Verdens bedste podcast?

4 Min læsning

Verdens bedste podcast. Sådan er den amerikanske thriller/whodunnit crime story Serial blevet omtalt utallige gange. Jeg er netop blevet færdig med de 12 episoder til stor glæde for min mand og datter, som var temmelig trætte af, at jeg i to dage ikke var til at komme i kontakt med, fordi jeg nægtede at tage mine høretelefoner af. Til gengæld gjorde jeg rent mens jeg binge- lyttede til Serial, så huset har sjældent været så skinnede. 

tumblr_nez9takCcD1qf6rvbo1_500

Serial er ikke som noget jeg har hørt før. Den nærmeste beskrivelse er vel noget i retningen af drama dokumentar i krimigenren med en utrolig likeable fortæller. Og så alligevel noget mere. Serial fortæller historien om mønstereleven Hae Min Lee, der i 1999 ikke kom hjem fra high school, men en måned senere blev fundet myrdet i en uhyggelig park i Baltimore. Hendes X-kæreste, den i lokalsamfundet ellers meget afholdte Adnan Syed blev anholdt og senere  livstidsdømt for mordet.

freeadnan

Men Adnan nægtede sig skyldig og efterhånden som den tidligere krimijournalist Sarah Koenig graver i fortiden begynder man som lytter også at få seriøse tvivl om Adnans skyld. Sagen hænger ikke sammen. Adnan virker i de optagede interviews ekstremt sympatisk, intelligent, rolig og reflekteret. Og folk omkring ham har utrolig svært ved at tro,  han kunne være den koldblodige morder som myrdede Hae Lee med de bare næver. Anklagen er primært båret af vidnet Jay, som påstår at have hjulpet Adnan med at grave liget ned, dog finder vi  ud af at Jay konstant bliver fanget i løgne. Og hvad med Adnans forsvarer? Gør hun egentlig sit job godt nok? Men hvis Adnan ikke myrdede Hae Lee, hvem gjorde så? Og hvad var det egentlig der præcist skete den vinterdag i 1999?

635518214769083221-syed

Serial fortæller en historie om mord, men også om moral, skyld, tillid, rygter, race, kultur clash, teenage kærlighed og hvor godt vi egentlig kender de mennesker vi ser hver dag. Jeg vil egentlig gå så vidt som til at sige at Serial sætter nye standarder, og på mange måder peger på, hvad vi kan forvente af fremtidens radio. Det handler nemlig ikke om at tænde for noget tilfældigt, når vi sidder i bilen. Det handler om radio on demand. Programmer som vi virkelig bliver grebet af og virkelig interesserer os for. Programmer der gør os klogere og får os til at tænke. Podcast er den perfekte platform til den form for radio.  Jeg tror på, at det betyder at fremtidens radio bliver kvalitets radio. Der er plads til fordybelse, historiefortælling og personlighed.

Serial er fra skaberne af den populære This American Life podcast,. Den er gratis (man kan dog donere), der er 12 episoder (som du finder i din yndlings podcast app), og der skulle være en sæson 2 på vej. Og bare det at det bliver karakteriseret som en “sæson 2” vidner om at podcast som on demand medie måske i virkeligheden er på vej til at være tættere på vores oplevelser med populære tvserier på streaming platformene end på traditionel radio. Lige så glade vi nu er for en ny sæson House of Cards på Netflix, lige så begejstrede vil vi være i den nærme fremtid, når vores yndlings podcast drama udkommer igen. Så kan vi nemlig opnå samme niveau af underholdning i bilen eller på løbeturen. Når det passer os.

Serial er en af de mest populære podcasts nogensinde og den bliver lyttet til verden over. Den blev fortalt uge for uge i oktober, november og december 2014, og har ligget #1 på iTunes siden første afsnit. Jeg hørte om en konference, hvor en mand på scenen helt ude af kontekst spurgte publikum “hvem tror Adnan gjorde det?” og majoriteten af salen vidste simpelthen, hvad han refererede til. Men før du går igang, må jeg så anbefale dig IKKE at Google historien. Der ligger spoilers overalt på nettet. Har du ikke lyttet til podcasts før, så tjek evt. Sådan kommer du igang med podcasts. 

Og til sidst. Noget du måske ikke vidste. Ud over at Serial er vanvittigt spændende fortalt, så kan du faktisk få meget mere end en god historie ud af at lytte til Serial.

Derfor bliver dit liv bedre af at lytte til SERIAL

Mens du lytter kan du nemlig udnytte tiden til at….

Spise junk food og pleje tømmermænd

Gøre rent

Vaske op

Sortere billeder på computeren

Vaske tøj

Lægge nyt sengetøj på

Rydde op i skabe

Lægge neglelak

Sortere papirsbunker

Skanne bon’er ind

Tage julepynt ned

og mere?

 

Hvad foretager du dig, når du lytter til Serial? #mensjeglyttertilserial

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

twenty + six =

No Comments Yet.