3 gaveideer som med garanti vil overraske på Mors Dag

3 Min læsning

af Christina Majcher

Det er Mors Dag på søndag. Og jo jo. Blomster og chokolade er altid dejligt. Men vil du gerne overraske på Mors Dag? Her er tre gaveideer, som du aldrig selv ville have fået. Naturligvis med et Elektronista-twist.

gavekortet her og nu
Mors dag (på søndag den 11. maj) kaldes ”alle blomsterdages moder” af en årsag: Der sendes tusindvis af buketter på kryds og tværs i landet på denne søndag, og det er da også en herligt nem og belejlig gave at ordne digitalt: Ind på Interflora, vælg, send. (Det kan du gøre lige her). Og er du sidste-øjebliks-typen, kan du endda nå at tjekke, om de kan levere på samme dag, blot ved et enkelt tryk på en knap.

At få en bugnende buket smukke blomster ER da også lækkert. Men vil du udfordre rammerne lidt (eller kombinere buketten med noget uventet), er her 3 gaveideer, som med garanti vil overraske:

latter i mørket

1. Den udfordrende oplevelse: 3D-lyd i ørebøfferne
Hvis din mor kan lide at gå i teatret, har du nu muligheden for at give hende en teateroplevelse, hun nok aldrig har prøvet før: På Teater Republique på Østerbro i København vises i øjeblikket stykket ”Latter i Mørket”, baseret på en novelle af Vladimir Nabokov. I den første del af forestillingen sidder man i totalt mørke med et par hovedtelefoner på, hvilket giver en meget særlig oplevelse: Det føles, som om hovedpersonerne i stykket hvisker dig direkte ind i øret, går lige forbi dig eller sidder tre pladser bag dig i teatersalen. Og hvad i alverden ER den raslende, knitrende eller skrabende lyd, der pludselig smyger sig om dine skuldre?

NB: Lad ikke titlen på teaterstykket forlede dig til at tro, at det her er morskabsteater: Det er en dyster fortælling om bilulykker, bedrag og skæbnesvangert begær, der udspiller sig i en sadistisk scenografi af drejende spejle, tangentspyttende klaverer og ubekvemme Henrik Vibskov-sko. Kort sagt: For den mor, der gerne vil have udfordret sanserne. Billetter kan købes på Republiques hjemmeside.

Nørdet bonusinfo: Den særlige 3D-lydoplevelse er kreeret med en såkaldt binaural teknik, og ørebøfferne er af mærket AKG K44.

2. Den uhyggelige oplevelse: En mors inferno
Hvis det skal være rigtig avanceret, kan du give en interaktiv, skræmmende oplevelse: ”A Mother’s Inferno” er en uhyggelig interaktiv fortælling kreeret af elever fra DADIU (Det Danske Akademi for Digital, Interaktiv Underholdning), og handlingen er ikke for de sarte. Du er en mor ombord på et buldrende tog. Pludselig forsvinder din søn, og du skal kæmpe mod fem uhyggelige ærkedæmoner for at redde ham… eller…? Spillet kan downloades til pc og mac lige her, og eftersom det er ganske gratis, bør gavedelen nok bestå i, at DU sørger for at downloade oplevelsen på gavemodtagerens computer. Hvis du bare sender linket, vil jeg anbefale, at du også husker den der buket blomster, jeg nævnte i starten af artiklen.

NB: Skal det være lidt mindre uhyggeligt, kan du/I også bare gå på Netflix og se thrilleren ”Flightplan”, hvor Jodie Foster pludselig ikke kan finde sin datter ombord på et passagerfly …

3. Den i sidste øjeblik (men som stadig er vildt god)
Okay, okay. Det skal heller ikke være horror det hele. På gavekortportalen gavekortet.dk  kan du købe et VÆLD af forskellige gavekort til mere end 150 forskellige butikker og oplevelser. Og hvis du gerne vil overraske, så er det jo bare et købe et gavekort til en ballonflyvning hen over det smukke maj-danmark. Hop selv med i ballonkurven for øget romantik og/eller familie-bonding.

Er budgettet lidt mindre, og er din mor (eller dine børns mor) en rigtig vovehals, kan du også give en tur i en F16-flysimulator.

Men der er selvfølgelig også mulighed for mindre actionprægede og betydeligt mere afslappende ting, såsom rygmassager (altid et hit) eller et gavekort til Matas (altid brugbart). Eller hvad med et forudbetalt gavekort til iTunes?

Og ja, også her er der godt nyt til ups!-sidste-øjebliks-typen: Du kan også købe et ”her og nu”-gavekort, som kan leveres via mail eller sms.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

seven + thirteen =

No Comments Yet.