Vejlø anbefaler spil: Er dine fingre hurtige nok?

2 Min læsning

@christianevejlo

Der mangler ikke spil at vælge i mellem på mobilen, men de rigtige, de sjove, dem som er på vej frem, dem som man bare ikke kan lægge fra sig, kan der godt være langt i mellem.

Piano-Tiles

Jeg er uden tvilv det man kalder en casual gamer (meget afslappet!). Jeg spiller, når jeg har en periode med et spil der underholder mig. Så holder jeg måske en lang pause, før jeg igen bliver grebet. Jeg har været glad for Temple Run, FlightControl og ja også FlappyBird men lige er jeg virkelig lun på noget helt andet.

Jeg har som barn tilbragt utrolig lang tid siddende ved et klaver keyboard. Jeg ved ikke om det er en fingerfærdighed fremelsket af timevis skalaer, men jeg blev med det samme grebet af spillet Piano Tiles. Og jeg er fascineret af mere end én grund. Spillet er vanedannende, underholdende, afslappende og nærmest zen- agtigt. Men det er så simpelt i sin opbygning og i sit design, at jeg faktisk ikke tror jeg har prøvet noget mere skrabet. Men det skal man ikke lade sig narre af.

Missionen i PianoTiles er simpel. En række sorte og hvide felter glider op af skærmen, og det gælder så om kun at trykke på de sorte. Hver gang man trykker kommer der en tone og trykker man hurtigt spiller man en melodi undervejs. Rammer man ved siden af skal man starte forfra. Point får man enten på tid eller på antal “tiles”. Der er forskellige indstillinger som Classic, Arcade, Rush og Zen. Og ja zen er slet ikke et forkert ord i denne sammenhæng. Selvfølgelig kan det føles stressende at skulle nå noget på tid, men man skal overraskende nok slå hjernen fra og bare lade fingrene køre.

Det går som regel galt, når man bliver for bevidst om at ramme rigtigt. Lidt ligesom at snuble når man begynder at tænke over hvordan man sætter det ene ben foran det andet, når man løber. Min rekord er 7867 i Classic Mode Pro. Kan du slå den?

PianoTiles er som så mange andre spil i appstoren ikke det originale spil. Det startede med Don’t Step the White tile. Men vi ser hele tiden kloner og kloner af kloner. Og nogle gange er de faktisk bare bedre. Så hop du bare på Appstore og hent den gratis PiaonoTiles til din iPhone eller GooglePlay (don’t tap the white tile) til dit Android device. På min første spilledag var min rekord Kan du slå den? Du kan selvfølgelig få mange flere tips til gode spil på Elektronista.dk. Hold især øje med Mikkel Winther’s posts.

– Christiane Vejlø

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

two × 2 =

No Comments Yet.