Utraditionelt rollespil, Sublimt Zelda-comeback og kampspil for alle – de 3 bedste computerspil lige nu

7 Min læsning

Tag på et storslået eventyr i et af de bedste Zelda-spil nogensinde, kast dig over et utraditionelt rollespil eller se Pokémon-figurer slås mod hinanden. Her er de tre bedste spil fra marts måned, du kan købe lige nu.

Zelda-seriens højdepunkter genudgives i HD

(The Legend of Zelda: Twilight Princess fås til Wii U)

big1uzrkt

Sidste år genudgav Nintendo et af de mindre værdsatte Zelda-spil på Wii U. Spillet hed ‘The Legend of Zelda: Wind Waker’, og blev ved dets oprindelige udgivelse modtaget af halvskuffede fans, som desperat ønskede sig en helt anden type Zelda-spil. Wind Waker formåede dog at opbygge en kultstatus i spilmiljøet og med dets genudgivelse fik det lov til at stråle og få den ros, det fortjente.

Men ved dets oprindelige udgivelse var mange fans skuffede. De var skuffede, fordi de ville have et realistisk udseende og mere “voksent” Zelda-spil. Og fire år efter udgivelsen af Wind Waker, blev deres bønner hørt, da ‘The Legend of Zelda: Twilight Princess’ blev udgivet til Nintendo Gamecube og Nintendo Wii i 2006. Der er nu gået 10 år siden, at spillet så dagens lys, og derfor har Nintendo genudgivet ‘Twilight Princess’ på deres nyeste Nintendo-maskine og givet det en HD-ansigtsløftning.

big2j0r3k

Selve spillet er mere eller mindre en tro kopi af den oprindelige udgivelse. Spillet foregår i et eventyrunivers, hvor den unge landsbydreng Link bliver hevet ind i en paralleludgave af sit land, hvor skygger hersker og underlige tusmørke-væsener jagter alt levende. Væsenerne bliver ledet af den maniske Zant, som vil invadere den lyse verden for at udvide sit territorium. Derfor må Link rejse rundt i verden for at finde fire vismænd, som kan hjælpe ham med at vende mørket til lys. Historien er ganske traditionel, og Link skal rejse rundt til forskellige templer, udføre en masse opgaver og bekæmpe monstre på sin vej.

Selvom at Twilight Princess er et 10 år gammelt spil, så kan det faktisk kun ses i den visuelle fremstilling. Selvom grafikken er opdateret til fuld HD, så er det stadigvæk en meget basal visuel oplevelse. Men udover det, så stråler spillet stadigvæk i dag. Det er et spil, som er fyldt med fantastiske gåder, udfordringer og det har en virkelig gennemført følelse af at tage på eventyr, ride mod horisonten og se hvad der gemmer sig bag den næste bakketop. Hvert af de templer man skal besøge har hver deres helt unikke tema, og gåderne i templerne er smukt integreret med de forskellige typer af værktøj du finder i dem. De forskellige stykker værktøj er voldsomt kreative, og du kommer forbi alt fra en snurretop du kan køre på til mere traditionelle ting som bue og pil.

Selvom spillet er et årti gammelt, er det stadigvæk et medrivende eventyr. Efter en lidt langsom start, får spillet virkelig luft under vingerne og sender dig på et eventyr, som er et af de mest definerende i Zelda-serien. Spillet er en kulmination af alle de positive elementer, der har været i de mange foregående spil. Vil du opleve Zelda-spilseriens højdepunkter, så er denne genudgivelse af Twilight Princess det absolut bedste bud. Spillets evne til at give følelsen af drage ud på eventyr, bekæmpe monstre og finde skjulte templer er uovertruffen.

big619qwy

Samtidig formår det at blande action og gåder på en virkelig interessant måde, og selv inden for seriens egne standarder er der nogle virkelig kreative miljøer, personer og gåder. Som når du skal besøge et tempel højt oppe i skyerne, hvor små talende fugle går på loftet, og du skal skifte mellem den virkelige verden og det parallelle univers for at løse gåder – hvor du bliver forvandlet til en ulv og spillet tager en helt anden form og struktur.

Twilight Princess er tæt på at være det ultimative Zelda-spil, og har du tidligere elsket serien, vil du finde alle de elementer, som gennem de sidste 25 år har gjort den til en af de mest elskede spilserie i verden.

Elektronista anbefaler til:
– Dig som vil opleve af de største og mest kreative Zelda-spil i serien

 

Et kampspil, hvor alle kan være med

(Pokkén Tournament fås til Wii U)

pokkn-tournament-review-1457637740

Kampspil som Street Figther, Tekkén og Mortal Kombat har altid haft et stort problem. De har typisk været for de, som har kunne investere rigtig mange timer i spillene og lære deres mekanikker at kende helt ned i dybden. Gennem de sidste år har flere af spillene forsøgt at gøre det nemmere for nybegyndere at komme ind i de dybere lag af spillene. Men det grundlæggende spil har altid været komplekst, og det gør det svært at lære for helt nye spillere.

