Verdens første hotel styret af robotter

2 Min læsning

Af Leif Bomberg

Henn na i Japan skal være vejviser for, hvordan vi overnatter på hotel i fremtiden. Det ligner lidt science-fiction, men er virkelighed om nogle få måneder.

hotel 1

Den 17. juli. Så er det så vidt, at verdens første hotel med robotter som personale åbner sine porte i Huis Ten Bosch theme park nær Nagasaki i Japan.

Personalet kaldes for ”actroids” og er menneske-lignende robotter, der er skabt af Kokoro – samme firma, der producerer Hello Kitty-ting til piger.

Actroiderne vil stå i receptionen i det nye Henn na Hotel og hilse venligt på gæsterne. De vil bære jeres bagage, servere jeres måltider og drinks, og de vil sammen med et avanceret overvågningssystem holde øje med, at ingen gæster mangler noget eller har brug for assistance.

Hotellets navn Henn na er afledt af det japanske ord ”henko”, der betyder forandring. Og anderledes vil oplevelsen uden tvivl være. Mange vil tro, de er landet midt i en science-fiction-film.

hotel 5 ny

Ud over de menneskelignende actroider vil gæsterne nemlig også møde andre typer robotter, der f.eks. gør rent, transporterer bagage osv.

Desuden klarer hotellet sig helt uden nøgler eller nøglekort. I stedet åbner døren, når den kan genkende gæstens ansigt.

Første etape af Henn na hotellet får 72 værelser. Etape to vil stå færdig næste år og fordoble antallet af værelser.

hotel 3

Projektets ejere regner med, at fremtidige hoteller kan drives med 90 pct. robotter og 10 pct. rigtige mennesker.

Det vil gøre driften mere rationel end på traditionelle hoteller – og vil samtidig være med til at holde værelsespriserne nede. Robotterne skal jo ikke have løn – kun strøm.

En overnatning skal således koste 7.000 yen i enkeltværelse og 9.000 yen i et dobbeltværelse. Det svarer til 375 og 480 kroner.

Her er den seneste præsentations-video fra hotellet.

Why don't you join The Insider-

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

4 + seventeen =

No Comments Yet.