Tre geniale spil der kan holde dig underholdt i isolation

5 Min læsning

Har du også brug for en pause fra vores verden? Besøg tre helt unikke verdener med vores gaming guide. Du får et sublimt gys, et storslået rollespil og et krævende strategispil.

Frygten for det ukendte er altoverskyggende i det sublime gyserbrag – Resident Evil 3

“Flygt. Flygt. Flygt.” Det er ordene der formentlig kommer til at fylde hele dit hoved efter du har tilbragt ti minutter i selskab med gyserspillet “Resident Evil 3: Remake”. Når du som Jill Valentine bevæger dig igennem den brændende Racoon City er det ikke kun zombier du skal frygte. For din flugt ud af byen starter da det utrættelige monster “Nemesis” stormer ind gennem din hoveddør. Monstret har kun ét mål: At slå dig ihjel.

Det resulterer i en konstant knusende følelse af angst, når du bevæger dig igennem byen. Du ved at du skal flygte før “Nemesis” finder dig, og du ved han kan dukke op når som helst, men gaderne vrimler med zombier og frygten for at blive fanget i en gyde med zombier foran dig og “Nemesis” bag dig er altoverskyggende.

Den konstante “katten efter musen” leg der foregår mellem dig og Nemesis er det bærende element i Resident Evil 3, og den primære grund til at hvert et skridt uden du bliver overrumplet føles som en kæmpe sejr. Alt bliver mistænkeligt og alle lyde sender kuldegysninger ned ad ryggen. For hvad lurer ikke om det næste hjørne?

Oprindeligt udgivet tilbage i 1996 på den originale Playstation er spillet nu blevet gentænkt og genopfundet til de moderne maskiner. Spillet er henrivende smukt, og alle de mareridt du møder på din vej er uhyggeligt detaljerede.

Resident Evil 3: Remake er et fænomenalt gyserspil. Du sidder hele tiden med en klump i halsen, og med svedige håndflader mens du langsomt bevæger dig ud af byen. Det er et spil hvor alting går fra 0 til 100 på ganske få øjeblikke, og du skal tage beslutninger om at flygte eller kæmpe mod monstrene foran dig. Et stensikkert hit.

Du vil elske Resident Evil 3 hvis:

  • Du elsker et godt gys
  • Du ikke går i panik når en zombie pludselig springer frem og griber fat i dig

Resident Evil 3 fås til Xbox One, PC og Playstation 4

Den genredefinerende klassiker “Final Fantasy 7” bliver løftet til nye højder i genial genudgivelse

Året er 1997. Et japansk rollespil ved navn “Final Fantasy VII” udkommer på den originale Playstation 1. Spillet fylder hele 4 CD’er og kommer til at skrive sig ind i historien, som et af de mest elskede og indflydelsesrige spil nogensinde.

Historien om den unge soldat Cloud der sammen med gruppen af øko-terrorister kæmper mod den onde virksomhed Shinra, var en historie som fangede en hel generation af gamere og siden da har spillet nydt kult-status.

Genfortolkningen af det syvende Final Fantasy er ulig noget andet spil på markedet. I stedet for at holde sig slavisk til originalen og måden det spil opførte sig på, så har 2020-udgaven af Final Fantasy i stedet fusioneret moderne actionspil med de gamle stilarter som originalen gjorde brug af.

For når du som Cloud svinger dit enorme sværd og kæmper mod soldater, så kan du til enhver tid trykke på en knap, og sætte hele spillet på pause. Det giver dig muligheden for at analysere situationen og foretage mere dybdegående taktiske valg. Noget som i særdeleshed bliver vigtigt længere inde i spillet, hvor der sker rigtig meget på én gang og din evne til at pause, analysere og uddele ordre til Cloud og hans kumpaner er essentiel for din overlevelse.

Final Fantasy VII Remake er medrivende fra start til slut. Historien er spændende, uanset om du har oplevet den før eller ej, og hver eneste kamp i spillet er sublimt underholdende takket være det fantastiske system der blander nyt og gammelt på en eminent måde. Ligesom originalen hurtigt blev en klassiker, så er genfortolkningen ligeså en moderne klassiker.

Du kommer til at elske Final Fantasy VII Remake hvis:

  • Du mangler et spil der kan fylde hele din fritid
  • Vil vide hvorfor alle kalder originalen “det bedste spil nogensinde”

Final Fantasy VII Remake fås til Playstation 4

Gears Tactics er et af årets hidtil største positive overraskelser

Spilserien ‘Gears of War’ har i hele dens levetid været et larmende og voldsomt actionspil, men det nyeste skud på stammen løfter kameraet op i fugleperspektiv, sænker tempoet og beder dig om at tænke dig rigtig godt om. Velkommen til ‘Gears Tactics’.

Igennem Gears Tactics tager du kontrollen over en flok soldater sendt på en selvmordsmission, som skal vende krigen mod de brutale monstre “The Locust Horde” der truer med at udslette menneskeheden. Det udmønter sig i en lang række missioner, den ene mere vovet og faretruende end den forrige.

Omdrejningspunktet for spillet er dog ikke dets historie, men de mange kampe som hver mission byder på. Ligesom i skak, så fungerer kampene i Gears Tactics på skift. Du flytter dine soldater i position, tager de nødvendige strategiske valg og gør klar til at fjenden gør det samme. Hver soldat du har på slagmarken kan enten bevæge sig, angribe, forsvare et område eller bruge nogle af deres særlige evner. Det hele giver til sammen et enormt alsidigt udvalg af muligheder hver eneste gang du tager kontrol over soldaterne. Hvilket er essentielt for at overleve de mange strategiske udfordringer du møder på din færd.

På mange måder minder Gears Tactics om andre velkendte strategispil som XCOM-serien, men indenfor den genre er Gears Tactics i sig selv helt unikt. Spillet har nemlig et overraskende hektisk tempo, selvom du har alt tid i verden til at træffe dine valg. Det manifesterer sig blandt andet ved missioner, hvor du hele tiden skal bevæge dig fremad for at undgå luftbombardementer eller skal gennemføre missionen på et bestemt antal træk. Det kan give sved på panden at vide, at alt skal gøes indenfor 15 træk ellers er missionen tabt, og du skal også gerne gøre det uden at miste nogle soldater.

https://www.youtube.com/watch?v=oziTQgMdXi4

Gears Tactics er et uovertruffen oplevelse. Det er simpelt nok til at du hurtigt kommer igang, men det har så meget dybde og strategi at vise dig når du kommer lidt længere ind i spillet, at det er helt umuligt at slippe igen når først du er igang.

Du kommer til at elske Gears Tactics hvis:

  • Spil som XCOM er dine yndlingsspil
  • Du vil have et spil, hvor du ikke behøver have super reaktionsevner for at vinde

Gears Tactics fås til PC

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

three + nine =

No Comments Yet.