UGENS ELEKTRONISTA: EVA HARLOU

3 Min læsning

Af Christiane Vejlø

Hun er hædret af designerbibelen Wallpaper, gift med en af Danmarks største musiksucceser og så debuterer hun netop nu som tvvært. Arkitekten Eva Harlou er Ugens Elektronista.

Eva Harlou kickstartede sin karriere med at vinde det internationale magasin Wallpaper’s “Best Breakthrough Designer” pris. Hun er uddannet bygningsarkitekt og har egen tegnestue i København, hvorfra hun skaber arkitektur og designer interiør og møbler. Lige nu er Eva aktuel som vært på programserien ”Arkitektens Hjem”, som vises på DR K.

Hvad er din yndlingsgadget lige nu: Mit Leica D-Lux 3 digitalkamera følger mig over alt i dagligdagen. Det tager fremragende billeder, og så er det jo en æstetisk nydelse at rende rundt med det fine, tilhørende læderetui over skulderen. Ud over at tage billeder i private sammenhænge bruger jeg kameraet til at tage billeder, når jeg registrerer byggegrunde og huse, som skal ombygges. Jeg bruger det også til at tage billeder af arbejdsmodeller og til snapshots af lidt af hvert til min hjemmeside.

Hvad ønsker du dig? Jeg mangler i den grad en ny mobiltelefon. Min nuværende Prada phone fra LG er slidt op, og selvom jeg stadigvæk er begejstret for modellens enkle design og lille størrelse, så bliver jeg nødt til at opgradere til en telefon, som kan noget mere. Selvom jeg helst vil have en telefon, som ikke ligner alle andres, har jeg overgivet mig til tanken om en Iphone, så den ønsker jeg mig.

Hvordan så du gerne teknologien blive mere effektiv? Jeg hader opladere. Vi har så mange opladere liggende på tegnestuen og derhjemme, så det ville være fantastisk, hvis man i fremtiden opfandt en løsning, så man slap for alle disse ledninger og klodser i stikkontakterne. Computere, som kunne arbejde lige så hurtigt, som man kunne udføre kommandoerne, ville også være rart. Jeg er en utålmodig sjæl, og da jeg arbejder meget foran en skærm og med tunge, bl.a. grafiske filer, bliver mit temperament tit sat på en prøve.

Hvordan får du et kick ud af teknologi? Jeg må indrømme, at jeg er en sucker for fede 3D-visualiseringer og animerede fly-through-film, som bla. bruges til præsentationer af nye bygninger. Det er virkeligt smart, at man kan komme så tæt på virkeligheden, og jeg bliver stadigvæk imponeret over teknologien.

Hvilket website vil du gerne anbefale til andre og hvorfor? Min mands (musikproducer Thomas Troelsen red.) blog weareprivate.net rummer en kavalkade af alt fra lækker kunst til mad, litteratur, arkitektur og rejseguides. Det er klart, at mange af tingene rammer mit blødende designhjerte. Min mand og jeg har nogenlunde samme smag og flere af tingene er taget ud af vores eget univers, men han overrasker mig også tit med nye, lækre ting. Min begejstring for både futuristisk og retro bildesign har jeg derfra.

Har du en favorit feature i din mobiltelefon? Jeg bruger diktafonen i min telefon meget for tiden, når jeg øver mig på op- og nedlæg og voice-overs til tv-programmerne.

Hvad betyder teknologi i din hverdag? Jeg er ikke typen, som ejer det nyeste, nye inden for alt, men jeg er afhængig af min mobiltelefon og internettet og kunne ikke forestille mig at leve uden denne konstante forbindelse til omverden.

Har du et teknologi tip til andre? Min mobiltelefon har en tendens til at blive væk, lige når jeg har allermest travlt om eftermiddagen og skal skynde mig fra tegnestuen. Derfor har jeg for længst fundet på det simple trick at have en alarm stående til at ringe fast klokken 15.00, så jeg ikke behøver lede efter mobilen i dybe tasker eller låne en andens telefon for at ringe til den.

Du kan følge Eva på evaharlou.dk og på rumid.dk hvor hun blogger om arkitektur og design.

Husk du kan skrive dig op til det ugentlige trendnyhedsbrev Elektronista Inbox Magasinet. Så får du ugens bedste trends direkte på mail. Så går du ikke glip af noget!

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

thirteen − four =

1 Comment