Derfor er Pokkén et vidunderligt friskt pust i kampspiluniverset. Det er nemlig bygget til at være nemt at forstå og komme i gang med. Du behøver ikke mere end 20 minutters træning, før du kan tæske dig igennem spillet. Spillet bruger klassiske Pokémons fra Nintendos utroligt populære spil og lader dig tage direkte kontrol over dem, mens de slås i arenaer overalt i Pokémon-land. Det som gør Pokkén til et rigtig interessant spil er, at det er nemt at komme i gang med og selv for folk, som ikke gider bruge tiden i spillets træningsmissioner, er det nemt at trykke på de forskellige knapper på controlleren og se noget sej action på skærmen.

pokkn-tournament-review-1457637765

Det er et utroligt imødekommende spil på alle fronter, og den åbenhed gør det sjovt at spille fra første øjeblik. Det er en stor force, da Pokémon taler til stort set alle aldersgrupper, så den lettilgængelige stil i spillet har en stor værdi. At forstå, hvad de enkelte knapper gør, er hurtigt, og de mindre kan også bare hamre løs og se en masse ting ske på skærmen.

Pokkén er en ret unik blanding af traditionelle kampsspil som Street Fighter og Tekkén-serien, kombineret med et stort fokus på at gøre det lettilgængeligt, men uden at gøre det banalt eller nemt. Det er nemt at komme igang med at lave en masse seje angreb, og med tiden ser man, at der faktisk gemmer sig en dybde, som kan måle sig med de fleste andre almindelige kampspil. Især det, at du kan spille online mod andre mennesker gør, at spillet får en lang levetid. Uanset om du ønsker at spille alene, sammen med venner lokalt i stuen eller online, så har Pokkén det, du skal bruge.

Hvis traditionelle kampspil skræmmer dig med deres kompleksitet, så er Pokkén et rigtig godt bud på et mere lettilgængeligt og simpelt kampspil, som kan underholde børn og voksne i alle aldre.

Elektronista anbefaler til:
– Pokémon fans og dig der vil have et lettilgængeligt og nemt kampsspil

 

Ultratraditionelt rollespil i lommestørrelse er nostalgi for alle pengene

(Bravely Second: End Layer fås til Nintendo 3DS)

BravelySecond

Bravely Second er som taget ud af en tidslomme fra 90’erne. Det er et traditionelt rollespil ned til mindste detalje. Du er den unge Yew, som skal redde kongeriget fra en ond kejser ved at infiltrere hans flyvende slot, redde Paven og besejre hans slæng af generaler, som alle har unikke evner. Undervejs i dit eventyr samler du en række personer op, som tager med dig på dit eventyr for at redde verden, og stille og roligt får du opbygget dit eget slæng af troldmænd, soldater og spydkastende krigere.

Historien er en smule forudsigelig, og spillet giver den meget mere prioritet, end den egentlig fortjener. Men bag ved historien og inden for de meget traditionelle rammer af turbaserede-spil gemmer der sig et komplekst og sjovt kampsystem. Typiske rollespil i denne genre lader dig og modstanderen skiftes til at angribe hinanden. Men i Bravely Second kan du vælge at tage op til fire ture på én gang. Så du kan angribe fire gange inden for samme runde eller drikke en trylledrik og stadigvæk få lov til at angribe.

tjh2wtzy6xw7wuut7j9x

Konsekvensen er, at det antal runder du brænder af her og nu, gør at du skal vente det samme antal, hvor du ikke kan gøre noget. Så angriber du fire gange på én runde, skal du de næste tre runder vente på, at du er ladet op igen.

På samme måde som du kan brænde alle dine ture af på en gang, kan du også gemme dine ture og spare dem op. På den måde kan du pludselig levere dobbelt så mange angreb eller hjælpe dit hold ekstra meget. Hele systemet i Bravely Second åbner op for et langt dybere og mere varieret taktisk niveau end de fleste andre spil af samme genre. Det system bliver oveni kombineret med et jobsystem, hvor hver af dine figurer kan påtage sig forskellige job. Afhængig af, hvad du giver dem af job, vil de få adgang til forskellige typer af angreb og deres værdi på slagmarken skifter også betydning afhængig af om du vælger, at de skal være troldmænd, hellige krigere eller barbarer.

Bravely Second veksler mellem at være et innovativt og supertraditionelt. Hvis du er vokset op med de gamle Final Fantasy-spil eller andre japanske rollespil, så vil Bravely Second føles som om, at nogen har åbnet en skuffe og fundet et færdigt spil fra slutningen af 90’erne og udgivet det i dag. Det er finpudset og charmerende nostalgi for alle pengene.

Elektronista anbefaler til:
– Dig der er forelsket i spil som Final Fantasy og Chrono Trigger og vil have mere af samme slags

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

eight + 2 =

No Comments Yet.