Verdens måske mest elegante fitness-ur

2 Min læsning

Af Leif Bomberg

Franske Withings bryder med trenden om, hvordan et moderne fitness-ur skal se ud. Det nye Activité kan man også bruge som det pæne dagligdags armbåndsur.

withings 5 start

Hvis du synes, at smartwatches fra Samsung, Sony, LG, Garmin eller Apple ligner – ja – smarture for meget, bør du kigge nærmere på det franske Withings Activité Fitness Tracking Watch.

Det er designet af specialister i sundheds- og medicinal-udstyr og fremstillet i Schweiz af en kendt urfabrik.

I forhold til andre smarture stråler Withings ligefrem af elegance. Det har et minimalistisk design, rene linier og en fin sans for detaljen, som vil kunne få selv en elsker af klassiske analoge ure til at nikke anerkendende.

Formentlig er Withings det eneste fitness-ur, som man kan være bekendt at have på sammen med det pæne jakkesæt eller aftenkjolen.

withings sort 4

Withings ure har ingen krone (skrueknap) og afslører dermed, at uret synkroniserer trådløst med en smartphone og henter sit præcise klokkeslæt derfra. Det betyder bl.a, at uret justerer sig selv automatisk, når bæreren passerer en tidszone. En detalje, mange rejsende vil kunne lide.

Den franske elegantier kan også kontrollere aktiviteter som f.eks. løn, cykling, svømning eller for den sags skyld søvn, uden at man behøver at røre uret. Sæt blot en passende app i gang på en smartphone eller tablet.

Withings egen medfølgende Health-app til iPhone eller Android kan f.eks. måle kalorieforbrænding, styre personlige mål for motionen, sammenligne præstationerne med venner eller give gode daglige råd til fitnessforbedringer.

Men det franske ur har også nogle svagheder i forhold til mere digitalt udseende smartwatches. Det kan f.eks. ikke modtage opkald, vise sms, emails osv.

Uret er 36 mm i diameter og fremstillet af rustfrit stål. Det sikrer bl.a, at Activité er vandtæt til dybder på 50 meter.

Nyheden kan i øvrigt køre mere end 8 måneder på et almindeligt knapbatteri. Daglig opladning som hos andre smartwatches er ikke nødvendig.

Med i prisen på 450 USD (ca. 2.700 kroner) følger både et armbånd i kalveskind og et i silikone til brug ved sport og fitness. Man kan vælge mellem et ur i hvidt eller sort.

 

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

1 × four =

1 Comment
  • Thomas Bonderup
    juni 17, 2015

    Selvom det ikke er fyldt med teknik i forhold til andre smartwatches, synes jeg stadig Withings har fat i noget af det rigtige. Super lækkert design, lang batterilevetid og så en Health-app til motion. Det i hvert fald noget jeg godt kunne finde på at købe.