UGENS ELEKTRONISTA ER PERNILLE TRANBERG

3 Min læsning

Det er med stor stolthed, at Elektronista kan præsentere en af de helt tunge kvinder i den digitale del af den danske mediebranche. Pernille Tranberg er redaktionel udviklingschef i Berlingske Media, og rådgiver det Berlingske hus om nye medie-og teknologitendenser.

Pernilles hjerte har altid banket for kvinder i teknologibranchen, og i 90erne, startede hun den danske afdeling af netværket webgrrls. Vi har spurgt Pernille til hendes liv med teknologi. Læs hvorfor hun ikke er til at finde på Facebook, og hvorfor hun optager sin mand, mens hans sover.

Hvad er din yndlings gadget lige nu? iphone3 og ipad1. MEN har planer om at skifte iphonen ud med en Android for også at lære den platform rigtig godt at kende.

Hvorfor er mobilen så vigtig for dig? Fordi der hver eneste dag kommer nye apps, der ændrer ens hverdag. Ex: ens mand påstår, at man snorker eller snakker meget i søvne. Der er selvføgelig en app, Sleep Talk, der optager alle lyde gennem natten, så man kan få påstanden af- eller bekræftet. Eller man kan tale gratis gennem app’en Viber. Eller man kan måle sin løberute med Endomondo. Bare for at nævne nogle eksempler.

Hvad synes du vi allesammen mangler? Go dansk krydsogtvæs på en app a la Scrabble på engelsk. OG en dansk iTunes store hvor man kan se og downloade danske, europæiske og asiatiske film, så man ikke er afhængig af amerikanske iTunes, der primært har amerikanske film.

Hvad går du selv lige og ønsker dig? En fed elbil – eller måske hybridbil til at begynde med, fordi den skal kunne fragte mig fra vinterboligen i KBH K til vores nye sommerbolig i Vejby Strand.

Hvad betyder teknologi i din hverdag? Alt

Hvorfor er teknologi cool? De sikrer, at man er på forkant, first-mover, kan være den første til at fortælle om nye seje ting, har en fornemmelse af hvor samfundet og markedet bevæger sig hen.

Hvilket website vil du gerne anbefale til andre og hvorfor? Twitter og Netvibes. To værktøjer, der sikrer at jeg er opdateret indenfor de områder jeg har brug for at være opdateret.

Har du en favorit mobilapplikation lige nu? Histamatic. Tager fede billeder. Mit portræt er taget med det.

Har du et teknologi tip til andre?

Tip 1:

Få et pseudonym på Facebook fremfor at bruge dit eget navn og fødseldags. Dine venner, som du så selv må finde, skal nok huske det. Til gengæld kan Facebook ikke videresælge dine private oplysninger med dit rigtige navn.  Det er Facebooks forretningsmodel og det er en go ide at beskytte din oprindelige identitet

Tip2:

1password – et program du kan have på din computer, din telefon og din ipad, der sikrer alle dine koder, bankkontinumre, kreditkortnumre etc. Alt hvad du bare skal huske. Og du skal dermed bare huske password.

Følg Pernille på pernilletranberg.wordpress.com eller på Twitter: @pernillet

Hint… husk du kan skrive dig op til den ugentlige digitale trendopdatering fra Elektronista og samtidig altid deltage i lodtrækning om vores gadget goodiebags. Ja ja vi ved det godt. Vi giver ting væk gratis, men kun fordi du fortjener det. Se mere om den vidunderlige service her.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

1 × five =

No Comments Yet.