.a. fra Japan, hvor KFC har fået produceret computermus, musemåtter, keyboards og USB-stick med samme udseende som et kyllingelår, et kyllingebryst eller en kylling i profil.

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

15 − fourteen =

1 Comment
  • Per Andersen
    juni 17, 2015

    Super cool keyboard, er der nogle i Danmark der har noget lignende, det ville da helt sikkert kunne trække en masse nye kunder.
    Så er der nogen der ved om nogle i DK tilbyder keyboards ala disse?

    Hilsen Per