Var det hele faktisk bedre før vi fik mobil?

2 Min læsning

Den er der 24/7. Som regel inden for en arms rækkevidde. Mobiltelefonen- vores hverdagshjælper. Men er vi slaver eller herrer over mobilen? Er du træt af veninden, der altid SMS’er på det tidspunkt I skal mødes, for at sige hun er forsinket? Savner du fastnettelefonens spændende opkald, hvor man ikke vidste hvem der var i røret, når man tog det? Og kan du huske dengang flere i samme husholdning kom til at tage det samme opkald på flere telefoner? Hvad med dengang man kunne ringe 47 gange forgæves til én man var forelsket i uden at de opdagede desperationen, fordi fastnettelefonen ikke sladrede? Telia har sammen med YouGov lavet en undersøgelse af danskernes fastnetnostalgi. Her er nogle af resultaterne.

Flere end hver fjerde af os savner, at man i højere grad var tvunget til at overholde sine aftaler, fordi man ikke lige kunne fange hinanden på farten og sige, at man var forsinket.

Flere end hver femte voksne dansker savner, at man en gang imellem kom til at tale med sine svigerforældre eller børnenes legekammerater, fordi hjemmet kun havde ét telefonnummer. Det er især kvinderne, der nævner dette.

Næsten lige så mange danskere savner, at fastnettelefonen ikke kunne flyttes rundt – så når man talte i telefon, så talte man i telefon og lavede ikke alt mulig andet.

Men når det så er sagt, så kan vi faktisk rigtig godt lide mobiltelefonen. 42% af os savner overhovedet ikke tiden før.

Top 5 grunde til at vi godt kan lide mobilen

1.    Jeg føler mig mere opdateret om nyheder og om, hvad der sker rundt om i verden.

2.    Jeg får taget flere billeder og dermed dokumenteret flere begivenheder i mit liv.

3.    Jeg holder mig i tættere kontakt med familie og venner.

4.    Jeg føler mig mere tryg – fx når jeg er ude om aftenen eller i naturen.

5.    Jeg spilder mindre tid med at prøve at få kontakt med folk, fordi jeg kan ringe, sms’e, maile, chatte mv. fra min smartphone.

Hvad husker du fra fastnettiden, har du en sjov historie og er der noget du savner?

Infographic_01

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

12 − twelve =

No Comments Yet.